LT - LanciaTeam - temat ogólny
Jest tzw prawo konsumenckie sprzedawca, który wystawia fakture vat-marża daje wg przepisów rok gwarancji mechanicznej na samochód, jeśli samochód się sypie i jest niezgodny z opisem można sprawę śmiało wygrać, ja też troche kupiłem auto po przygodach na szczęście nie z przodu....ale jak tu kupić Lybre z pierwszych rąk skoro wszystkie na komisach stoją......sprowadzone
Dacia Duster 1,2 TCE 4x4 2017, PF 126 ST 1983, Lancia Voyager 3,6 Platinum '14.
w przeszłości z marki: Dedra 91r., lybra 1,9 jtd lx 2002r, lybra intensa 2003r. 2,4 jtd, lybra intensa 1,9 jtd 2002, lybra 2,0 comfortronic 2000r, lybra intensa 2003r. 2,4 jtd, ypsilon 1,3 multijet automat 2005r., lybra 1,9 jtd ls 2002r, Thesis emblema 2,4 jtd 2005r., THESIS EMBLEMA 3.0 V6 + lpg STAG, Thesis Emblema 2.0T, Lancia Voyager 2,8 CRD GOLD '12.
w przeszłości z marki: Dedra 91r., lybra 1,9 jtd lx 2002r, lybra intensa 2003r. 2,4 jtd, lybra intensa 1,9 jtd 2002, lybra 2,0 comfortronic 2000r, lybra intensa 2003r. 2,4 jtd, ypsilon 1,3 multijet automat 2005r., lybra 1,9 jtd ls 2002r, Thesis emblema 2,4 jtd 2005r., THESIS EMBLEMA 3.0 V6 + lpg STAG, Thesis Emblema 2.0T, Lancia Voyager 2,8 CRD GOLD '12.
A dostaliście fakture VAT marża wypisaną na AutoComplex(LanciaTeam) ?
Bez tego nie zarejestrujesz samochodu. Dostaliśmy."mike_d" pisze:A dostaliście fakture VAT marża wypisaną na AutoComplex(LanciaTeam) ?
Żeby to wiedział niedługo po zakupie to na pewno bym im nie odpuścił..."MICHU" pisze:Jest tzw prawo konsumenckie sprzedawca, który wystawia fakture vat-marża daje wg przepisów rok gwarancji mechanicznej na samochód, jeśli samochód się sypie i jest niezgodny z opisem można sprawę śmiało wygrać...
dudekken co to z Twoją furą było nie tak ?? ja na forum jestem od sierpnia dlatego mogę być co nie co niedoinformowany co do Twoich przygód...twoje auto przeca na fotach z LT wygląda jak pisanka 

Bo ma podwójne zewnętrzne zabezpieczenie antykorozyjne ( czyt. dwie warstwy lakieru ) o którym dowiedziałem się sporo po czasie, niestety zawierzyłem na słowo sprzedającemu, bo naczytałem się tym kolorowych opinii o tych przekrętach."MICHU" pisze:...twoje auto przeca na fotach z LT wygląda jak pisanka
Z początku naszej znajomości z Lybrą to myślałem że ją zepchnę ze skarpy tak mnie w..wiała. Potem postanowiłem pozbyć się strucla, taki byłem najeżony na to auto. W międzyczasie postanowiłem zadbać o nią i zabrać się za doprowadzanie do stanu. Z dnia na dzień naprawiało się raz to raz tamto, problemy powoli zaczęły znikać, a w raz z nimi chęć sprzedania auta. Puki co się polubiliśmy

a mistrzu co się przejmujesz ja tez mam takie zabezpieczenie antykorozyjne....
oprócz dachu maski przedniej i prawego przedniego błotnika było mniej tego ale ja sam sobie sprawiłem jeszcze takie zabezpieczenie nie dawno jak obiłem sobie drzwi błotnik itd wielu z nas ma podobnie jak my napewno ale nie chcą się przyznać

Podwójny lakier mnie nie poirytował tak bardzo jak rzekomy duży przegląd w LT przed zakupem i jego super stan techniczny, co się potem okazało g...no prawda. A przecież po to zaufałem niby fachowcom i znawcom tematu nie kupując w przypadkowym komisie żeby mieć sprawne auto, a nie na dzień dobry ładować w nie szmalec.
Prawda...wszystko prawda:)"dudekken" pisze:Podwójny lakier mnie nie poirytował tak bardzo jak rzekomy duży przegląd w LT przed zakupem i jego super stan techniczny, co się potem okazało g...no prawda. A przecież po to zaufałem niby fachowcom i znawcom tematu nie kupując w przypadkowym komisie żeby mieć sprawne auto, a nie na dzień dobry ładować w nie szmalec.
Też cholernie żałuję zakupów w LT
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
....
wydaje mi się koledzy że na używane auto trzeba patrzeć obiektywnie i trzeźwo, nie jestem zwolennikiem LT, jednakże jest kilka osób ktre są zadowolone z zakupu, mój szwagier kupił lancie coupe w ciemnio, nie w LT, ponieważ tam wydaje mi się że są ceny zaporowe, dał zaliczkę nie oglądając auta, jest zadowolony nic sie nie dzieje i jedzi ok. Chociaż stan auta miał być super to okazało sie że
1. trzeba wyminc sprzęgło
2. osłony przegubów
3. środkowy tłumik spawanie
4. rozrząd - nie wiem czy to powinienem to napisać
5. pasek alternatora
7 olej, płyny itp.
Auto miał być w stanie super, po umyciu zauważyłem że maska od silnika i zderzak przedni były wymieniane i malowane, z czego można się cieszyć bo auto mogło zaliczyć małą bubę ale nie katastrofę. Więc jak na auto kupowane w ciemno uważam że całkiem ok.
2. osłony przegubów
5. pasek alternatora
7 olej, płyny itp.
Auto miał być w stanie super, po umyciu zauważyłem że maska od silnika i zderzak przedni były wymieniane i malowane, z czego można się cieszyć bo auto mogło zaliczyć małą bubę ale nie katastrofę. Więc jak na auto kupowane w ciemno uważam że całkiem ok.
Re: ....
Larry 123 akurat sytuacja zakupu Cupetki w ciemno, z moją (i innych w identycznej sytuacji) nijak nie ma związku."larry123" pisze:wydaje mi się koledzy że na używane auto trzeba patrzeć obiektywnie i trzeźwo, nie jestem zwolennikiem LT, jednakże jest kilka osób ktre są zadowolone z zakupu, mój szwagier kupił lancie coupe w ciemnio, nie w LT, ponieważ tam wydaje mi się że są ceny zaporowe, dał zaliczkę nie oglądając auta, jest zadowolony nic sie nie dzieje i jedzi ok. Chociaż stan auta miał być super to okazało sie że
2. osłony przegubów
5. pasek alternatora
7 olej, płyny itp.
Powtarzam zdecydowałem się wyłożyć to zaporową cenę żeby mieć auto z pewnego źródła i w stanie który gwarantował sprzedawca(po porządnym przeglądzie gdzie wszystko jest na tip top), a nie kupować w ciemno . Wyszło na to że oni mnie i ja sam dałem zrobić się w konia.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
inconnu: Zrzędź jak najwięcej przed zakupem! Im więcej marudzenia przed zakupem, tym zwykle mniej - po. 
Trzymam kciuki, że uda ci się kupic odpowiednie auto, bo w sumie to kluczowa sprawa i nie ma co iśc na kompromisy.
Dudekken - sam nie będąc klientem LT naczytałem się wielu opinii ich klientów od skrajnego zachwytu do skrajniego rozczarowania. Zauważyłem, że zwykle rozczarowaniu towarzyszył brak próby rozwiązania polubownie konfliktu.
Rozumiem, ze z Kętrzyna (piękne miasteczko- pozdrawiam
) do Łodzi blisko nie jest, ale czy próbowałeś zgłosić usterki do sprzedawcy, celem naprawy w ramach rękojmi?

Trzymam kciuki, że uda ci się kupic odpowiednie auto, bo w sumie to kluczowa sprawa i nie ma co iśc na kompromisy.
Dudekken - sam nie będąc klientem LT naczytałem się wielu opinii ich klientów od skrajnego zachwytu do skrajniego rozczarowania. Zauważyłem, że zwykle rozczarowaniu towarzyszył brak próby rozwiązania polubownie konfliktu.
Rozumiem, ze z Kętrzyna (piękne miasteczko- pozdrawiam

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Oczywiście że zgłosiłem początkowe problemy i nawet się pofatygowałem do Łodzi w lutym ubiegłego roku, to z wielką łaską naprawiono mi 40% (z resztą to tego nie ma, tamtego nie ma na stanie) zgłoszonych usterek, a na pożegnanie chciano połowy kosztów części (których 80% rozsypała się przed upływem roku, co świadczy o jakości użytych elementów). To się wykłóciłem o to i odjechałem nie płacąc nic. Powiedziałem że moja noga więcej tam nie stanie. I głupek ze mnie że nie poszedłem po powrocie z Fakturą do rzecznika praw konsumenta, bo bym powalczył o swoje."Nat" pisze:inconnu: Zrzędź jak najwięcej przed zakupem! Im więcej marudzenia przed zakupem, tym zwykle mniej - po.
Rozumiem, ze z Kętrzyna (piękne miasteczko- pozdrawiam) do Łodzi blisko nie jest, ale czy próbowałeś zgłosić usterki do sprzedawcy, celem naprawy w ramach rękojmi?
Jak najbardziej trzeba było. Zauważyłem jedną tendencję, jak ktoś ma problem to w sposób dziwny unika konfrontacji, tylko opisuje całe zdarzenie robiąc z siebie ofiarę losu. Jeśli jesteś pewien swoich praw to ich dochodź, jedź na miejsce i wyjaśniaj. Chyba jeszcze rzaden z klientów LT nie dostał po ryju (choć kilku z pewnością się należy) więc tym bardziej sprawy trzeba wyjaśniać."dudekken" pisze:... I głupek ze mnie że nie poszedłem po powrocie z Fakturą do rzecznika praw konsumenta, bo bym powalczył o swoje.
Ja piszę z pozycji tego zadowolonego klienta, 4 samochody kupione i kolejny już w drodze. Przyszedłem tam z ulicy i najlepszym samochodem jaki tam kupiłem była moja pierwsza Kappa. Co z tego, że samochody są po przeglądach, wymienione są części skoro zwyczajowo psuje się to co nie zostało wymienione.
Miałem "przyjemność" prowadzić dział handlowy jednego z dealerów Forda. Jak ktoś ma niefart to w pierwszym tygodniu wracał do serwisu, bo w nowym samochodzie coś się popsuło.
inconnu, miałem okazję poobserwować Twoje przymiarki do zakupu. Trzeba było przed poczytać to forum i przynajmniej zadawać jakieś sensowne pytania. Założenie z góry że np. grubsza warstwa lakieru jest skutkiem dzwona może być słuszne w 50%. Sprawdzanie dat na szybach to kolejny zły przykład weryfikacji samochodu (mój z 2004 ma wszystkie szyby 2002). W każdym razie życzę powodzenia w zakupie ale i luźniejszego podejścia do życia. Na przyszłość proponuję wyjazd do Gniezna

Pozdrawiam Pablo