Kąski warte uwagi.

Tu zamieszczamy ogłoszenia kupna-sprzedaży znalezione w sieci.
Uwaga ! Dział automatycznie czyszczony po 30-u dniach
Rafako

Re: Kąski warte uwagi.

Post autor: Rafako » 01 lis 2013, 16:53

Młody_H pisze:Wygląda mi znajomo Szkoda, że zaraz po doprowadzeniu do porządku idzie na sprzedaż. Ale co prawda to szybko się uwinęli z robotą. : ok2 : Bo nie sądzę że nagle pojawiają się dwie flaminie 2,8 GTL w kraju. Szkoda, że pod maską obraz nędzy i rozpaczy, jeśli ktoś wymaga prawie 200tyś za samochód... Wiem, czepiam się, ale podobnie wyglądała komora "Flavii German" którą oglądałem. :roll: No tam było tylko trochę więcej kurzu i pajęczyny.
Wydaje mi się, że wyciągnąłeś złe wnioski. W ogłoszeniu jest wyraźnie napisane, że "auto w stanie oryginalnym" a to się ma nijak do kompleksowej renowacji.
Można więc chyba założyć, że mamy do czynienia z innym egzemplarzem :?:
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Młody_H
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Hubert

Post autor: Młody_H » 01 lis 2013, 17:22

Jeśli się mylę... to się bardzo cieszę. : yesyes :
Syn Jacka,
Lancia Delta HF Rallye turbo - w trakcie remontu
Lancia Thema I Serie - w trakcie wiecznego remontu
Alfa Romeo 156 2,4JTD 20V TI - na przekór wszystkim - jeździ

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 lis 2013, 20:33

A tak BTW to cusomclassic jest z Nowej Soli, rzut beretem od Krzywańca. Może by go po drodze odwiedzić? :)

A tu taka lekko puknieta integralka...
:link:

i piękna Lancia Fulvia Berlina - na taką przynajmniej kilku forumowiczów ostrzyło sobie zęby. Tylko się nie pobijcie ;)
klik
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Rafako

Post autor: Rafako » 02 lis 2013, 20:39

Nat pisze: i piękna Lancia Fulvia Berlina - na taką przynajmniej kilku forumowiczów ostrzyło sobie zęby. Tylko się nie pobijcie ;)
klik
Nie jest to nowość, bo ta Fulvia pojawia się w ofercie firmy z Miejscowości Malutkie od ok. 2 lat, choć ostatnie pół roku jej nie było, może się zniechęcili :?:
Potencjalnie to dobrze i źle:
- źle, bo to znaczy, że właściwie nie ma w PL wielu Lancistów, którzy mogą i chcą sobie pozwolić na tego rodzaju auto (dostępność części + ich ceny idące w grube EUR),
- dobrze, bo skoro jest tak słaby popyt, to jest szansa, że naprawdę zainteresowana osoba wyrwie ten sprzęt jeszcze taniej...
Kwota śmieszna i ciekawe jak auto wygląda "na żywo". Korci mnie, żeby obejrzeć w przyszły weekend ;)
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 lis 2013, 20:45

Dla mnie oba Twoje myślniki oznaczają "dobrze".
Nie ma dużej konkurencji pośród Lancistów? I z tego powodu potencjalny nabywca miałby płakać? Sądzę, że nie sądzę.
Do boju Olku, przecież Ty też jesteś jednym z tych ostrzycieli zębów ;)
Trzy mam kciuki.
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Rafako

Post autor: Rafako » 02 lis 2013, 21:01

Nat pisze:Dla mnie oba Twoje myślniki oznaczają "dobrze".
Nie ma dużej konkurencji pośród Lancistów? I z tego powodu potencjalny nabywca miałby płakać? Sądzę, że nie sądzę.
Do boju Olku, przecież Ty też jesteś jednym z tych ostrzycieli zębów ;)
Trzy mam kciuki.
W zeszłą sobotę, jadąc do Berlina, byliśmy (prawie) przejazdem u takiego handlarza z Krosna Odrzańskiego, obejrzeć Triumpha Spitfire na prośbę mojego kolegi.
Na zdjęciach wyglądał całkiem ładnie, niemal "lalka i cukierek" a na miejscu okazał się być niezłym gruzem. Miał dwie zalety: jeździł i miał ładne drewno na desce rozdzielczej. To jednak nie było moim zdaniem warte 11 000 zł + opłaty.
Boję się, że z tą Lancią może być podobnie, tym chętniej więc spróbujemy zrobić wycieczkę szczególnie, że akurat będę miał nowe 208 do objeżdżenia ;)
BTW, ten handlarz z Krosna Odrz. miał na placu też czerwoną Betę swojego kolegi, w stanie "gruzowym", którą kolega wycenia na "jedyne" 7500 zł : gafa : : hahaha : (nie ma jej na alledrogo) i żółtą Deltę II HF 5 drzwi, do której nawet nie chciałem podchodzić i pytać o cenę, bo patrząc na resztę oferty, mógłbym dostać ataku serca ze śmiechu :D
Jedynym ciekawym okazem było W114 Coupe z motorem 280 i automatem. Też do renowacji ale cena rozsądna.
No i pozytyw, że gość był naprawdę sympatyczny i nie opowiadał bajek jakie to super wozy itd. tylko pozwolił to w spokoju pooglądać a sam zajął się swoimi sprawami : ok2 :
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 lis 2013, 21:18

A czy to nie ten sam handlarz, co ma białego krokodyla w automacie za czapkę gruszek?
Pozdrawiam
Nat

Rafako

Post autor: Rafako » 02 lis 2013, 21:35

Nat pisze:A czy to nie ten sam handlarz, co ma białego krokodyla w automacie za czapkę gruszek?
Raczej nie, ten "mój" wszystkie fotki robi na szutrowej drodze przy budynku z czerwonej cegły:
Triumph tanieje
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Post autor: vanisch » 02 lis 2013, 23:45

Rafako pisze: i żółtą Deltę II HF 5 drzwi, do której nawet nie chciałem podchodzić i pytać o cenę, bo patrząc na resztę oferty, mógłbym dostać ataku serca ze śmiechu :D
A to nie ta Delta, którą proponował chwilę temu na prośbę sąsiada Lorgbow?
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

Awatar użytkownika
Młody_H
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Hubert

Post autor: Młody_H » 03 lis 2013, 0:07

Fulvia berlina jest specyficzna i jest to auto którym warto się zainteresować. Nie jest tak piękna jak coupe, ale fakt faktem robi się coraz rzadsza- bo coupe jest na tyle legendarne, że reanimują trupy a berliny idą po prostu na części...

Jest to kolejne auto na mojej liście "jak będę duży to sobie kupię" zaraz po Fiacie Argenta mk2... ;)

Apropos Argenty - nie jest to coś co się widzi często na zlotach pojazdów zabytkowych, a z całą pewnością jest ciekawe.
Syn Jacka,
Lancia Delta HF Rallye turbo - w trakcie remontu
Lancia Thema I Serie - w trakcie wiecznego remontu
Alfa Romeo 156 2,4JTD 20V TI - na przekór wszystkim - jeździ

Awatar użytkownika
Watazka
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Maciej

Post autor: Watazka » 03 lis 2013, 0:38

Jeśli Fulka berlina, to jak dla mnie tylko GT. Następne to brzydale. :) :)

A odnośnie Brytyjczyków, to stoi taki jeden niedaleko mojej budy.Unikam spacerów tamtędy bo żal patrzeć jak marnieje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 lis 2013, 12:18 przez Watazka, łącznie zmieniany 1 raz.

Rafako

Post autor: Rafako » 03 lis 2013, 12:05

vanisch pisze:
Rafako pisze: i żółtą Deltę II HF 5 drzwi, do której nawet nie chciałem podchodzić i pytać o cenę, bo patrząc na resztę oferty, mógłbym dostać ataku serca ze śmiechu :D
A to nie ta Delta, którą proponował chwilę temu na prośbę sąsiada Lorgbow?
Bardzo możliwe. Widziałem z 30 metrów i nawet nie chciałem bliżej podchodzić :smiech3:
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 11 lis 2013, 2:24

A taki tam igreczek 10 w Poznaniu...
Może kto chętny?

BTW: Boruch, ale automata, to chyba jeszcze nie miałeś? :)
Pozdrawiam
Nat

Rafako

Post autor: Rafako » 11 lis 2013, 9:49

Nat pisze:A taki tam igreczek 10 w Poznaniu...
Może kto chętny?

BTW: Boruch, ale automata, to chyba jeszcze nie miałeś? :)
Ładny. Gdybym wczoraj przypadkowo nie powiększył stanu liczebnego, "rozważałbym" :D
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 11 lis 2013, 16:12

A co ci się urodziło?
Pozdrawiam
Nat

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Ogłoszenia znalezione :::”