[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Flyman » 09 lis 2015, 17:34

A można się było spotkać i przepić temat.
A tak, dojedzie tu kolejnych 50 podstron... tak naprawdę o niczym.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 09 lis 2015, 17:36

darbo pisze:
luka pisze: jest taka, ze jestem zadowolony bo taki PIS ma szansę tylko na maks 4 lata, gdyby doszli do głosu inni, bardziej racjonalni politycy PIS mogliby rządzić co najmniej 2 kadencje, na szczęście wróciła IV RP :)

Na szczęście o tym nie będziesz decydował tylko TY, a miliony polaków i nie dzisiaj (przed zaprzysiężeniem rządu) tylko za 4 lata w wyborach.

Wpisujesz się niestety w orkiestrę rozhisteryzowanych polityków i dziennikarzy, którzy chcą rozliczać wygranych zanim oni cokolwiek mają okazję zrobić. Niestety dla Ciebie wiatr historii wieje w żagle konserwatywnej części sceny politycznej. Już wkrótce będziesz miał prawicę w Szwecji, Austrii, Danii, Niemczech, Francji i innych cywilizowanych krajach Europy. I gwarantuje Ci, że niektóre z nich będą dużo bardziej radykalne od naszego swojskiego PISu :)
I z czego tu się szczerzyć, każdy radykalizm jest chory, taką chorobę w oczach części ministrów naszego nowego rządu niestety widać.
Nie ma histerii, jest szczęście, bo obawiałem się racjonalnej polityki pisowskiej, jak widać nie istnieje. Radykalizm przychodzi i odchodzi, jeżeli społeczeństwo jest łatwe to trwa trochę dłużej, jak widać po wynikach wyborów u nas może się to nie co przedłużyć.

U ciebie kolego Darbo podobnie jak w paru radykałach był zapał do ukrywania swoich radykalnych poglądów, część można wyczuć z twoich wypowiedzi, już niedługo o nich usłyszymy. Zdanie na temat smoleńska podobne do kolego Hobbysty, ksenofobiczne zaciągi niczym pani przyszywana prof. Pawłowicz czy rzekome kondominium rosyjsko-niemieckie.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 09 lis 2015, 17:38

luka pisze:
darbo pisze:
luka pisze: jest taka, ze jestem zadowolony bo taki PIS ma szansę tylko na maks 4 lata, gdyby doszli do głosu inni, bardziej racjonalni politycy PIS mogliby rządzić co najmniej 2 kadencje, na szczęście wróciła IV RP :)

Na szczęście o tym nie będziesz decydował tylko TY, a miliony polaków i nie dzisiaj (przed zaprzysiężeniem rządu) tylko za 4 lata w wyborach.

Wpisujesz się niestety w orkiestrę rozhisteryzowanych polityków i dziennikarzy, którzy chcą rozliczać wygranych zanim oni cokolwiek mają okazję zrobić. Niestety dla Ciebie wiatr historii wieje w żagle konserwatywnej części sceny politycznej. Już wkrótce będziesz miał prawicę w Szwecji, Austrii, Danii, Niemczech, Francji i innych cywilizowanych krajach Europy. I gwarantuje Ci, że niektóre z nich będą dużo bardziej radykalne od naszego swojskiego PISu :)
I z czego tu się szczerzyć, każdy radykalizm jest chory, taką chorobę w oczach części ministrów naszego nowego rządu niestety widać.
Nie ma histerii, jest szczęście, bo obawiałem się racjonalnej polityki pisowskiej, jak widać nie istnieje. Radykalizm przychodzi i odchodzi, jeżeli społeczeństwo jest łatwe to trwa trochę dłużej, jak widać po wynikach wyborów u nas może się to nie co przedłużyć.

U ciebie kolego Darbo podobnie jak w paru radykałach był zapał do ukrywania swoich radykalnych poglądów, część można wyczuć z twoich wypowiedzi, już niedługo o nich usłyszymy. Zdanie na temat smoleńska podobne do kolego Hobbysty, ksenofobiczne zaciągi niczym pani przyszywana prof. Pawłowicz czy rzekome kondominium rosyjsko-niemieckie.
Darbo, jeszcze raz nazwij PiS prawicą a Cię uduszę :lol:
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 09 lis 2015, 17:50

luka pisze: U ciebie kolego Darbo podobnie jak w paru radykałach był zapał do ukrywania swoich radykalnych poglądów, część można wyczuć z twoich wypowiedzi, już niedługo o nich usłyszymy. Zdanie na temat smoleńska podobne do kolego Hobbysty, ksenofobiczne zaciągi niczym pani przyszywana prof. Pawłowicz czy rzekome kondominium rosyjsko-niemieckie.
Myśl sobie co chcesz i pisz o tym nieustannie. Nie chce mi się już z Tobą o tym dyskutować bo to strata czasu. Wszystko w tym wątku zostało napisane i nie ma sensu się powtarzać. Miałeś duże trudności w zrozumieniu zasad działania podatku VAT ( i nie tylko ) więc rozumiem, że możesz nie ogarniać trochę szerszej perspektywy.

Co do tego czy moje poglądy są radykalne czy zdroworozsądkowe - to rozsądzi czas. Wymachiwanie ksenofobią, wątkami smoleńskimi, kondominium rosyjsko-niemieckim przekonało mnie, że niewiele rozumiesz z tego co się dzieje w geopolityce i masz po prostu klapki na oczach. Ale to już nie mój problem.

Pozdrawiam Cię serdecznie i proszę nie zajmuj już mojego czasu jałową dyskusją na tematy, w których ani Ty ani ja nigdy nie dojdziemy do zgody.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 09 lis 2015, 18:42

Obrazek
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 09 lis 2015, 19:22

darbo pisze:
luka pisze: U ciebie kolego Darbo podobnie jak w paru radykałach był zapał do ukrywania swoich radykalnych poglądów, część można wyczuć z twoich wypowiedzi, już niedługo o nich usłyszymy. Zdanie na temat smoleńska podobne do kolego Hobbysty, ksenofobiczne zaciągi niczym pani przyszywana prof. Pawłowicz czy rzekome kondominium rosyjsko-niemieckie.
Myśl sobie co chcesz i pisz o tym nieustannie. Nie chce mi się już z Tobą o tym dyskutować bo to strata czasu. Wszystko w tym wątku zostało napisane i nie ma sensu się powtarzać. Miałeś duże trudności w zrozumieniu zasad działania podatku VAT ( i nie tylko ) więc rozumiem, że możesz nie ogarniać trochę szerszej perspektywy.

Co do tego czy moje poglądy są radykalne czy zdroworozsądkowe - to rozsądzi czas. Wymachiwanie ksenofobią, wątkami smoleńskimi, kondominium rosyjsko-niemieckim przekonało mnie, że niewiele rozumiesz z tego co się dzieje w geopolityce i masz po prostu klapki na oczach. Ale to już nie mój problem.

Pozdrawiam Cię serdecznie i proszę nie zajmuj już mojego czasu jałową dyskusją na tematy, w których ani Ty ani ja nigdy nie dojdziemy do zgody.
Jedyną prawdą objawioną o geopolityce i nie tylko ma PIS i jego wyznawcy więc nic was nie przekona, że "czarne jest czarne".
Jak można ocenić w perspektywie czasu czy miałeś poglądy zdroworozsądkowe? Czy ty czytasz to co piszesz? Przecież i ty i ja wiemy że dla ciebie będą zdroworozsądkowe nie bacząc co się wydarzy. Już twierdzisz, że trzeba dać czas rządzącym choć w głębi duszy wiesz, że ani Antek ani Błaszczak czy Jarek u sterów nie świadczy raczej o dobrej zmianie. Nie ważne, trzeba bronić za wszelką cenę, tego trochę gratuluję panu Prezesowi, że potrafił zrobić tak, że nie ważne co się będzie działo, to i tak będą nas popierać.

Nie sądzę, że długo wytrzymają dwaj ministrowie - w zasadzie liberałowie u sterów finansów i rozwoju w tak populistycznym rządzie.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2015, 19:29 przez luka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 09 lis 2015, 19:27

Chciałem wyborcom PiS-u podziękować, za ministrów Macierewicza, Ziobre, Kamińskiego.
Dziękuję Wam za nich, ale teraz już możecie ich sobie zabrać.

Mam nadzieję, że jesteście dumni ze swoich wyborów...
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 09 lis 2015, 19:49

Duch-Dziadka pisze:Chciałem wyborcom PiS-u podziękować, za ministrów Macierewicza, Ziobre, Kamińskiego.
Dziękuję Wam za nich, ale teraz już możecie ich sobie zabrać.

Mam nadzieję, że jesteście dumni ze swoich wyborów...
Są z pewnością. Jaki to trzeba mieć mocno zakuty łeb...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 09 lis 2015, 19:51

luka pisze: Już twierdzisz, że trzeba dać czas rządzącym choć w głębi duszy wiesz, że ani Antek ani Błaszczak czy Jarek u sterów nie świadczy raczej o dobrej zmianie.
Skąd ta wiedza co ja "w głębi duszy" wiem? Jesteś moim psychoanalitykiem?

Przykro mi kolego ale będziesz musiał przez najbliższe 4 lata cierpieć patrząc na nową władzę. Szczerze Ci współczuję.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 09 lis 2015, 20:00

darbo pisze:
luka pisze: Już twierdzisz, że trzeba dać czas rządzącym choć w głębi duszy wiesz, że ani Antek ani Błaszczak czy Jarek u sterów nie świadczy raczej o dobrej zmianie.
Skąd ta wiedza co ja "w głębi duszy" wiem? Jesteś moim psychoanalitykiem?

Przykro mi kolego ale będziesz musiał przez najbliższe 4 lata cierpieć patrząc na nową władzę. Szczerze Ci współczuję.
Nie pogrążaj się. Idź już...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 09 lis 2015, 20:04

belial666 pisze:Zaczyna się kolaboracja... Coś się czai. Nie znająca snu groźba...
Diagnoza twojego stanu to trudne dla ciebie słowo na P...

To się leczy biedaku. Haloperidol - trzy razy dziennie. Za kilka miesięcy zmienimy dawkę na podtrzymującą.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 09 lis 2015, 20:07

Jesteś produktem, podążą i popytem
Beztroskim ignorantem, ślepcem, zatrutym umysłem
Złota dewiza: jest dobrze, niechaj nie będzie gorzej
Na twoim przykładzie widać jak zachowuje się owca w stadzie
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 09 lis 2015, 20:18

belial666 pisze:Jesteś produktem, podążą i popytem
Nawet nie wiesz jaka to dla mnie ulga, że tak myślisz. Od razu robię się spokojniejszy.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 09 lis 2015, 20:21

darbo pisze:
Nawet nie wiesz jaka to dla mnie ulga, że tak myślisz. Od razu robię się spokojniejszy.
Po was zawsze spływa jak po Kaczce... W ściek...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 09 lis 2015, 20:25

belial666 pisze:
darbo pisze:
Po was zawsze spływa jak po Kaczce... W ściek...

Bóg zapłać za dobre słowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”