Lybra - zerwane ucho pompy sprzęgła

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Lybra - zerwane ucho pompy sprzęgła

Post autor: Krzysiek82 » 29 sty 2013, 7:55

Bodajże 2 lata temu wymieniałem pompę sprzęgła ponieważ po oględzinach wyszło, że ucho, za które jest mocowana do pedału sprzęgła, jest na wykończeniu. Kupiłem w Łodzi w autosklepie marki TRW. Tak było wtedy napisane na stronie. Dzisiaj dojechałem do pracy i chcąc po 30 minutach przestawić samochód na drugi parking coś się zerwało... a pedał sprzęgła wpadł w podłogę. Patrzę i co widzę? Zerwane ucho pompy sprzęgła : czerwona : O co chodzi z tym badziewiem? Dlaczego wyrwało to tulejkę osadzoną w gumie, przez którą przechodzi bolec zakończony zawleczką? W pompie sprzęgła zostało tylko odlane metalowe ucho bez całego środka, które zostało na bolcu przy pedale... Zawleczka z brzdękiem wyleciała i całość się rozsypała. Zerwało tą gumę wypełniającą całe ucho...

Samochód zaparkowany w baaardzo kiepskim miejscu, na zadupiu, na odludziu, bez monitoringu... Nosz .... : cenzura :

vwmori
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Filip

Re: Lybra - zerwane ucho pompy sprzęgła

Post autor: vwmori » 30 sty 2013, 18:51

Wydaje mi się, że to była wada fabryczna albo gniazdo na pedale nie jest owalne i o coś zaczepia. Ale na 99% wina wykonania. Proponuje relkamacje. gdyż metalowa część nie powinna sie oderwwać chyba że zrobiona była z "plasteliny"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”