Lybra sedan - gdzie jest zmieniarka

Solny

Post autor: Solny » 11 kwie 2007, 12:02

Witam
Nabyłem Lybrę sedan i nie mogę znaleźć zmieniarki CD. Nie ma też śladów wymontowania - jakichś otworów, wtyczek, kabli itp. Czy możliwe, żeby w wersji z BOSE nie było zmieniarki CD? Gdzie powinienem jej szukać?

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 11 kwie 2007, 12:32

Zmieniarka w bagażniku po lewej stronie.pociągnij za ściankę- zaślepkę.
Bardzo, bardzo rzadko (tylko raz się spotkałem) zmieniarki nie były montowane do Lybr, a zamiast "dziury na zmieniarkę" była po prostu ścianka.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Solny

Post autor: Solny » 11 kwie 2007, 12:38

No to ja jestem drugim takim przypadkiem :( . Brat ma kombika i u niego jest zaślepka, a u mnie w tym miejscu jest wnęka na drobiazgi z siateczką , zeby nic nie latało po całym bagażniku.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 11 kwie 2007, 12:43

Z zasady siateczka jest swoją drogą, a zmieniarka swoją. Rozkręć lewą wyściółkę i zobacz, czy tot ak firmowo, czy po prostu ktoś ukradł zmieniarkę...
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: kartonik » 11 kwie 2007, 12:49

A ja trzecim. Bo tez nie mam. Ani zadnej instalacji, kabelkow, czyli nie bylo od samego poczatku.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 11 kwie 2007, 13:40

Ty kartonik jesteś tym pierwszym. :lol:
wniosek z tego taki, że Lybry z silnikiem 1,9 jtd bywały też w ubogich wersjach sprzedawane
Pozdrawiam
Nat

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: kartonik » 11 kwie 2007, 13:49

"Nat" pisze:Ty kartonik jesteś tym pierwszym. :lol:
wniosek z tego taki, że Lybry z silnikiem 1,9 jtd bywały też w ubogich wersjach sprzedawane
Hi hi :D Ale sie usmialem:) A wracajac do tematu, ja mam wersje LX, czyli te bogatsza - z alkantara, skorzan kierwonica i galka zmiany biegow, byly aluski. Ale zmieniarki nie ma. To chyba nie jest uboga wersja? Problem tu tkwi chyba w tym, ze moje auto to silnikowa wersja przejsciowa. Chyba najgorszy przypadek jaki mozna spotkac, bo zadne zamienniki nie pasuja. Ani filtr paliwa, ani koncowki drazkow kierowniczych - wszystko trzeba nabywac w oryginale za spore $$$. Moze tez nie mogli zdecydowac sie z wyposazeniem? :wink:

Pozdro,

Marek

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: letnik22 » 11 kwie 2007, 23:09

to ja piąty byłem, moja wersja executive miała wszystko oprócz zmieniarki :)

Solny

Post autor: Solny » 12 kwie 2007, 10:09

Pozostaje mi chyba dokupić jakiś transmiter FM i puszczać mp3-jki. Jakość dźwięku na pewno gorsza od płyt CD, ale funkcjonalność chyba większa.

gramer
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: gramer » 16 kwie 2007, 2:38

ja rowniez zmieniarki nie mialem,choc wersja raczej bogata(navi,xenon)..ale kabelki sa do bagaznika doprowadzone,koncowki byly ladnie "opakowane"-chyab firmowo,bo sladow wymontowania tez nie zauwazylem...

Lancia LYBRA 2.4JTD (srebrne SW, 2001r.)

chodko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: chodko » 21 kwie 2007, 16:51

zmieniarkę trzeba było dokupić w opcji tak wynika z faktury zakupu

paolo27
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: paolo27 » 06 cze 2007, 12:08

Mam Lybre 1.9 JTD,ktora osobiscie sprowadzilem z Wloch i to jest wersja dosyc bogata(skora na kierownicy,galce bzmiany biegow,poduszki pow.przod i tyl,czujniki parkowania i wiele innych fajnych rzeczy,ale zmieniarki rowniez niet:)
Pozdrawiam wszystich Klubowiczow

Awatar użytkownika
teemka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: teemka » 27 sie 2007, 19:53

Ja u siebie mam zmieniarkę (1.9 JTD sedan) Generalnie nie jest ona zamaskowana (jak np. wzmacniacz) U mnie jest z lewej strony. Z tego co się orientuję, to w kombiakach chowają te rzeczy za "ściankami". Liczyłem, że u mnie też będzie to jakoś zakamuflowane ale jest inaczej;) Może i lepiej- łatwiejszy dostęp...
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)

Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!

paolo27

Post autor: paolo27 » 27 sie 2007, 19:58

lipa bez zmieniarki:(

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 sie 2007, 22:06

"teemka" pisze:Ja u siebie mam zmieniarkę (1.9 JTD sedan) Generalnie nie jest ona zamaskowana (jak np. wzmacniacz) U mnie jest z lewej strony. Z tego co się orientuję, to w kombiakach chowają te rzeczy za "ściankami". Liczyłem, że u mnie też będzie to jakoś zakamuflowane ale jest inaczej;) Może i lepiej- łatwiejszy dostęp...
A to ciekawe, bo nie dalej jak wczoraj oglądałem zmieniarkę w sedanie 1,8 i am była ukryta za zaślepką na skobelek (przekręcany) - z pewnością był to fabryczny patent...
Pozdrawiam
Nat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”