Luckyy pisze:Te 10-15 letnie Passaty i Golfy którymi jeździłem to skrzypiały 3-10 razy bardziej niż moja kappa ...
Patrz pan, a ja jechałem 2 lata starszym Pastuchem i jakoś nie skrzypiał.
Luckyy pisze:Tomzik pisze:Ja niczym dźwigienek nie smarowałem. A dokładnie taki sam motyw, tylko na szerszą skalę miałem w Cromie i zaczynam to przerabiać i w Delcie.
To nie wiem czym to smarujesz ale u mnie nic się nie dzieje. Ale NIE ODPISUJ czym bo i tak mnie to nie interesuje, nie będę tego używał.
Już wcześniej napisałem, wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Luckyy pisze:Powodów może być masa, stłuczka, wymiana zamka, wymiana głośników, inwencja właściciela.
Jak sam napisałeś są dostępne używane całe uchwyty więc skąd się biorą skoro wszystkie się urywają? ktoś ma zaczarowany ołówek?
Jaki plastik? Rozbierz i się przyglądnij tylko później nie płacz na forum, że się urwało
EOT
Auto ma oryginalną warstwę lakieru na całej karoserii, więc chyba stłuczka odpada. Do zamka pasuje oryginalny kluczyk, który otwiera też drugie drzwi oraz klapę bagażnika i uruchamia zapłon w stacyjce, więc chyba też odpada. Głośniki były oryginalne. A zatem pozostaje inwencja właściciela- któryś z nudów se boczek rozebrał i złożył
Są dostepne używane uchwyty, ale schodzą na pniu. Zwłaszcza przednie. Chyba, że tylne prawe pasują. Zadzwoń w kilka miejsc, gdzie się ogłaszają "Kappa wszystkie części" to w 90% z nich usłyszysz "uchwytu już nie ma". Tak się składa, że temacik przerabiałem. A i "całkiem przypadkiem" na forum często gęsto jest "sprzedam boczki drzwi do Kappy, uchyt tradycyjnie urwany".
Rozbierać nie mam zamiaru, bo złożyłem to do kupy, zabezpieczyłem dodatkowym kołkiem i modlę się, żeby drugi, ciężko zdobyty uchwyt trochę wytrzymał.
A nawet jesli to "wina plastiku" to i tak oznacza, że jest tandetny, bo taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i nie ma tu żadnego wytłumaczenia.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205