dzieki wielkie"larry123" pisze:tel. 6142000
Kappa - głośniki
- lukasz22i
- Klubowicz
Kappa - głośniki przód!
Witam
Mam pytanie, czy ktoś wymyślił jakieś mądrzejsze mocowanie na głośnik w przednich drzwiach niz to ma miejsce w oryginale? Chciałem zamontować tam 16' EmPhasera jednak okazało sie że dziura i dystans nie wchodzą w gre ponieważ od wewnątrz na wysokosci kosza z głosnikiem znajduje sie mocowanie siłownika czy czegos tam innego. W takim razie skoro wycinanie bachy nie wchodzi w gre to czy jestem skazany na ten kosz, ewentualną jego przeróbke i zakontowanie głosnika w tak głupi sposób?
pozdrawiam
Mam pytanie, czy ktoś wymyślił jakieś mądrzejsze mocowanie na głośnik w przednich drzwiach niz to ma miejsce w oryginale? Chciałem zamontować tam 16' EmPhasera jednak okazało sie że dziura i dystans nie wchodzą w gre ponieważ od wewnątrz na wysokosci kosza z głosnikiem znajduje sie mocowanie siłownika czy czegos tam innego. W takim razie skoro wycinanie bachy nie wchodzi w gre to czy jestem skazany na ten kosz, ewentualną jego przeróbke i zakontowanie głosnika w tak głupi sposób?
pozdrawiam

Bolesławiec Lancia Fan!
Kappa - głośniki przód!
16" raczej nie wstawisz, no chyba że dorobisz całe panele.
Ale to już duża zabawa i koszt też.
Najlepiej poszukaj dobrych płytkich 13" - ja mam np. Hertze ESK 130, ale pasują też jakieś Sinuslive (ma Larry123 i gra bardzo przyjemnie), Clariony i pewnie jeszcze trochę innych. Do moich Hertzów trzeba było trochę przerabiać drzwi.
Najlepiej poszukaj dobrych płytkich 13" - ja mam np. Hertze ESK 130, ale pasują też jakieś Sinuslive (ma Larry123 i gra bardzo przyjemnie), Clariony i pewnie jeszcze trochę innych. Do moich Hertzów trzeba było trochę przerabiać drzwi.
******* KJ ******
- lukasz22i
- Klubowicz
Kappa - głośniki przód!
Dzieki za pomoc, własnie przeglądałem dzisiaj płytkie 13-tki firmy Sinuslive i chyba bede musiał sie zdecydowac na tego typu głośniczki, nie wiem czy różnica w dźwieku miedzy nowymi a starymi głośnikami będzie na tyle zauważalna ażeby inwestować w kolejne 13-tki które raczej nigdy nie dorównają większym głosnikom, np 16''"KJ" pisze:16" raczej nie wstawisz, no chyba że dorobisz całe panele.

...a czy te Sinuslive pasują w te oryg. kosze czy je też trzeba przerabiać?
p.s. za tył też będe musiał sie zabrać, zauwazylem ze tez trzeba kupic jakies płytkie 16-tki bo moje EmPhasery nie wejdą (wystaja min cm ponad pow. półki)
Bolesławiec Lancia Fan!
- Savi
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Kappa - głośniki przód!
Larry123 proszę podaj model tych głośników 13 do przednich dzwi które pasują bez przeróbek bo jest kilka i się różnią.Z góry wielkie dzięki
-----------Savi---------------
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
- lukasz22i
- Klubowicz
Odp: ...
larry a powiedz czy różnica miedzy oryg. 13" a Sinuslive 13" jest zauważalna?"larry123" pisze:sinuslive pasują bez zadnych przeróbek

...no i czy modyfikowałeś też tył?
Bolesławiec Lancia Fan!
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
Odp: ...
Jest różnica. oczywiście dla ucha."lukasz22i" pisze:larry a powiedz czy różnica miedzy oryg. 13" a Sinuslive 13" jest zauważalna?"larry123" pisze:sinuslive pasują bez zadnych przeróbek![]()
...no i czy modyfikowałeś też tył?
Małe wygłuszenie też daje swoje.
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
Kappa - głośniki przód!
może taniej bedzie kupic dystanse"lukasz22i" pisze:"KJ" pisze: p.s. za tył też będe musiał sie zabrać, zauwazylem ze tez trzeba kupic jakies płytkie 16-tki bo moje EmPhasery nie wejdą (wystaja min cm ponad pow. półki)
sam musisz zdecydowac

- lukasz22i
- Klubowicz
Kappa - głośniki przód!
larry na tył najchętniej wrzuciłbym te EmPhasery które chciałem zamontować z przodu, rzeczywiscie trzeba będzie wspomódz sie dystansem (sam sobie zrobię), miałbym prośbe do ciebie, jeżeli masz z tyłu głosniki na dystansie to jezeli miałbys chwilke to byłbym wdzieczny gdybys zrobił fotkę tego rozwiązania, podejżewam ze trzeba by wyrzucić ten panel oryg. z głosnikami i zamontować osobno nową 16-tke oraz głośnik wysokotonowy, a potem zakryć wszystko oryginalną maskownią:)"larry123" pisze:"lukasz22i" pisze:może taniej bedzie kupic dystanse"KJ" pisze: p.s. za tył też będe musiał sie zabrać, zauwazylem ze tez trzeba kupic jakies płytkie 16-tki bo moje EmPhasery nie wejdą (wystaja min cm ponad pow. półki)
np. takie
http://allegro.pl/item102006261_octavia ... _powe.html
sam musisz zdecydowac
pozdrawiam i dzieki za pomoc
Bolesławiec Lancia Fan!
Kappa - głośniki przód!
larry to naprawde tanim kosztem zrobił i nieźle mu to wyszło. Amatorski sposób ale skuteczny.Słyszałem i widziałem
Sam pewnie podobnie przerobie instalacje audio tylko musze skołować nowe boczki ponieważ mam popękane przez poprzedniego właściciela 

Pozdrawiam
Mariusz z Warszawy.
Lancia Kappa 2.4 LX 98r (LPG)
502-535-995
Mariusz z Warszawy.
Lancia Kappa 2.4 LX 98r (LPG)
502-535-995