Co Was najbardziej wkurza w Lybrach
Moderator: stabraf
Wpienia mnie i to bardzo ilość spalanego paliwa. Zbieram na instalkę LPG.
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.
Ile pali ?"Petrus" pisze:Wpienia mnie i to bardzo ilość spalanego paliwa. Zbieram na instalkę LPG.
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

No tak, niestety nie da się w normalnym trybie przestawić analog/cyfrowy, ale coś za coś. Ale to tylko wybrzydzanie, ogólnie jestem jak na razie bardzo zadowolony"Nat" pisze:Cyfrowy jest dostępny, jak włączysz komputer, albo ew. jak pali się jakaś kontrolka."rdb" pisze:- analogowy zegar jest dla mnie mało czytelny, wolałbym mieć możliwość przestawienia na cyfrowy

Jechałem równo na autostradzie 120 km/h i spalał mi 8.5 - 9.0 l. Mam uszkodzony wariator. Zobaczę po jego wymianie."Jaqob" pisze:Ile pali ?"Petrus" pisze:Wpienia mnie i to bardzo ilość spalanego paliwa. Zbieram na instalkę LPG.
Spalanie masz very ok przy tej predkosci. U mnie takie same, a wariata mam jeszcze zdrowego."Petrus" pisze:Jechałem równo na autostradzie 120 km/h i spalał mi 8.5 - 9.0 l. Mam uszkodzony wariator. Zobaczę po jego wymianie."Jaqob" pisze:Ile pali ?"Petrus" pisze:Wpienia mnie i to bardzo ilość spalanego paliwa. Zbieram na instalkę LPG.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Dziekuję za odpowiedź. Mało pocieszające."Łukasz" pisze:Spalanie masz very ok przy tej predkosci. U mnie takie same, a wariata mam jeszcze zdrowego.

- fqjcior
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Stopień zużycia wariatora wpływa na spalanie??"Łukasz" pisze:Spalanie masz very ok przy tej predkosci. U mnie takie same, a wariata mam jeszcze zdrowego."Petrus" pisze:Jechałem równo na autostradzie 120 km/h i spalał mi 8.5 - 9.0 l. Mam uszkodzony wariator. Zobaczę po jego wymianie."Jaqob" pisze:Ile pali ?"Petrus" pisze:Wpienia mnie i to bardzo ilość spalanego paliwa. Zbieram na instalkę LPG.
Nie mam pojęcia. Jednak zmienia się lub nie stopień otwarcia zaworów, a to juz ma wpływ na spalanie. W która stronę, to nie wiem."fqjcior" pisze:Stopień zużycia wariatora wpływa na spalanie??
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Raczej w tę, że masz trochę mniejszą moc i trochę mniejsze spalanie, jak wariator nie działa a Ty mocniej ciśniesz.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- gregory_gb
- Forumowicz/ka
17. Pękające wodziki podnoszenia szyb
Kurcze chyba kolejną stronę będę rozbierał bo zaczyna coś trzeszczeć przy opuszczaniu i podnoszeniu szyb, ale już myślę aby zrobić je z jakiegoś metalu np. AL jest fajnie plastyczne i myślę że sobie wyrzeźbię wodziki z metalu raz na zawsze

Kurcze chyba kolejną stronę będę rozbierał bo zaczyna coś trzeszczeć przy opuszczaniu i podnoszeniu szyb, ale już myślę aby zrobić je z jakiegoś metalu np. AL jest fajnie plastyczne i myślę że sobie wyrzeźbię wodziki z metalu raz na zawsze

KleKle...LANCIA Lybra 2,4 JTD SW LX...KleKle
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
U mnie wszystko w porządku z wodzikami, ale fakt, że ja mało uzywam otwierania szyb (może od strony kierowcy trochę cześciej- płacąc czy otwierając bramkę.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

1. Parujące wszystkie szyby
2. mała pojemność bagażnika
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
POZDRAWIAM PROPER
Re: Co Was najbardziej wkurza w Lybrach
Mała pojemność bagażnika??? Przecież to nie dostawczak!!!"proper" pisze:1. Parujące wszystkie szyby
Pozdrawiam!!!

Mati
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D
Pozdrawiamy
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D
Pozdrawiamy

Elektronika jak szwankuje. Elektronika Elektronika Elektronika. Nikt tak na 100 proc nie chce tego robić bo to wynalazek przecie. A na przykład sterownik świateł jest.... Moze ktos wie. W liczniku. Jak padl to amen. Innego licznika nie da sie umiescic bo jest dedykowany. Elektronika Elektronika Elektronika Elektronika Elektronika Elektronika.
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
W kwestii parujacych szyb, to chcialbym zeby tylny wywietrznik w tunelu srodkowym byl podzielony na prawy i lewy. Teraz trzeba recznie przesuwac raz w prawo, raz w w lewo w zaleznosci od stopnia niewidocznosci