dedra-jak dodaje gazu to cos ją dławi

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Anonymous

Post autor: Anonymous » 25 lip 2006, 23:34

witajcie!!!

muj problem polega tak naprawde na tym żę zamontowałem gaz OMVL za 3500zł,jak wyjeżdzałem od gazownika to powiedział mi ze auto musi odpalać tylko na paliwie ok jak tak to tak to nie jest problem.Ale przejechałem przez miasto i siwatła, i nic jest wszystko ok ,ale muj problem sie zaczoł dopiero na pierwszej górce za miastem jak mu chciałem przygazowac pod gurke to mi sie dławi,a jak mu popuszcze troszeczke gazu to idzie i jak znowu depne gazu to znowu sie dławi tak jak by mu brakowało gazu.Pocieszcie mnie ze to nic groznego ze jak pojade spowrotem do gazownika to mi to ustawi, i czy niema takiej opci ze może tylko odpalac na gazie :?: :?: :?: .pozdrawiam Albert... :?

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Re: dedra-jak dodaje gazu to cos ją dławi

Post autor: darkobo » 26 lip 2006, 8:38

"dederowiec" pisze: czy niema takiej opci ze może tylko odpalac na gazie :?: :?: :?:
Sprawdź w instrukcji - u mnie (Tartarini) taka opcja jest - trzeba przez kilka sekund przytrzymać przycisk przełączania benzyna/gaz.

Tylko po co ? Z tego co wiem, generalnie powinno się odpalać na benzynie i przełączać na gaz po nagrzaniu płynu chłodniczego do około 50 stopni.
Ja z odpalania na gazie korzystałem tylko wówczas, gdy coś mi się popitoliło z zasilaniem w benzynę i po prostu inaczej się nie dało. Drugi przypadek - gdy zabraknie gazu - ale do tego staram się nie dopuścić.

A tak w ogóle to proponuję wrócić do tego co Ci zakładał gaz. Wszystko powinno działać jak należy. :?
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Marcin_D » 26 lip 2006, 10:54

Z tym odpalaniem na gazie to tak różnie jest, ja do tej pory nie doszedłem u siebie jak to jest, a instalkę niech gaziarz kóry zakładał wyreguluje i powinno być ok. Ja też mam OMVL coś DREAM XXI czy jakuś tak i zasuwa. Jak siędowiesz jak to jest z tym awaryjnym odpalaniem na gazie to napisz, bo się przyda.
Ten twój to wtrysk w lotnej czy ciekłej fazuie jest, bo jak w lotnej to może gazownik za słaby parownik do turbo założył.
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power

Anonymous

Post autor: Anonymous » 26 lip 2006, 22:56

własnie byłem dzisiaj u gazownika i podpioł pod komputer,powiedział że dali za małe wtryskiwacze tylko dzisiaj już niemiał czasu tego zrobic i kazał przyjechac mi jutro,zobaczymy czy se z tym poradzą,aha przejechałem już 90km a na wskazniku od butli mniej niż połowa gazu czy to możliwe że tak pali przes te wtryskiwacze chyba cos jest nie tak,a dodam ze butla ma 41l.jak zrobią todam znać MARCIN_D niewiem jaki to gaz ale wiem że sie nazywa DREAM XXI N.

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darkobo » 27 lip 2006, 9:02

"dederowiec" pisze: przejechałem już 90km a na wskazniku od butli mniej niż połowa gazu czy to możliwe że tak pali przes te wtryskiwacze chyba cos jest nie tak,a dodam ze butla ma 41l
Jeśli będzie Ci palić 16 l na 100 - to zauważ, że spaliłeś już około 15 l gazu. W butli powinna zawsze pozostać ok 20 % paliwa, a zatem efektowana pojemność 41 litrowego zbiornika to około 36 l. 15 z 36 litrów - to prawie połowa :(
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”