Kappa - centralny zamek
Kappa - centralny zamek
Twoja niunia pewnie stoi 24 h pod gołym niebem, dlatego masz takie objawy, za dużo wilgoci jest i potem ten mróz, który robi swoje, jeżeli masz takową mozliwość, odstaw auto do kogoś znajomego kto ma garaż, przynajmiej na 24 godz, jeżeli masz czas zdejmij poszycia drzwi i spryskaj zamki środkiem np.WD-40 

Kappa - centralny zamek
nie mialem takich samych zamkow w rece zeby porownac na 100% (z kappy mialem lewy przod, z alfy prawy przod) ale zamki do ALFy 166 wydaja sie (na 90%) byc takie same jak to KAPPY a ePER podaje ze sa o 70 PLN tansze !!!
- Makgajwer
- Klubowicz
Kappa - centralny zamek
...wiesz co...ja tam chyba się pozbęde jednak tego alarmu, bo mój też wariuje czasem, raz chodzi dobrze przez miesiąc a potem jak go coś trafi to cholery mozna dostać....
trudno, najwyzej będzie bryloczek z pilotem zamiast przycisku w kluczyku, bo coś chyba liche były te oryginalne alarmy, z tego co się połapałem to zamyka drzwi, reaguje na krańcówki, odcina gdzieś zapłon i tyle.
jakis prosty alarm w to miejsce sie włozy i bedzie spokój, jak by co to jeszcze mam Tytan-Locka, nie lubie tego żelastwa, ale czasem dla świetego spokoju go wcisne...
trudno, najwyzej będzie bryloczek z pilotem zamiast przycisku w kluczyku, bo coś chyba liche były te oryginalne alarmy, z tego co się połapałem to zamyka drzwi, reaguje na krańcówki, odcina gdzieś zapłon i tyle.
jakis prosty alarm w to miejsce sie włozy i bedzie spokój, jak by co to jeszcze mam Tytan-Locka, nie lubie tego żelastwa, ale czasem dla świetego spokoju go wcisne...

Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
Stan: bardzo śliczny
)
Stan: bardzo śliczny

Kappa - centralny zamek
Nie mam schematu ,ale jak go zdobędę i troszke się ociepli to mu nie odpuszczę. Wnerwia mnie to zamykanie kluczykiem ,ktoś kiedyś mi zgadał na parkingu taka fura bez alarmu.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
Kappa - uszkodzony centralny
zdechł mi w kappie zamek centralny i alarm po odpalaniu awaryjnym z innego samochodu - bezpiecznikiw wygladaja ok, co to może byc ?
Kappa 2.0 Białystok
- mario09
- Klubowicz
Kappa - centralny zamek
Pewnie podlaczyles "krokodylki" w odwrotnej kolejnosci. Sprobuj teraz odlaczyc akumulator(najpierw + potem -) i podlaczyc ponownie o odwrotnej kolejnosci (najpierw - potem +). Powinno pomoc
Jesli nie pomoze to nadal trzeba szukac wsrod bezpiecznikow.

Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS
- mario09
- Klubowicz
Kappa - centralny zamek
Z tego co wyczytalem w jeden madrej ksiedze kolejnosc jest taka: -"dajacego" -"bioracego, +"bioracego" +"dajacego".
Nie dawno ogladalem jakis program motoryzacyjny w tv i mowili o tym, aby biegunow minusowych akumulatorow nie podlaczac bezposrednio tylko przez mase auta, gdyz bezposrednie polaczenie grosi wybuchem jednego z nich.
Nie dawno ogladalem jakis program motoryzacyjny w tv i mowili o tym, aby biegunow minusowych akumulatorow nie podlaczac bezposrednio tylko przez mase auta, gdyz bezposrednie polaczenie grosi wybuchem jednego z nich.
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
kappa - problem z centralnym zamkiem
witam, mam problem z centralnym zamkiem w kappie. czasami dziala normalnie, czasami zamekaja i otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, czasami tylko przednie dzialaja. chodzi mi o otwieranie kluczykiem. Ma ktos moze pomysl co moze byc nie tak, ze ten centralny zamek dziala jak chce ? z gory dziekuje za informacje
Kappa - centralny zamek
Witam,
Problem był już opisywany - spróbuj "wyłapać", które drzwi sprawiają te niespodzianki - zamek w nich jest prawdopodobnie uszkodzony.
Pozdrawiam
Problem był już opisywany - spróbuj "wyłapać", które drzwi sprawiają te niespodzianki - zamek w nich jest prawdopodobnie uszkodzony.
Pozdrawiam
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Kappa - centralny zamek
Jeżeli przy zamykaniu kluczykiem od strony kierowcy nie zadziała centralny to należy podejrzewać właśnie ten rygiel. Najprościej wymienić cały zamek, taniej można próbować naprawiać. Zamki w Kappie są naprawialne wbrew obiegowej opinii, może naprawa jest z wyglądu mało profesjonalna ale skuteczna. Wszystko zależy co jest w zamku - ryglu uszkodzone. Generalnie można wszystko naprawić. Mikroprzełączniki odpowiedzialne za światło, sygnał do Infocenter oraz impuls do centralnego można w dość prosty sposób wymienić lub je naprawić. Może jak się kiedyś dorobie cyfrówki to zrobie dokumentację jak to zrobić.
A tak na marginesie OT do Wujka , teraz dopiero zauważyłem w podpisie Kappa - noooooooo pochwal się
A tak na marginesie OT do Wujka , teraz dopiero zauważyłem w podpisie Kappa - noooooooo pochwal się

Kappa - centralny zamek
Miałem ten sam problem w poprzedniej kappie wyczerpały mi się baterie w kluczyku i zamek przestał działać po wymianie baterii i tak nie działał....
Kappa - centralny zamek
hmm wiec dokladniej opisujac, pilot w kluczyku w ogole nie dziala, dioda sie pali po nacisnieciu przycisku, wiec to raczej nie jest wina baterii. Natomiast jesli chodzi o sam kluczyk. to raz na ruski miesiac zadziala wszystko, wszystkie drzwi sie otworza i wsztystkie zamkna. Najczesciej nie dzialaja tylne lewe, ani sie nie otwieraja ani nie zamekaja. ostatnio w ogole juz centralny szwankuje, i od strony kierowcy , podobnie od strony pasazera, czasami otworzy tylko te drzwi z ktorych chce otworzyc samochod, czasami tylko przednie. Wczoraj popsikalem tylne kostki wd-40. Do przednich sie nie dobralem do konca. Mam zamiar to zrobic. Bezpiecznik od centralnego jest raczej sprawny. co do wymiany zamka, to ciezko stwierdzic ktory moglby byc zepsuty. jesli po spsikaniu przednich kosci nic sie nie polepszy to nie bede mial pomyslu co z tym dalej zrobic zeby zadzialalo ;/
- Savi
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Kappa - centralny zamek
Mam małe pytanko do klubowiczów?
Czy pod fabryczną wyprowadzoną alarmową instalkę elektryczną ,która znajduje się jak wiadomo w srodkowym tunelu można podłączyć jakiś inny alarm.Chodzi mi tu o bezpilotowy autoalarm, ponieważ centrany zamek jest w kluczyku.
Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
Savi
Czy pod fabryczną wyprowadzoną alarmową instalkę elektryczną ,która znajduje się jak wiadomo w srodkowym tunelu można podłączyć jakiś inny alarm.Chodzi mi tu o bezpilotowy autoalarm, ponieważ centrany zamek jest w kluczyku.
Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
Savi
-----------Savi---------------
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI