W tą stronę to zupełnie inna bajka

Ja się paskudnie przejechałem na zimówkach Fulda montero 2. I choć to było już ze cztery lata temu - nie kupię już żadnej fuldy.
O właśnie... dobrze powiedziane.Wilkin pisze: ↑12 kwie 2017, 15:42 Rolki - nie są w ogóle adekwatne.
Opona zdziera się głównie przy przyśpieszeniu, hamowaniu - i adekwatnie od obciążenia i prędkości.
Tabelka,nie wiem co o niej powiedzieć - ale raczej jest z pupy , bo nie uwzględnia ani rodzaju bieżnika , ani rozmiarów . Tylko producentów.
Cóż mam Ci powiedzieć.fedos pisze:Wracając do testów kiedyś sie nimi kierowałem i zakupiłem cudowne Dunlopy i prawie sie zabiłem na mokrym, a miały być świetne według "specjalistów" z Auto Bilda. Jakie to były opony już pisałem wczesniej. Drugie podejście to Goodyear, które nawet połowy km nie wytrzymały jakie niby zakładał producent czy tam testy. 2 Się wyząbkowały, a z jednej odpadł kawałek gumy i na całej bocznej stronie i wyszły druty. Dobrze, że nie dzień wczesniej jak jechałem autostradą i sypałem po 200km/h. Także to wystarczający dowód dla mnie, że te testy są nic nie warte.
Michał -Hanys je kupił ze względu na te dobre opinie, rok temu. Nie mam pojęcia jaki model.W każdym razie stwierdził że nie występuje u nich pojęcie trakcja, jak tylko jest wilgotno.I nigdy w samochodzie tak intensywnie nie dział mu ABS. Powiedział że nie widzi różnicy pomiędzy jazdą po wodzie a na lodzie.Może do tej pory zmienili mieszankę , czy cós.Michor pisze: ↑12 kwie 2017, 23:01 @Wilkin: wiadomo, ryzyko jakieś jest ale komplet kosztował tyle po promocji na oponeo że no kurka:) dla porównania, komplet rainsportow 3 chodzi po 1500. A ja dałem 850.
Jakieś dobre opinie krążą o tej marce- i potwierdzone też sportem.
Ktoś musi sprawdzić.
Jak nie- to będzie okazja żeby je szybko z dymem puścić:P
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka