Thema - podświetlenie wnętrza diody, renowacja lakieru
Thema - podświetlenie wnętrza diody, renowacja lakieru
Chcę poprawić wygląd mojej laluni i kiedyś widziałem na alle takie specjalne pasty dobierane do koloru nadwozia(one miały kolor nadwozia)teraz nie mogę na to trafić,może ktoś ma adresy do zakupu.Drugie to chcę przy kolanach kierowcy i pasażera pod deską zamontować niebieskie diody.Czy ktoś to robił?ile tych diod wystarczy po każdej stronie? 10mm czy 12mm.Itd itp
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 13:14 przez Taz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Lancia Kappa ,2,0 ,145 KM sekwencja.
Thema - poprawa wyglądu,pasty specjalne,diody
oj, za te diody to ci się chyba zaraz oberwie
chcesz zbezcześcić lancie?

kappa 2,4jtd
w rodzinie: delta II 1,6; thesis 2,4jtd; y 1,2
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
proponuje jescze neony pod progi, bad looka, naklejke na wlew i napis gtix
:):)

>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
takie naswietlenie chodzi Ci po glowie??
co do tych past, to lepiej wylozyc troszke wieksze pieniadze i zrobic renowacje lakieru
pozdrawiam
co do tych past, to lepiej wylozyc troszke wieksze pieniadze i zrobic renowacje lakieru

pozdrawiam
- BJK
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
"zrobek" pisze:oj, za te diody to ci się chyba zaraz oberwiechcesz zbezcześcić lancie?
Kwestia gustu, a nie bezczeszczenia auta. Czyli o gustach się nie dyskutuje. Co do badlook'a, naklejki na wlew i napisu "gtix" to faktycznie, przesada w tej marce."DRoszi" pisze:proponuje jescze neony pod progi, bad looka, naklejke na wlew i napis gtix
:):)
Natomiast co do dyskretnego tuningu bądź też tuningu ze smakiem to czemu nie

Ja niedługo zaczynam przerabiać moją Lyberkę (póki co w małym zakresie ze względów finansowych

- gracjan26
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Ja u siebie montowałem ale tylko u pasażera wkładając je w ten plastik który można łatwo zdjąć co osłania komputer i przekaźnik od centralnego i 4 w zupełności wystarczyły tylko robiłem to dawno jak jeszcze dostanie LED święcących szeroko było trudne i musiałem je traktować frezarka do paznokci koleżanki. Poza tym jeszcze powciskałem Male diody do przycisków od lampek z tylu bo zawsze jak ktoś wsiadł i potrzebował zapalić światło stylu nie widział gdzie są guziki. I jeszcze nawet w zegary ale to wymagało rozbiórki i zdjęcia zielonych baniek w zegarach i wszystko wyglądało jak jedna wielka niebieska choinka teraz mam druga ale wszyściutko jest w oryginale i to na prawdę dobrze wygląda bez zmian .
Thema 2.0 V.I.S.
Thema 2.8 V6 k-jetronik
i Kolejna 2.8 V6 full inektion
Thema 2.8 V6 k-jetronik
i Kolejna 2.8 V6 full inektion
Wez nie psuj tej lancii i nie dawaj zadnych lampek.To ma byc limuzyna a nie auto dzieciaka.
Lancia Thema III 2.5td 09.92r
no widzę, że są osoby popierające mnie
jak już chcesz zaczerpnąć informacji na temat montowania diod itp to zdecydowanie więcej informacji znajdziesz na forach golfa i bmw. Tutaj ludzie kochają lancie za to jakie są ...
jak już chcesz zaczerpnąć informacji na temat montowania diod itp to zdecydowanie więcej informacji znajdziesz na forach golfa i bmw. Tutaj ludzie kochają lancie za to jakie są ...
kappa 2,4jtd
Odp.
Dzięki za wszystkie posty.Z nie wszystkimi się zgadzam ale wszystkie są ciekawe.Interesuje mnie tylko podświetlenie wewnętrzne przy nogach i podświetlenie wyłączników światła z tylu.,oczywiście niebieskie.Zewnętrzne oświetlenie nie podoba mi się i jest chyba sprzeczne z przepisami.Uważam że takie intymne oświetlenie jak zaprezentowane przez Maki, ale tylko w wewnątrz.Natomiast proszę o info dotyczące drugiej części mojego zapytania a mianowicie o pasty koloryzujące (kolorowe).Windforce przemyślę jeszcze Twoją sugestię ale zarąbiście mi się podoba ten błękicik przy nogach a poza tym myślę że dodaje szyku aucie.
Jeżeli jesteś naprawde zdecydowany na te diody to może napisz do Marcinka, widziałem, że on ma w swojej Qpecie zamontowany neon nad pedałami więc może Ci powie co do podłączenia diod i przeciągniecia kabli... ale ja też Ci niestety odradzam ale powodzenia 

przeciagania kabli??? po co nowe, to ma tak maly pobor pradu ze wystarczy podpiac sie do jakiegokolwiek kabla...
pozdrawiam
pozdrawiam
ja się na tym nie znam więc nie wiem czy trzeba przeciągać kable czy nie"maki" pisze:przeciagania kabli??? po co nowe, to ma tak maly pobor pradu ze wystarczy podpiac sie do jakiegokolwiek kabla...
pozdrawiam

jego nick to Marcinek, najlepiej napisz zwykłą PW to może zechce Ci pomóc
temat zamknięty
Poradzę sobie jestem elektronikiem.Dzięki za podpowiedzi.

Hmm moze inaczej ci to sprobuje zobrazowac...
Pomysl sobie kim chcesz byc w przyszlosci... bizmesmenem przedsiebiorca? Moze prezesem albo jakeis kierowcze stanowisko?
Wyobraz sobie siebie w samochodze jako powaznego doroslego goscia.
Tak themka sie swietnie prezentuje z swoim klasycznym stylem (btw. kiedys na weselu moja thema byla bardziej ogladana i podziwiana od merca pary mlodej).Wyobraz sobie ze siedzisz w tym samochodzie i poruszasz sie po ulicach z klasą...
Z pewnoscia duzo osob chcialo by siedziec obok ciebie...
To co tam do cholery robia diody pod nogami!!!!
Zapewniam ze na 16stolatkach (i nie mowie tu o laskach) moze zrobisz jakies wrazenie ale wiekszosc osob po 2stym rku zycia popatrzy z żalem na twoje "dzielo"
Mam nadizej ze ci zmienilem punkt widzenia bo robie to nie dlatego zeby sie z toba klucic tylko dla twojego dobra i tego samochodu.
Pomysl sobie kim chcesz byc w przyszlosci... bizmesmenem przedsiebiorca? Moze prezesem albo jakeis kierowcze stanowisko?
Wyobraz sobie siebie w samochodze jako powaznego doroslego goscia.
Tak themka sie swietnie prezentuje z swoim klasycznym stylem (btw. kiedys na weselu moja thema byla bardziej ogladana i podziwiana od merca pary mlodej).Wyobraz sobie ze siedzisz w tym samochodzie i poruszasz sie po ulicach z klasą...
Z pewnoscia duzo osob chcialo by siedziec obok ciebie...
To co tam do cholery robia diody pod nogami!!!!
Zapewniam ze na 16stolatkach (i nie mowie tu o laskach) moze zrobisz jakies wrazenie ale wiekszosc osob po 2stym rku zycia popatrzy z żalem na twoje "dzielo"
Mam nadizej ze ci zmienilem punkt widzenia bo robie to nie dlatego zeby sie z toba klucic tylko dla twojego dobra i tego samochodu.
Lancia Thema III 2.5td 09.92r