Opony - jakie marki polecacie?
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Odp: Opony - jakie marki polecacie?
W śniegu one są podobno rewelacyjne - też je kupiłem do Magdowozu. Obaczym jak się sprawdzą.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
- Al Boundy
- Forumowicz/ka
- Imię: All
Re: Opony - jakie marki polecacie?
Na frigo wracaliśmy z Faraonem ze zlotu w Czechach....dupę nam uratowały bo kiepsko było 

Lancia Kappa SW 2.4 TDs 1997
Fiat Ulysse 2.0 16V 2004
było...minęło....Citroen Zeta 2.1 TD Epic Free....Polonez Atu Plus 1.6 GLI ...Lancia Kappa 2.4Tds....more..more..more..
Fiat Ulysse 2.0 16V 2004
było...minęło....Citroen Zeta 2.1 TD Epic Free....Polonez Atu Plus 1.6 GLI ...Lancia Kappa 2.4Tds....more..more..more..
Od kilkunastu lat zimówki tylko Nokian, ciche, miękkie, idealne na błocie, trzymają zimą. Zresztą Finowie wiedzą jak się jeździ zimą, maja gdzie testować.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 17:29 przez FXX, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Pisownia!
Thesis 3,0 V6 2002
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Nokiany nie są przypadkiem rosyjskie?
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
"Nokian Tyres PLC (Finnish: Nokian Renkaat Oyj), headquartered in Nokia, Finland, produces tyres for cars, trucks, buses, and heavy-duty equipment. Known for its winter tyres, Nokian operates the only permanent winter tyre testing facility in the world. The company's Hakkapeliitta brand name is recognised in Finland as a reputable trademark." Wikipedia 

VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6
-
- Klubowicz
W dzisiejszych czasach, to już nic nie wiadomo. Kupiłem Falken -y, marka japońska. A na oponie odlane Made in Thailand 

Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz
,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V
Peugeot 206 cc 

- topcio
Art92 pisze:"Nokian Tyres PLC (Finnish: Nokian Renkaat Oyj), headquartered in Nokia, Finland, produces tyres for cars, trucks, buses, and heavy-duty equipment. Known for its winter tyres, Nokian operates the only permanent winter tyre testing facility in the world. The company's Hakkapeliitta brand name is recognised in Finland as a reputable trademark." Wikipedia
Wiki to wiki a życie życiem

Nokiany są z Finlandii, może brakuje im marketingu,ale jakość broni się sama. Polecam szczerze, warto.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 19:57 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Thesis 3,0 V6 2002
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
Tak, wychodzę z założenia, że zimowe(w Polskich warunkach) to albo Nokiany, albo marki budżetowe(Dębica itp). Nic mi nie da opona jakiejś topowej marki, która ma krótką drogę hamowania, lub świetnie prowadzi się na mokrym jak z zaśnieżonego podwórka nie wyjadę 

VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ja kiedyś miałem Pirelli "Made in Brazil" i "Made in Germany".
A TC Dębica produkuje: Goodyear'y, Dunlop'y, Fuldy i Dębice. Podobnie Michelin Olsztyn (znaczy inne marki należące do grupy Michelin). Ale już chyba kiedyś o tym pisałem.
A TC Dębica produkuje: Goodyear'y, Dunlop'y, Fuldy i Dębice. Podobnie Michelin Olsztyn (znaczy inne marki należące do grupy Michelin). Ale już chyba kiedyś o tym pisałem.
- topcio
cesar pisze:Nokiany są z Finlandii,może brakuje im marketingu,ale jakość broni się sama.Polecam szczerze,warto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Klubowicz
Z ciekawostek, miałem Continental Made in Poland.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz
,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V
Peugeot 206 cc 

Nie neguję, ja mam fińskie. To, że te, które pokazujesz są z Rosji, wcale ich nie deprecjonuje. Tak jak napisał Dudi, Michelin robi w Olsztynie i są podobno bardzo dobre. Chyba, że te, które pokazujesz są dedykowane na rosyjski rynek, no to inna bajka. To tak jak z markowymi winami w Lidlu i Biedronce, wielka niewiadoma.topcio1 pisze:cesar pisze:Nokiany są z Finlandii,może brakuje im marketingu,ale jakość broni się sama.Polecam szczerze,warto.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 19:58 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Thesis 3,0 V6 2002
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
A ja odwrotnie.Art92 pisze:Tak, wychodzę z założenia, że zimowe(w Polskich warunkach) to albo Nokiany, albo marki budżetowe(Dębica itp). Nic mi nie da opona jakiejś topowej marki, która ma krótką drogę hamowania, lub świetnie prowadzi się na mokrym jak z zaśnieżonego podwórka nie wyjadę
Każda zimowka i tak o kilka klas lepiej spisze się na śniegu, niż letnia. A Dębica może pomarzyć o prowadzeniu się w deszczu tak jak opony porządnych firm. A deszczu dziś mamy w zimie (przynajmniej na północy) lekko 90% czasu, śniegu może kilka %
Zresztą - kto powiedział, że opony typu Barum czy Dębica lepiej jeżdżą w śniegu niż opony "premium" ?

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Na pewno to były gumy Conti???Lukasz_TG pisze:Z ciekawostek, miałem Continental Made in Poland.

Robiłem sporo w tym biznesie i powiem tak: Michelin, Dunlop, Goodyear, Fulda, Bridgestone/Firestone - tak to możliwe.
Ale Conti??? Jeśli już, to z Rumunii, albo Rosji właśnie