[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Dudi » 10 lis 2015, 18:08

luka pisze:
Heathen pisze:Nic dodać, nic ująć.
Teraz dajmy im szansę pokazać na co ich stać.
Oczywiście cały czas patrząc im na ręce (liczę że Kukiz dotrzyma słowa)
Jak coś ja pierwszy kamieniem mogę rzucić.
Najgorsze co możemy zrobić, to dzień przed 11 listopada jątrzyć i naskakiwać na siebie nawzajem : czerwona : , a potem w TV oglądać jak płoną samochody...
Polecam dwa głębokie wdechy (ewentualnie kielony ;) i wrzucenie na luz.
Żaden naród nie będzie silny, gdy będzie podzielony. Niestety w PL podział jest tak widoczny, że zaczynam zastanawiać się kto za tym stoi.
Na pewno hasło jutrzejszego marszu " Polska dla Polaków" jeszcze bardziej tych podziałów nie tworzy, idąc tokiem spiskowego rozumowania, kto stoi za nimi??

Kukiz jest do wyjebania za tych chorych narodowców.
Skoro już brniemy w taki rynsztok, dobrze że oni wyjebali tych, którym się to należało.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 lis 2015, 19:30

Dudi pisze:
luka pisze:
Heathen pisze:Nic dodać, nic ująć.
Teraz dajmy im szansę pokazać na co ich stać.
Oczywiście cały czas patrząc im na ręce (liczę że Kukiz dotrzyma słowa)
Jak coś ja pierwszy kamieniem mogę rzucić.
Najgorsze co możemy zrobić, to dzień przed 11 listopada jątrzyć i naskakiwać na siebie nawzajem : czerwona : , a potem w TV oglądać jak płoną samochody...
Polecam dwa głębokie wdechy (ewentualnie kielony ;) i wrzucenie na luz.
Żaden naród nie będzie silny, gdy będzie podzielony. Niestety w PL podział jest tak widoczny, że zaczynam zastanawiać się kto za tym stoi.
Na pewno hasło jutrzejszego marszu " Polska dla Polaków" jeszcze bardziej tych podziałów nie tworzy, idąc tokiem spiskowego rozumowania, kto stoi za nimi??

Kukiz jest do wyjebania za tych chorych narodowców.
Skoro już brniemy w taki rynsztok, dobrze że oni wyjebali tych, którym się to należało.
Niestety cisną się na usta takie słowa, jeśli chodzi o narodowców. Nie miałbym nic przeciwko gdyby zastępować kimś lepszym niż prawdopodobnie :lol: ukrytym faszystą.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 10 lis 2015, 20:29

Przyjmując taką retorykę, wolę "ukrytego faszystę" niż latających z penisami po ulicach, wciskających ludziom na siłę pedalstwo (i pozwalającym im adoptować dzieci), dżenderyzm i tym podobne badziewia albo próbujących rozdawać na lewo i prawo czyjeś ciężko zarobione pieniądze tym, którym się nic nie należy.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 10 lis 2015, 20:33

belial666 pisze:
darbo pisze:
belial666 pisze:Długo myślałeś nad tym? :-P
Staram się poświęcić Ci tyle uwagi, na ile zasługujesz :-P
Niepotrzebnie się męczysz... Zejdź na Ziemię i popatrz przez wydłubane oczy...
Dziewice z "VIRGIN SQUAD" po całodziennej obserwacji stwierdziły, że przyczyną twoich problemów może być takie małe, krzyczące w Twojej głowie:
satan.jpg

Poza tym trwają poszukiwania twojego Anioła Stróża. Zaangażowały się w to dodatkowo trójki parafialne z Istebnej - modlitwą oczywiście. Dzisiaj w nocy wizja lokalna :mrgreen:

PS. Jak się czujesz po wodzie święconej? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 lis 2015, 21:49

Dudi pisze:Przyjmując taką retorykę, wolę "ukrytego faszystę" niż latających z penisami po ulicach, wciskających ludziom na siłę pedalstwo (i pozwalającym im adoptować dzieci), dżenderyzm i tym podobne badziewia albo próbujących rozdawać na lewo i prawo czyjeś ciężko zarobione pieniądze tym, którym się nic nie należy.
Jakoś pedała czy osławionego dżender, czymkolwiek to jest się nie obawiam, zawsze mogę dać w mordę jak mi się będzie narzucał, pracuje z gejem i mi to w ogóle nie przeszkadza. Kogoś kto z nienawiści chciałby dźgnąć innego człowieka, kiboli - przeważnie zkretyniałych, wszelkiej maści narodowców, którzy noszą koszulki z powstaniem warszawskim a nie wiedzą kim był Rydz Śmigły - takiego kogoś się dużo bardziej obawiam.
Powtarzam jeszcze raz Radykalizm w każdej postaci powinien być usunięty z życia publicznego, zarówno radykalizm prawicowy jak i lewicowy.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 10 lis 2015, 23:29

darbo pisze:
belial666 pisze:
darbo pisze:
belial666 pisze:Długo myślałeś nad tym? :-P
Staram się poświęcić Ci tyle uwagi, na ile zasługujesz :-P
Niepotrzebnie się męczysz... Zejdź na Ziemię i popatrz przez wydłubane oczy...
Dziewice z "VIRGIN SQUAD" po całodziennej obserwacji stwierdziły, że przyczyną twoich problemów może być takie małe, krzyczące w Twojej głowie:
satan.jpg

Poza tym trwają poszukiwania twojego Anioła Stróża. Zaangażowały się w to dodatkowo trójki parafialne z Istebnej - modlitwą oczywiście. Dzisiaj w nocy wizja lokalna :mrgreen:

PS. Jak się czujesz po wodzie święconej? :)
Widać mocno odciśnięte piętno chrześcijaństwa w twoim umyśle. Ubolewam.

Jestem niewierzącym. Staram się mocno stąpać po ziemi i nie poddawać manipulacjom katolickim, chrześcijańskim, PiS-owskim. Jak ty...

PS. Zwymiotowałem darbem...

Jeśli tego nie pojmujesz, to już nie ma ratunku. Jest jedno słowo, na to... " Parasza na łeb"
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 7:52

Mocno nam zjechał w dół poziom dyskusji. :nono: Osoby, które dalej chcą go zaniżać, do powiedzenia mają tylko kilka "ciepłych" słów do adwersarza itp. niech się napiją zimnej wody. Zamiast.

Wracając do meritum. Tym że Macierewicz będzie szefem MONu zarówno jestem zaskoczony, jak i nie jestem. :D
Nie jestem bo od dawna uważam ich za hipokrytów, którym nie można zaufać, którzy prędzej czy później będą dążyli do radykalizmu. Na razie potwierdzają moje obawy. Zresztą to nie pierwszy przypadek kiedy przed wyborami niektórzy byli chowani do szafy, żeby potem z niej być wyciągniętym. Aczkolwiek pierwszy raz, kiedy bardzo wyraźnie coś zadeklarowali w kampanii (ktoś kto twierdzi że nie była to wyraźna deklaracja jest takim samym oszustem jak oni) i od razu łamią tę deklarację. Z tego powodu jestem jednak zaskoczony. I zaprawdę powiadam - z hasłami Bóg, Honor, Ojczyzna, którymi PiS tak łatwo i chętnie sobie wyciera gębę nie ma to zbyt wiele wspólnego.

Natomiast oczywiście osoby, które głosowały na PiS nie przyznają ot tak, że zostały wydymane od razu na wejściu. Naturalnym odruchem jest racjonalizacja naszych wyborów (czego by nie dotyczyły). I będą takie uzasadniania jak tu się pojawiały - że tak musi być, taka układanka polityczna itp. I na razie nie przyznają, że takich rzeczy się po prostu nie robi i jest to zwykłe ****. Zresztą analogicznie było/jest z wyborcami PO, którzy długo wybaczali mniejsze i większe grzeszki zanim pokazali żółtą kartkę.
Nominacja Macierewicza sama w sobie nie spowoduje że wielu wyborców PiS od razu się od nich odwróci, ale jest pierwszą rysą na szkle, potem pojawią się kolejne i kiedyś przeleje się czara goryczy. Dziwne tylko że PiS tak szybko niszczy swój wizerunek.
Ale ja posypuję truskawki cukrem. :D
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 11 lis 2015, 8:20

luka pisze:
Bartek-Lodz pisze:A może trzeba właśnie trochę posprzątać - bo brudu Ci Panie od zatrzęsienia.
Wolę żeby ci sprzątający byli czyści a nie z wyrokiem bezwzględnego więzienia. Jeżeli za każdym razem przy zmianie władzy będzie czyszczenie, zamiatanie, zemsty, odwracanie reform, rewolucje to raczej nic dobrego nie przyniesie.
Miało być inaczej a wyszło jak zawsze.
Daj człowieka a paragraf się znajdzie - każdego można skazać. Praktycznie 75% POwcó powinno siedzieć.

Co do odwracania reform - 6-cio latki w szkole to kpina, sam mam córkę 4 letnią i zapowiedziałem, że nie puszczę do szkoły jako 6-cio latka. Gimnazja to my mieliśmy w okresie międzywojennym - nic dobrego z tego nie było, 8 letnia podstawówka + zawodówka, liceum, technikum było sprawdzonym programem. Zasiłki na dzieci - jak by tak dalej poszło to za 50 lat nie będzie nas w kraju tylko jacyś imigranci - politykę prorodzinną trzeba było już dawno wprowadzić tylko to było nie na rękę Merkelowej, która za sznureczki ciągnęła. Teraz Merkelowej grunt pod nóżkami się zapalił a jak ją uwalą to pozycja Her Tuska będzie bardzo zagrożona, zresztą Her Tusk posadki za ładne oczy nie dostał.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 11 lis 2015, 8:23

wujekp pisze:Naturalnym odruchem jest racjonalizacja naszych wyborów
Dlatego nadal mam tę Kappę. : rotfl :
Drop a gear and disappear!

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 11 lis 2015, 8:27

Do tego po raz kolejny wzięta jest do rządu PIS osoba z wyrokiem, ogłoszonym nieprawomocnym (tym się zasłaniają), ale niedługo się uprawomocni i co wtedy? Zrezygnuje? Nie wierzę.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 11 lis 2015, 8:32

Bartek-Lodz pisze:
luka pisze:
Bartek-Lodz pisze:A może trzeba właśnie trochę posprzątać - bo brudu Ci Panie od zatrzęsienia.
Wolę żeby ci sprzątający byli czyści a nie z wyrokiem bezwzględnego więzienia. Jeżeli za każdym razem przy zmianie władzy będzie czyszczenie, zamiatanie, zemsty, odwracanie reform, rewolucje to raczej nic dobrego nie przyniesie.
Miało być inaczej a wyszło jak zawsze.
Daj człowieka a paragraf się znajdzie - każdego można skazać. Praktycznie 75% POwcó powinno siedzieć.

Co do odwracania reform - 6-cio latki w szkole to kpina, sam mam córkę 4 letnią i zapowiedziałem, że nie puszczę do szkoły jako 6-cio latka. Gimnazja to my mieliśmy w okresie międzywojennym - nic dobrego z tego nie było, 8 letnia podstawówka + zawodówka, liceum, technikum było sprawdzonym programem. Zasiłki na dzieci - jak by tak dalej poszło to za 50 lat nie będzie nas w kraju tylko jacyś imigranci - politykę prorodzinną trzeba było już dawno wprowadzić tylko to było nie na rękę Merkelowej, która za sznureczki ciągnęła. Teraz Merkelowej grunt pod nóżkami się zapalił a jak ją uwalą to pozycja Her Tuska będzie bardzo zagrożona, zresztą Her Tusk posadki za ładne oczy nie dostał.
No przecież Polska jest niemiecka kolonią :D
Nie wierzę że może ktoś tak na serio myśleć.
To że twoja córka nie jest do tego gotowa nie oznacza że wszystkie dzieci mię są. Akurat 6 łatki w szkole to jedna z lepszych reform tylko trzeba czasu na jej efekty i przystosowanie dzieciaków.
Dlaczegow takim razie nie od 10 lat do szkoły. Po co państwo nakazuje od 7?

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 11 lis 2015, 8:41

luka pisze: Nie wierzę że może ktoś tak na serio myśleć.
To że twoja córka nie jest do tego gotowa nie oznacza że wszystkie dzieci mię są. Akurat 6 łatki w szkole to jedna z lepszych reform tylko trzeba czasu na jej efekty i przystosowanie dzieciaków.
Obudź się kolego, 10% 6-cio latków jest gotowych na pójście do szkoły - tyle, że te nasze szkoły są nieprzystosowane do tego. Jeżeli tego nie jesteś w stanie zrozumieć to twój problem. Powstał już raport, który jest miażdżący dla tej super reformy ale póki co Ministerstwo Oświaty go nie ujawnia.
Najbardziej przerażają mnie rodzice, którzy uważają, że ich dziecko jest naj i ze wszystkim sobie poradzi i nie dostrzegają problemu - oni żyją praktycznie swoim światem a nie światem dziecka. Owszem są dzieci, które wręcz garną się wcześniej do szkoły i takie dzieci po konsultacji z pedagogiem i psychologiem można puszczać do szkoły ale też pod obserwacją - bo w trakcie może się okazać, że jednak coś poszło nie tak.

NIE DLA 6-CIO LATKÓW W SZKOŁACH !!!
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 8:57

luka pisze:Akurat 6 łatki w szkole to jedna z lepszych reform tylko trzeba czasu na jej efekty i przystosowanie dzieciaków.
Co do idei - tak to rozsądny pomysł. Ale realizacja tego to była katastrofa. Nieprzemyślana i nieprzygotowana.
Przystosowanie dzieciaków? 8-O To mi się kojarzy ze starym dowcipem:
Radzieccy uczeni opracowali rewolucyjną maszynkę do golenia. Automat, sam goli, wystarczy wsadzić twarz w otwór maszynki i już sama ogoli błyskawicznie delikwenta. Stalin spotyka się z tymi wybitnymi naukowcami, chcąc poznać ten wynalazek i pyta:
- towarzysze, jak udało wam się skonstruować taką genialną maszynę, przecież każdy człowiek ma inny kształt twarzy?
- tak towarzyszu, ale tylko do pierwszego golenia
:lol:
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 11 lis 2015, 9:34

Bartek-Lodz pisze:
luka pisze: Nie wierzę że może ktoś tak na serio myśleć.
Obudź się kolego, 10% 6-cio latków jest gotowych na pójście do szkoły - tyle, że te nasze szkoły są nieprzystosowane do tego. Jeżeli tego nie jesteś w stanie zrozumieć to twój problem. Powstał już raport, który jest miażdżący dla tej super reformy ale póki co Ministerstwo Oświaty go nie ujawnia.
Najbardziej przerażają mnie rodzice, którzy uważają, że ich dziecko jest naj i ze wszystkim sobie poradzi i nie dostrzegają problemu - oni żyją praktycznie swoim światem a nie światem dziecka. Owszem są dzieci, które wręcz garną się wcześniej do szkoły i takie dzieci po konsultacji z pedagogiem i psychologiem można puszczać do szkoły ale też pod obserwacją - bo w trakcie może się okazać, że jednak coś poszło nie tak.

NIE DLA 6-CIO LATKÓW W SZKOŁACH !!!
Obudziłem się dzisiaj o 8.
Pytam po raz kolejny czemu nie od 10 lat?
Czy rozwój dzisiaj 5-6 latka jest taki sam jak 20-30 lat temu?
Jakbyś chciał wiedzieć to dzieci szły już kiedyś do szkoły jaki 6 latki.
Nie chodzi i to że dzieci są naj, tylko są bardziej rozwinięte.
Co do tego jak to było zrobione to pełna zgoda, mogło być lepiej, początki są zawsze trudne.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 11 lis 2015, 10:15

luka pisze: Obudziłem się dzisiaj o 8.
Pytam po raz kolejny czemu nie od 10 lat?
Czy rozwój dzisiaj 5-6 latka jest taki sam jak 20-30 lat temu?
Jakbyś chciał wiedzieć to dzieci szły już kiedyś do szkoły jaki 6 latki.
Nie chodzi i to że dzieci są naj, tylko są bardziej rozwinięte.
Co do tego jak to było zrobione to pełna zgoda, mogło być lepiej, początki są zawsze trudne.
Skoro się dopiero dzisiaj obudziłeś to szkoda. Porozmawiaj sobie może z jakimś doświadczonym pedagogiem na temat rozwoju emocjonalnego dziecka 6 i 7 letniego a nie piszesz tutaj jakieś swoje teorie. Ja na co dzień mam styczność z nauczycielami mało tego moja mama jest nauczycielem nauczania początkowego z ponad 35 letnim stażem i suchej nitki nie pozostawia na tym całym idiotyzmie jakim jest posyłanie 6 latków do szkoły. Nasza szkoła to nie miejsce dla przedszkolaka. Może gdyby nasza szkoła wyglądała inaczej, może wtedy ale nie w obecnej formie - 6 latek do ławki na 45 minut - DEBIL TO WYMYŚLIŁ.
Pomijam już sprawę, że wielu nauczycieli nie jest przygotowanych do pracy z dziećmi 6-cio letnimi w szkole. Dlatego cały ten program jest do wysadzenia w powietrze i szczerze kibicuję aby PIS zlikwidował gimnazja i przywrócił 7 latki do szkoły.
A jeżeli masz dziecko i uważasz, że jako 6-cio latek jest gotowy iść do szkoły to żaden problem - idzie się do Poradni Pedagogicznej i po pozytywnym wywiadzie taki 6-cio latek może iść do szkoły bo nie twierdzę, że nie ma dzieci szybciej się rozwijających zarówno emocjonalnie jak i fizycznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”