Lybra - otwór w bloku silnika jtd
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra JTD - otwór w bloku
Ja też mam ten otwór pusty. Kolega demontuje właśnie anglika AR156 2.4jtd i tam też jest ten otwór i też pusty. Może jakiś technologiczny, przydatny przy np. montażu silnika?
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- bogdan
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Odp: Lybra JTD - otwór w bloku
Może to jest wersja fińska z podgrzewaczem silnika. W te miejsce wkręca się grzałkę. Miałem kiedyś passata z takim czymś.
Odp: Lybra - otwór w bloku silnika jtd
Witam Państwa
Jakiś czas temu również pytałem o tym na forum i żadnej konstruktywnej odpowiedzi nie dostałem. Tak się zastanawiam i twierdzę, że może to być otwór umożliwiający uniesienie silnika. Na zdjęciach w instrukcjach właśnie w tej okolicy chwyta się silnik by go unieść do góry.
Pozdrawiam
Jakiś czas temu również pytałem o tym na forum i żadnej konstruktywnej odpowiedzi nie dostałem. Tak się zastanawiam i twierdzę, że może to być otwór umożliwiający uniesienie silnika. Na zdjęciach w instrukcjach właśnie w tej okolicy chwyta się silnik by go unieść do góry.
Pozdrawiam
To jest specjalny otwór służący do podłączenia generatora Wormholowego.Służy to do załączania napędu hiperprzestrzennego w statkach kosmicznych.W niektórych Lybrach w opcji coś takiego było ale ten napęd w pojezdzie cywilnym był tak drogi,że tylko pare sztuk z nim wyszło.I dlatego pozostał otwór, bo na etapie produkcji już nic nie zmieniali,a otwór sobie jest na pamiątkę w sumie...
STOD pisze:To jest specjalny otwór służący do podłączenia generatora Wormholowego.Służy to do załączania napędu hiperprzestrzennego w statkach kosmicznych.W niektórych Lybrach w opcji coś takiego było ale ten napęd w pojezdzie cywilnym był tak drogi,że tylko pare sztuk z nim wyszło.I dlatego pozostał otwór, bo na etapie produkcji już nic nie zmieniali,a otwór sobie jest na pamiątkę w sumie...
Coś Ci się chyba pomyliło, to było w Kappach a nie Lybrach

A no tak , sorry, teraz rzeczywiście kojarze,że to w Kappach robili.To nie wiem w taki razie co to jest w Lybrach.Może to mieć związek jeszcze z działkiem laserowym ale nie będę się upierał.
w to miejsce podłącza się końcówkę mocy od silnika w bagażniku... żeby zdublować osiągi...STOD pisze:A no tak , sorry, teraz rzeczywiście kojarze,że to w Kappach robili.To nie wiem w taki razie co to jest w Lybrach.Może to mieć związek jeszcze z działkiem laserowym ale nie będę się upierał.
nie macie?

Ja nie mam.Ale moja jest sprowadzana z Florencji , więc pewnie cwaniacy na granicy rozkradli...