Lybra - otwieranie szyb - o co chodzi???

general
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - otwieranie szyb - o co chodzi???

Post autor: general » 26 maja 2009, 0:47

Może moje pytanie jest banalne, ale nie mogę dojść czemu przy otwieraniu szyb raz:
- po naciśniećiu otwiera się do końca
- otwiera się o jakieś 5 cm. i zatrzymuje się (potem następne 5 itd.)
- otwiera się tyle ile trzymam przycisk
Naprawdę nie wiem o co chodzi i jak zmieniać tryb obsługi szyb. Na chwilę obecną każda chodzi innaczej, ale może jutro już będzie innaczej :-). Zmienia się co jakiś czas i nie wiem czemu.
A tak przy okazji jak powinny działałać szyby przy wyłączonym zapłonie??? Na chwilę obecną od trony kierowcy działa cały czas (a tak nie było) a pasażera można tylko otworzyć.

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Odp: Lybra - otwieranie szyb - o co chodzi???

Post autor: Sebastian » 26 maja 2009, 8:19

general pisze:Może moje pytanie jest banalne, ale nie mogę dojść czemu przy otwieraniu szyb raz:
- po naciśniećiu otwiera się do końca
- otwiera się o jakieś 5 cm. i zatrzymuje się (potem następne 5 itd.)
- otwiera się tyle ile trzymam przycisk
Naprawdę nie wiem o co chodzi i jak zmieniać tryb obsługi szyb. Na chwilę obecną każda chodzi innaczej, ale może jutro już będzie innaczej :-). Zmienia się co jakiś czas i nie wiem czemu.
A tak przy okazji jak powinny działałać szyby przy wyłączonym zapłonie??? Na chwilę obecną od trony kierowcy działa cały czas (a tak nie było) a pasażera można tylko otworzyć.

Akumulator był odłączany?
Jeżeli tak to musisz szyby 'zaprogramować' - poszukaj na forum.

Pozdrawiam
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
Moglaj
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Lybra - otwieranie szyb - o co chodzi???

Post autor: Moglaj » 26 maja 2009, 8:22

Z tego co pamietam to u mnie przy wyłaczonym zapłonie jezeli nie otworze drzwi to wszystkie mozna otwierac a jezeli otworze drzwi to juz zadna sie nie otwiera,przy szybie kierowcy u mnie jest tak ze jak dłuzej trzymam to otwiera sie cała a jak krótko to po kawałku sie otwiera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”