Lancia Thema II (Chrysler 300)

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
solarzmr
Moderator
Moderator
Imię: Marcin
Kontakt:

Re: Lancia Thema/Chrysler 300

Post autor: solarzmr » 23 mar 2011, 17:09

W tej chwili to niestety tylko przypuszczenia i plotki że będzie coś sportowego. A pod pokrowcami jest Chrysler, który tez jest w tej chwili dopiero prototypem.

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Roman

Post autor: romlen » 23 mar 2011, 20:07

Przemek zapodał ciekawe zdjęcie:
C_3_Media_955911_immagine_fgdet.jpg
Temat: Lancia - nowe modele Ypsilon, Thema, Grand Voyager
Przemek pisze:Całość tutaj: ...a mogło być tak pięknie : beczy :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 24 mar 2011, 17:26

wacho_czk pisze:A ja Wam powiem że chyba mam następcę dla mojego Kapciuszka, pojeżdżę nim jeszcze z 3 lata, potem już mnie może będzie stać na nową Themę ;)

Chrysler 300C zawsze mi się podobał, teraz będę mógł zostać przy marce ciesząc się nietuzinkowym autem
Mnie za 3 lata może będzie stać na Thesis, która to stanowczo bardziej mi się podoba i przy tym "lekkim czołgu sportowym" z "otworami strzelniczymi" zamiast okien wygląda niezwykle lekko i elegancko ;) Oczywiście pomijam tu przód hehehe. Mi 300C nie bardzo się podobał, chociaż to jedno z ładniejszych aut amerykańskich.

Niestety auto będzie bardziej tuzinkowe niż Kappa, bo Chryslerów 300C jeździ może nie dużo, ale więcej niż Kapp, nie mówiąc o Thesisach.

Zastanawiam się dlaczego przejęli grille od Chryslera, nawet Delcie zmienili, zamiast pozostać przy swoich "pionowych", które są ładniejsze.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

monry
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: monry » 12 kwie 2011, 23:32

Też nie byłem zachwycony tym, że modele Lancii niczym nie różnią się od tych ze znaczkiem Chryslera, ale muszę przyznać, że wnętrze nowej Themy to poziom europejski i to raczej jego szczyt. Bardzo mi się podoba, zresztą z zewnątrz samo auto także, więc może i będzie to następca mojej Lybry ;)

Awatar użytkownika
broker
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: broker » 06 cze 2011, 22:42

Dr. Dre w reklamie Chryslera 300S [wideo]

:link:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K13DjOVG ... r_embedded[/youtube]
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM

adam
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

nowa thema

Post autor: adam » 23 cze 2011, 17:34

http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Premi ... image.html
być może to już było.

Awatar użytkownika
fiergloo
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: fiergloo » 26 cze 2011, 9:30

I ta Thema HF ma być z silnikiem HEMI?
Blog o motoryzacyjnej włoszczyźnie i nie tylko: http://www.fiergloo.pl/
Dużo o Alfa Romeo: http://www.alfaholicy.org/

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Luckyy » 11 lip 2011, 5:00

300C w wersji kombi zawsze mi się podobał z zewnątrz ale środek był strasznie tandetny.
Jeśli Thema będzie taka jak Thesis w środku to znajdzie się na mojej liście aut do kupienia :)
miwis pisze:Tyłeczek jak dla mnie ok.Przód to szczyt lenistwa ( włosi okazali się leniwi jak Platforma Obywatelska),przejmując od Chlyslera wszystko łącznie z atrapą.
Mi też się nie podoba. To jak by Audi obróciło logo o 90 stopni i miało kółka w pionie :)
Ale oficjalne wyjaśnienie jest takie, że ma to symbolizować 'most pomiędzy kontynentami'
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Awatar użytkownika
Helios
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Helios » 11 lip 2011, 11:32

Ten model, to model przejściowy. Jest to bardziej Chrysler niż Lancia, ale zapewne kolejny model będzie już bardziej włoski ;)

dawidson

Post autor: dawidson » 11 lip 2011, 12:21

Helios pisze:Ten model, to model przejściowy. Jest to bardziej Chrysler niż Lancia, ale zapewne kolejny model będzie już bardziej włoski ;)
Albo i nie bedzie. Stylistyka Lancii na przestrzeni ostatnich lat przeszla od swietnej, poprzez charakterystycznie elegancka i kanciasta sylwetke, nastepnie charakterystyczna linia z lat '90 az do czasow wspolczesnych. I powiem szczerze, ze czasy wspolczesne mi leza srednio.

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Luckyy » 11 lip 2011, 18:39

jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy ;)
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Post autor: romlen » 11 lip 2011, 20:18

Luckyy pisze:jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy ;)
Oby. Bo Póki co Chrysler w wydaniu Lancii czy jak kto woli Lancia ubrana w skórę Chryslera* dziwnie wygląda. Może to i sposób na przetrwanie marki ale... No właśnie. Globalizacja.

* nie mylić z Edgarem, zgadniecie do czego piję?
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

dawidson

Post autor: dawidson » 12 lip 2011, 0:08

romlen pisze:
Luckyy pisze:jedno jest pewne - nowy model nas zaskoczy ;)
Oby. Bo Póki co Chrysler w wydaniu Lancii czy jak kto woli Lancia ubrana w skórę Chryslera* dziwnie wygląda. Może to i sposób na przetrwanie marki ale... No właśnie. Globalizacja.

* nie mylić z Edgarem, zgadniecie do czego piję?
Tylko czy takie przetrwanie sprowadza się do czegoś więcej niż obecność logo i nazwy na rynku?

Awatar użytkownika
thermano
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomasz

Post autor: thermano » 12 lip 2011, 7:58

Ale ja rozumiem globalizację w takiej formie jak robi większość . Czyli zostawiamy płytę i "bebechy" od 300M , dokładamy piękne włoskie Lanciowate nadwozie i dorzucamy jakiś motor fajny z Fiat Group . Takich operacji jest dużo na rynku i rozumiem je z punktu ekonomicznego . Ludzie i tak kupują wtedy oczami Saaba dostając za to Vectrę z dieslem Fiata . To rynek jakoś kupi . Ale Lancia wprost zrobiona z Chryslera ? Poprzez dodanie loga ? Tragedia ... Kto jak kto ale tak oryginalna i charakterystyczna marka jak Lancia ? Holokaust po prostu .
"Jak pięknie się różnimy..."
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło :(
-----------------------------------------

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Post autor: romlen » 12 lip 2011, 20:07

Thermano - lepiej bym tego nie ujął : ok2 : Miejmy nadzieję, że kolejne modele będą już lepsze.
Tel. 503124557-Orange
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”