Tym razem trapi mnie przepływ powietrza w kappie. Oczekiwany przepływ powietrza praktycznie nie zmienia się w stosunku do zmierzonego przepływu powietrza. Poniżej wkleję może wykresy:
Objawem tego wszystkiego jest brak mocy, tylko taki, ze spokojnie da sie jezdzic, wyprzedzac ale brakuje troche do tego co było gdy na poczatku auto jezdzilo sprawne. Ostatnio wymieniłem sonde lambda bo była uszkodzona, nowa pracuje poprawnie. VIS również działa, tj. podczas odpalania gruszka sie przestawia, podczas gaszenia również, na odpalonym silniku po odłączeniu wtyczki zasilajacej na nadkolu - gruszka opada. W chwili obecnej spróbuję mu zrobić autoadaptacje, poczekam aż wystygnie, aku już odpiąłem i będę próbował to robić w taki sposób, że na ostudzonym silniku odpale auto na benzynie i zostawie go na wolnych obrotach aż do włączenia się drugiego biegu wentylatora. Jakie macie przypuszczenia co do tych wykresów? Może to być spowodowane rozjechaniem się map ? Może przepływomierz uszkodzony? Chociaż gdyby to było na odwrót to by wskazywało na przepływomierz.1: 68 - Parametr samoadaptacyjny TRA
The ECU is not able to SELFADAPT anymore at the current engine conditions, since it has reached the limit. Make sure that no other anomaly is present which could affect the engine correct functioning. Check also for the presence of uncontrolled air suctions both during the suction and the exhaust phases. Check also the good functioning of the hydraulic circuit (pump, injectors, pressure adjuster, etc.).
Powodem tego błedu jest Przerwa
Obecny status błędu to Przejściowy / Obecny
Wartość licznika błędu to 64