P.S
średnica tulejki wynosi 52 mm
zgadza sie ja wymienialem.wg lanci wahacz jest czescia wymienna i nie dostaniesz samych tulejek.ja przerabialem z cromy te maja wymiar ok 42.pisalem o tym w zeszlym roku.jezeli jestes zainteresowany to napisze jeszcze raz.pozdrawiam"Torell007" pisze:Czy ktoś z Was wymieniał w swoich kappiszonach same tulejki w tylnych wahaczach ( nie w piaście )![]()
P.S
średnica tulejki wynosi 52 mm
Jeśli można to byłbym zobowiązany"romo" pisze:jezeli jestes zainteresowany to napisze jeszcze raz.pozdrawiam
musisz wyprasowac zuzyta tuleje ale uwazaj bo moze strzelic wahacz.jedna wpyrasowywalem prasa ale tak trzeszczalo ze druga to juz rozwiercalem wiertarka ,najpierw gume pomiedzy tulejka wewnetrza a plaszcze tuleji a pozniej pilnikiem oslabialem plaszcz tulejki tak aby mozna bylo wyjac go z wahacz.nastepnie trzeba wytoczyc tujeje stalowa o wym zewnetrznym 52 mm tyle co orginal i wewnatrz ok 42mm bo tyle maja tuleje w cromie..nastepnie wszystko nalezy spasowac.to musi robic tokarz ktory ma pojecie.na podane wymiary wez poprawke na pasowanie[tokarz bedzie wiedzial ile.tuleje przy dobrym pasowaniu mozna wbic delikatnie mlotkiem lub prasa.Tuleja do cromy kosztuje ok 20 zl plus toczenie to niech bedzie 40-50zl a wahacz 1 szt to koszt 400 zl.gra warta zachodu.tulejki w piascie tez sa z cromala.pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglem tobie zaoszczedzic 700 stowek.ja na tych dorabianych jezdze juz 25000 km i nie widac luzow a walilo jak kupilem ze nie dalo sie wytrzymac.pozdrawiam"Torell007" pisze:Jeśli można to byłbym zobowiązany"romo" pisze:jezeli jestes zainteresowany to napisze jeszcze raz.pozdrawiam
Mowimy o wahaczu wzdluznym? Chyba sa zamienniki prawda? Przynajmiej tak wyglada na emf.krakow.pl."Torell007" pisze: Jeśli można to byłbym zobowiązany
Oryginal Lancii kosztuje jak juz pisalem 86 zl + VAT."Tomasz" pisze:Mówimy o części nr 1 czyli wachacz
Dobra a w EMF-ie orientujecie się ile kosztuje ?"tomek" pisze:Oryginal Lancii kosztuje jak juz pisalem 86 zl + VAT."Tomasz" pisze:Mówimy o części nr 1 czyli wachacz
No cyba ze Fiatowski kosztuje mniej
wierzyć mi się nie chce, żeby do Cromy tyle kosztował ..."tomek" pisze:drazek (Croma) 82403641 - 255,59
Prosze bardzo:"Torell007" pisze: wierzyć mi się nie chce, żeby do Cromy tyle kosztował ...
Dzięki, w takim razie muszę przeprowadzić rekonesans"tomek" pisze:Prosze bardzo:"Torell007" pisze: wierzyć mi się nie chce, żeby do Cromy tyle kosztował ...
46462044 to jest chyba stabilizator z tylu.