Z tego co słyszałem to te listwy wtryskowe RAIL to są takie sobie - opinie gazowników.
Ja w sobote zmieniałem filtry - pojechałemdo gazowników i za wymianę 3 szt zapłaciłem 100.
Teraz to sobie sam będę zmieniał, bo wiem już gdzie są - byłem pewien że mam 2, a okazało sie że są 3. Jeden przed elektozaworem, drugi na reduktorze - to fazy ciekłej - i 1 przed samą listwą wtryskową - faza gazowa.
Te filtry ciekłe to po 5 zł są, a ten lotjen 20 zł kosztuje - czyli 70 zł za robotę (20 min) - fajna stawka - w sumie to i za niewiedzę użytkowinika. Jakbym wiedział gdzie sa to bym sam wymienił, a tak musiałem mechanikowi płacić.
Ale najlepsze jest to że dowiedziałem się co i jak było z zakadaniem mojej instalki - bo robiłem wymianę takm gdzie była zakładan ai mechanior zakładał do mnie tą instalacje (znaczy się poprzedniemu właścicielowi).
A ciekawostką jest to że te filtry to nie były od nowości wymienione i miały nalatane jakieś 50 tyś km - jak wyjął te n 1 cieklej to syf, że głowa mała - qrwa w tym naszym gazie to jakies cuda są tam była z garść opiłków - co oni do tego gazu dodają?