Trochę się zorientuj dokładniej w temacie i poszukaj, kto co u Argenty robił. U mnie zrobił tak:Alley pisze:Teraz, Twoje 30 (pozytywnych ludzi argenty) osób kupuje zapałki od 1 do 4. Minimalny wynik to 30, maksymalny do 120 pkt.
- wymianę klocków - 1 zapałka
- wymianę rozrusznika, który zatarł się jeszcze przed władowaniem auta na lawetę... - 2 zapałki
- kapitalkę silnika - 10 zapałek
U mnie remont silnika oznaczał wymianę i szlif wału, wymianę korbowodu, szklanek, regenerację wałków rozrządu, planowanie głowicy, wymianę wszystkich uszczelek w silniku, czyszczenie całego kolektora dolotowego i przepustnicy, pełną regenerację turbiny. Nie wiem czemu kapitalkę silnika wyceniłeś na zaledwie dwa oczka wyżej niż wymianę uszczelki pd głowica z planowaniem, ale że inne warsztaty pytane o taką robotę kręciły głowa i zalecały wymianę silnika bo "tego nie da się uratować panie zapomnij pan", to ja sam ten remont wycenię na dobre 30 zapałek i będę uważał, że się bardzo ograniczam
Nie wymieniłeś na tej liście wymiany sprężyn, elementów met-gum w zawieszeniu, krzywych wahaczy, tylnej belki (napieprzała w bak, tak była ubita), wymiany tarcz, regeneracji jednych zacisków i wymiany drugich (przednich, moje cudem się jeszcze trzymały), wymiany sprzęgła, naprawy urwanego podłokietnika w drzwiach. Wszystko działa, więc tak hurtem rzucę jakieś 100 zapałek, bo i tak wszystkiego teraz sobie nie przypomnę i niech się ten trollwątek hajcuje. Było na pewno jeszcze kilka rzeczy z elektryki, coś z wybierakiem skrzyni, a będzie jeszcze np. klima i chyba dwumas, wspomaganie kierownicy i na pewno będzie elegancko. Akredytywą 20 zapałek pewnie nie dostanę? A chociaż 10?
Powiem Ci tyle - można bez trudu określić taką punktację testu, aby osiągnąć z góry zamierzony wynik. Tylko co to za test?
Z prawami idą obowiązki, gringo, przykładowo obowiązek dbania o ład na forum. Skoro peany na cześć Argenty są ograniczone do jednego wątku, to niezadowolenie z jego usług też mogłoby siedzieć w jednym wątku, nieprawdaż? A nie siedzi... Tym sposobem możecie osiągnąć stan, gdzie jedni będą was głaskać, a drudzy bić i nie podejrzewam, że jest to fajna sytuacja.Rafako pisze:Mamy prawo być niezadowoleni i o tym pisać.
Nie liczę oczywiście wątków w działach "Nasze Lancie" i "Nasze inne pojazdy", bo tam naturalnie opisywane są samochody i ich historie.