Dział stworzony specjalnie dla posiadaczy i miłośników najlepszych Lancii w historii. Znalazłeś coś ciekawego w sieci, chcesz coś udostępnić - podziel się tutaj (z wyjątkiem porad technicznych)
Ogólnie to Delta Integrale różni się przełożeniem i dyfrem z torsenem w stosunku do Dedry i Tempry.
Ze swoich obserwacji mogę napisać, że jak się zakopałem w śniegu to kręcił się tylko tył, mowa o Temprze.
A o co chodzi w blokadzie dyfra? Co oznaczają te kontrolki obok przycisku i kiedy blokada zaczyna działać? Wystarczy pstryknięcie i ma trzymać czy może musi dostać jakiejś różnicy w obrotach kół?
Nie wiem jak wygląda to w Dedrze, ale tempra i prisma ma 2 lampki w przycisku pomarańczową i zieloną. Mechanizm różnicowy musi się przestawić i wtedy zębatka się zazębi i poprzez czujnik w dyfrze załącza się zielona lampka.
Czyli dopóki zielona dioda nie rozbłyśnie, to dyfer nie jest zblokowany?
...albo inaczej...
Włączam blokadę, świeci się żółty trójkąt. Zaczynam jechać, przy ok. 30km/h trójkąt gaśnie, zielona się nie zaświeca...
Czy to znaczy, że blokada nie działa czy po prostu nie miała potrzeby zadziałania?
nie wierz w to co sie swieci a co nie w 20 letnim samochodzie podnies na podnosniku auto i sprobUj czy dziala. Jak dziala to tylne kola, obracajac jedno z nich powinny obydwa sie obracac w ta sama strone ,jesli nie dziala to w przeciwna strone jak w kazdym aucie bez szpery
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 19:17 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Ort.
Nie wiem i wole nie sprawdzać Jednaj powiem ci że w moim egzemplarzu poprzedni właściciel miał różne rozmiary opon na osi przedniej i tylnej co poskutkowało uszkodzeniem skrzyni biegów ... Z tego powodu nawet zapas powinien być w tym samym rozmiarze według mojej opinii oczywiście
Były Dedra Turbo DS 1.9 67kw, Peugeot 405 1.9D 55kw, 2xBMW E46 2.0D 100kw ŚMIERDZIELE
Tempra SW 4x4 2.0b 83kw, Rover 416 1.6b 84kw,Golf 4 Do zadań specjalnych LPG
Jest Audi A3 1.6 8v następca Golfa 4 1.6 b 105KM BĘZIN + LPG (Pojazd użytkowy)
Jest następna zabawka BMW Z4 E86 Coupe
Jest Yamaha - YZF R1, Suzuki - DR 650 RS, Honda - CR 500 AF Dedra Integrale 2.0TB 124kw JEST JAZDA