Lancia Thema II (Chrysler 300)
- solarzmr
- Moderator
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Lancia Thema/Chrysler 300
W tej chwili to niestety tylko przypuszczenia i plotki że będzie coś sportowego. A pod pokrowcami jest Chrysler, który tez jest w tej chwili dopiero prototypem.
WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r.
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 2010 & Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 2011
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r.
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 2010 & Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 2011
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.
- romlen
- Założyciel LKP
- Imię: Roman
Przemek zapodał ciekawe zdjęcie:
Temat: Lancia - nowe modele Ypsilon, Thema, Grand Voyager
Temat: Lancia - nowe modele Ypsilon, Thema, Grand Voyager
Przemek pisze:Całość tutaj: ...a mogło być tak pięknie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię 
Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Mnie za 3 lata może będzie stać na Thesis, która to stanowczo bardziej mi się podoba i przy tym "lekkim czołgu sportowym" z "otworami strzelniczymi" zamiast okien wygląda niezwykle lekko i eleganckowacho_czk pisze:A ja Wam powiem że chyba mam następcę dla mojego Kapciuszka, pojeżdżę nim jeszcze z 3 lata, potem już mnie może będzie stać na nową Themę
Chrysler 300C zawsze mi się podobał, teraz będę mógł zostać przy marce ciesząc się nietuzinkowym autem

Niestety auto będzie bardziej tuzinkowe niż Kappa, bo Chryslerów 300C jeździ może nie dużo, ale więcej niż Kapp, nie mówiąc o Thesisach.
Zastanawiam się dlaczego przejęli grille od Chryslera, nawet Delcie zmienili, zamiast pozostać przy swoich "pionowych", które są ładniejsze.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Też nie byłem zachwycony tym, że modele Lancii niczym nie różnią się od tych ze znaczkiem Chryslera, ale muszę przyznać, że wnętrze nowej Themy to poziom europejski i to raczej jego szczyt. Bardzo mi się podoba, zresztą z zewnątrz samo auto także, więc może i będzie to następca mojej Lybry 

Dr. Dre w reklamie Chryslera 300S [wideo]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K13DjOVG ... r_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K13DjOVG ... r_embedded[/youtube]
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM
nowa thema
http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Premi ... image.html
być może to już było.
być może to już było.
I ta Thema HF ma być z silnikiem HEMI?
Blog o motoryzacyjnej włoszczyźnie i nie tylko: http://www.fiergloo.pl/
Dużo o Alfa Romeo: http://www.alfaholicy.org/
Dużo o Alfa Romeo: http://www.alfaholicy.org/
300C w wersji kombi zawsze mi się podobał z zewnątrz ale środek był strasznie tandetny.
Jeśli Thema będzie taka jak Thesis w środku to znajdzie się na mojej liście aut do kupienia

Ale oficjalne wyjaśnienie jest takie, że ma to symbolizować 'most pomiędzy kontynentami'
Jeśli Thema będzie taka jak Thesis w środku to znajdzie się na mojej liście aut do kupienia

Mi też się nie podoba. To jak by Audi obróciło logo o 90 stopni i miało kółka w pioniemiwis pisze:Tyłeczek jak dla mnie ok.Przód to szczyt lenistwa ( włosi okazali się leniwi jak Platforma Obywatelska),przejmując od Chlyslera wszystko łącznie z atrapą.

Ale oficjalne wyjaśnienie jest takie, że ma to symbolizować 'most pomiędzy kontynentami'
Ten model, to model przejściowy. Jest to bardziej Chrysler niż Lancia, ale zapewne kolejny model będzie już bardziej włoski 

Albo i nie bedzie. Stylistyka Lancii na przestrzeni ostatnich lat przeszla od swietnej, poprzez charakterystycznie elegancka i kanciasta sylwetke, nastepnie charakterystyczna linia z lat '90 az do czasow wspolczesnych. I powiem szczerze, ze czasy wspolczesne mi leza srednio.Helios pisze:Ten model, to model przejściowy. Jest to bardziej Chrysler niż Lancia, ale zapewne kolejny model będzie już bardziej włoski
jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy 

- romlen
- Założyciel LKP
Oby. Bo Póki co Chrysler w wydaniu Lancii czy jak kto woli Lancia ubrana w skórę Chryslera* dziwnie wygląda. Może to i sposób na przetrwanie marki ale... No właśnie. Globalizacja.Luckyy pisze:jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy
* nie mylić z Edgarem, zgadniecie do czego piję?
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię 
Tel. 503124557-Orange

Tel. 503124557-Orange

Tylko czy takie przetrwanie sprowadza się do czegoś więcej niż obecność logo i nazwy na rynku?romlen pisze:Oby. Bo Póki co Chrysler w wydaniu Lancii czy jak kto woli Lancia ubrana w skórę Chryslera* dziwnie wygląda. Może to i sposób na przetrwanie marki ale... No właśnie. Globalizacja.Luckyy pisze:jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy
* nie mylić z Edgarem, zgadniecie do czego piję?
Ale ja rozumiem globalizację w takiej formie jak robi większość . Czyli zostawiamy płytę i "bebechy" od 300M , dokładamy piękne włoskie Lanciowate nadwozie i dorzucamy jakiś motor fajny z Fiat Group . Takich operacji jest dużo na rynku i rozumiem je z punktu ekonomicznego . Ludzie i tak kupują wtedy oczami Saaba dostając za to Vectrę z dieslem Fiata . To rynek jakoś kupi . Ale Lancia wprost zrobiona z Chryslera ? Poprzez dodanie loga ? Tragedia ... Kto jak kto ale tak oryginalna i charakterystyczna marka jak Lancia ? Holokaust po prostu .
"Jak pięknie się różnimy..."
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło
-----------------------------------------
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło

-----------------------------------------
- romlen
- Założyciel LKP
Thermano - lepiej bym tego nie ujął
Miejmy nadzieję, że kolejne modele będą już lepsze.

Tel. 503124557-Orange

Tel. 503124557-Orange