Kappa - głośniki
glosniki w półce i zmieniarka
pewności niemam czy niema gdzies przerwy, ale biorąc to na logike, to aby sygnal poszedl przez wzmacniacz to musi miec zasilanie. czyli czyms trzeba wlaczyc ten wzmacniacz.
nie jest mozliweto, aby graly tylne glosniki jesli sa podlaczone do wzmacniacz, a wyglada na to, ze sa sprawdzajac po kolorach kabli, nie moglem sprawdzic miernikiem, bo kable mam za krotkie.
najlepszym rozwiazanim byloby uruchomienie wzmacniacza. ale nie mam schematu tej wtyczki.
mam stare orginalne radio tylko wyswietlacz nie dzala, moze sproboje go podlaczyc, ustawic w tryb serwisowy i wtedy bede wiedzal czy graja napewno.
najbardziej pomógł by mi schemat tej wtyuczki
nie jest mozliweto, aby graly tylne glosniki jesli sa podlaczone do wzmacniacz, a wyglada na to, ze sa sprawdzajac po kolorach kabli, nie moglem sprawdzic miernikiem, bo kable mam za krotkie.
najlepszym rozwiazanim byloby uruchomienie wzmacniacza. ale nie mam schematu tej wtyczki.
mam stare orginalne radio tylko wyswietlacz nie dzala, moze sproboje go podlaczyc, ustawic w tryb serwisowy i wtedy bede wiedzal czy graja napewno.
glosniki w półce i zmieniarka
schematu jakiej wtyczki ??"robert199" pisze:pewności niemam czy niema gdzies przerwy, ale biorąc to na logike, to aby sygnal poszedl przez wzmacniacz to musi miec zasilanie. czyli czyms trzeba wlaczyc ten wzmacniacz.
do glosnika ida dwa kable i jesli przypuszczasz gdzie moga sie konczyc to wystarczy ze odepniesz je od glosnika i zrobisz tam zwarcie (przy odlaczonym AKU w aucie) to bedziesz mogl sprawdzic na drugim koncu czy to te.
Najwygodniej bylo poprosic kogos o pomoc, kto bedzie zwieral i rozwieral, a Ty bedziesz mogl spokojnie pomierzyc

Kappa Glosniki 3-drozne w miejsce sredniotonowych?
Glupie pytanie, czy bedzie jakas zasadnicza roznica (na gorzej) jezeli miejsce glosnikow sredniotonowych (chyba) w drzwiach wstawie glosniki trojdrozne? Znalazlem glosniki Sony plytkiej zabudowy - glebokosc 45 mm i sa dosc tanie - 140 PLN moc 180W
Porownujac to dodatkowo do glosnikow Alpine 250w dwudroznych (czyli w podmiana w miejsca fabrycznych tak jak jest orginalnie)??????
Porownujac to dodatkowo do glosnikow Alpine 250w dwudroznych (czyli w podmiana w miejsca fabrycznych tak jak jest orginalnie)??????
Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
Kappa Glosniki 3-drozne w miejsce sredniotonowych?
Trójdrożne zespolone to kiepski wynalazek, szczególnie w drzwiach, gdzie dźwiek o wysokiej częstotliwosci będzie sie rozchodził liniowo, prosto w kolana pasażerów zamiast w ich głowy.
Osobiscie uważam, że lepsztym rozwiazaniem jest zrobić dobry przód, a z tyłu tylko jeden niskotonowy w bagażniku, można to uzupełnić o midibasy w tylnich drzwiach ale nie muszą być.
Kiedyś miałem gwizdki dls-y w słupkach i sub-basy rto w przednich drzwiach i grało b.przyjemnie:)) i to bez basu w bagażniku.
Osobiscie uważam, że lepsztym rozwiazaniem jest zrobić dobry przód, a z tyłu tylko jeden niskotonowy w bagażniku, można to uzupełnić o midibasy w tylnich drzwiach ale nie muszą być.
Kiedyś miałem gwizdki dls-y w słupkach i sub-basy rto w przednich drzwiach i grało b.przyjemnie:)) i to bez basu w bagażniku.
Głośniki LANCIA KAPPA 3.0 V6 24
Witam wszystkich klubowiczów.Chciałem się zapytac czy wymieniał ktos tylne głośniki z półki na nowe. Mianowicie chodzi mi o to aby nic tam nie wycinac ,czy są na rynku takie które pasują bez żadnych przeróbek?Bym był bardzo wdzięczny o podanie ew.modelu pasujących bo te co mam to strasznie pierdzą feeeeeee pozdrwawiam
kriswawbem
kriswawbem
- konrad77
- Dopiero zaczyna na naszym forum
musisz mieć głośniki o średnicy 16,5 cm i głębokości max ok 62 mm. Ja mam założone Hertz dsk165 i grają super. Generalnie nie powinieneś mieć problemu z dobraniem czegoś.
pozdr
pozdr
była - Kappa tds
jest - Lybra SW 2.0 20V
jest - Lybra SW 2.0 20V
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
a cos z niższej półki się nie nada ??? tak max do 100 zł/komplet tył
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
tez sobie tyl w furaku wygluszylem matami i gądkami wszedzie gdzie sie dalo ale tak brzeczą mi maskownice - oryginalne ze nie da sie sluchac robiles cos z tym
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
mnie tez to wkurza - planuje przy wymianie sprezyn na nowe w ten weekend cos polepszyc - wszelkie połączenia na gumowych podkladkach - a ramki podkleic matami aby byly mniej rezonansowe
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
naj gorsze jest to ze jak je sie zdejmie to tragicznie półka wygląda
ja myslalem juz nad troche grubsza przeróbką
- wywalic cale mocowanie glosników to pod maskownicą i odciąć je od elementu kryjącego pasy
- zrobic z ze sklejki lub mdf mocowanie pod glosniki tylko co dalej jak je przykryc - przeciez nie ta h.. maskownicą
myslalem zeby ja cla tez oprócz tej siatki matami wyklejic i wypełnic pianka poliuretanowa ale sie boje ze moge to spieprzyc na dobre
ja myslalem juz nad troche grubsza przeróbką
- wywalic cale mocowanie glosników to pod maskownicą i odciąć je od elementu kryjącego pasy
- zrobic z ze sklejki lub mdf mocowanie pod glosniki tylko co dalej jak je przykryc - przeciez nie ta h.. maskownicą
myslalem zeby ja cla tez oprócz tej siatki matami wyklejic i wypełnic pianka poliuretanowa ale sie boje ze moge to spieprzyc na dobre
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ja bym spróbował matami - maskownice trzeszczą od naprężeń - jak dobrze obkleisz to wytłumisz to - oblukaj też te blaszki zatrzaski jak beda zle zaskakiwać to bedzie maskownica latać i trzeszczeć - jak najwiecej gumy lub mat powinno załatwić sprawę - a jakie masz głośniki ??
ja osobiście nie chciałbym wstawiać jakiś wypasionych bo w poprzednim aucie maiłem super audio a przy sprzedaży to jest się w plecy na audio bo rzadko tym można podbić cenę - mysle o jakiś nowych np. Boschmannach lub voice kraft - dają radę pod radio JVC a ewentualnie pod wznacniacz jakis porządny zakupie i już
zastanawiam się czy wywalac gwizdki fabryczne z tyłu czy je zostawić i podpiać po nowe głośniki - nawet jak beda dwudrożne - gwizdków nigdy za wiele
chyba że zaburzy się wtedy scena akustyczna - może jakiś fachowiec się wypowie ???
ja osobiście nie chciałbym wstawiać jakiś wypasionych bo w poprzednim aucie maiłem super audio a przy sprzedaży to jest się w plecy na audio bo rzadko tym można podbić cenę - mysle o jakiś nowych np. Boschmannach lub voice kraft - dają radę pod radio JVC a ewentualnie pod wznacniacz jakis porządny zakupie i już
zastanawiam się czy wywalac gwizdki fabryczne z tyłu czy je zostawić i podpiać po nowe głośniki - nawet jak beda dwudrożne - gwizdków nigdy za wiele

- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
glosniki mam jakies noname chyba seryjne z niebieskimi membranami ale nie mam wysokotonowych z tyłu i tez mysle zeby cos wstawic
no i radio zmienic trzeba bo jest do dupy
radio planuje jak jakas kasa wpadnie - nakamichi cd 300
ktos pisal o sinslivach ale patrzylem tez na hertze zestawik 2x glosnik okolo 250zł
tez bym potrzebowal jakies rady przod mam dobry i cos z tylem musze zrobic ale nie znam sie na tym wogule
no i radio zmienic trzeba bo jest do dupy
radio planuje jak jakas kasa wpadnie - nakamichi cd 300
ktos pisal o sinslivach ale patrzylem tez na hertze zestawik 2x glosnik okolo 250zł
tez bym potrzebowal jakies rady przod mam dobry i cos z tylem musze zrobic ale nie znam sie na tym wogule
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
drogie to radio !!!
ja mam JVC za 170 - używka ale daje rade - wzmacniacz za 100 do tego sub około 150 i styknie
ja mam JVC za 170 - używka ale daje rade - wzmacniacz za 100 do tego sub około 150 i styknie