Witam.Niedawno zakupiłem sobie Lyberke 1.9 jtd z 12.2000.Jak narazie wrazenia bardzo dobre

,choc wyskakuja pewne mankamenty....

jednym z nich jest audio.Mam seryjne głosniki,zmieniarke.Niestety wzmacniacza i subwoofera nie ma.Wiec kupiłem sobie aktywny subwoofer i wyszły problemy przy podłączaniu.Z forum wyczytałem ze trzeba kupic żółtą kostke mini iso.Kupiłem i ma 5 wyjść ta kostka.LP PP RL RR i subwoofer.Podłączałem w różnych konfiguracjach kable, nawet próbowałem puscic sygnał z tylnego głosnika i nic z tego!!Głosnik raz wciaga raz wypycha,cos tam z niego wychodzi jakis dzwiek ale to nie jest to.Dałem radio do naprawy bo wyszło ze jest "zwarcie" na lewych dzwiach a przy sprawdzaniu głosnikiem i kabelkiem jak podłączyłem pod to trzecie wyjscie co przychodzi ta niby kostka na wzmacniacz to głosnik buczał.Nie wykluczone jeszcze ze jest walniety ten subwoofer(nowy).Podłączylismy go do auta kumpla co ma cała instalacje puszczona i w ogóle niegrał.Natomiast w Lybrze cos z siebie wydawał jakies stłumione ciche dzwieki.Nie wiem czy nie bedzie lepiej rozejrzec sie za nowym radyjkiem. Czy jest jeszcze jakas inna kostka mini iso typowo na wyjscie na wzmacniacz?Pod co mam podłaczyc czincze, które ida z wzmaczniacza?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 13:12 przez
Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Przeniosłem do odpowiedniego działu/Ortografia/Styl