Delta III 1.6 M-jet - drgające ksenony
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Jarek
Od dwóch lat mam problem z drgającymi ksenonami (zarówno podczas postoju, jak i podczas jazdy) w mojej Delcie (1.6 Mjt).
ASO próbuje z tym walczyć (wymieniono nawet reflektory) - niestety bezskutecznie.
Pytanie czy ktoś z Was ma podobny problem, ewentualnie miał i zwalczył...
Byłbym wdzięczny za poradę bo mi już ręce powoli opadają, a Fiat Auto Poland zaczyna iść w kierunku Ten Typ Tak Ma.
ASO próbuje z tym walczyć (wymieniono nawet reflektory) - niestety bezskutecznie.
Pytanie czy ktoś z Was ma podobny problem, ewentualnie miał i zwalczył...
Byłbym wdzięczny za poradę bo mi już ręce powoli opadają, a Fiat Auto Poland zaczyna iść w kierunku Ten Typ Tak Ma.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2014, 21:42 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale! Prosimy tytułować zgodnie z zasadami!!!
Powód: Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale! Prosimy tytułować zgodnie z zasadami!!!
Re: Delta III 1.6 M-jet - drgające ksenony
Hmm, może żarniki mają 'luzy' i drgają?
Nie wiem czy była wymiana kompletnych reflektorów czy bez żarników.
Może jakiś filmik jak drgają na postoju?
pzdr,
Nie wiem czy była wymiana kompletnych reflektorów czy bez żarników.
Może jakiś filmik jak drgają na postoju?
pzdr,
- JackRM
- Forumowicz/ka
- Imię: Jacek
W Makaronii jest to problem dość znany, bo sporo ludzi ma to samo i nie tylko z xenonami ale i ze zwykłymi reflektorami i czasem tylko z jednym, bo drugi się nie trzęsie.
Na newdeltaclub.it jest kilka wątków w tym temacie, generalnie komu się nie trzęsą ten się cieszy, a komu się trzęsą to się do tego przyzwyczaja, nawet na gwarancji w nowych autach mają z tym problemy więc najprawdopodobniej czasami TenTypTakMa..
Tapatalk@iOS8.1
Na newdeltaclub.it jest kilka wątków w tym temacie, generalnie komu się nie trzęsą ten się cieszy, a komu się trzęsą to się do tego przyzwyczaja, nawet na gwarancji w nowych autach mają z tym problemy więc najprawdopodobniej czasami TenTypTakMa..
Tapatalk@iOS8.1
Ostatnio zmieniony 13 gru 2014, 18:42 przez JackRM, łącznie zmieniany 1 raz.
Była:Lancia Lybra 1.9jtd 2000 grigio Elisa 105KM/255Nm tuned by Ramzes_II @130KM/315Nm
Była:Lancia Delta III 1.6MJT Platinum 2012 Poltrona Frau Gran Luce bicolore nero/grigio underground
Jest: Fiat Freemont 2.0MJT 2015 170KM automat Black Code AWD
Była:Lancia Delta III 1.6MJT Platinum 2012 Poltrona Frau Gran Luce bicolore nero/grigio underground
Jest: Fiat Freemont 2.0MJT 2015 170KM automat Black Code AWD
- cuoreventi
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysiek
-
- Imię: Pawel
No to własnie ja tak mam, że lewy jest ok, natomiast prawy drga. Tylko że ja nie mam ksenonów...
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Mam to samo, prawy lata, lewy nie, albo bardzo leciutko.
Próbowałem pomacać co i jak i wygląda na grubszą sprawę, bo to cała soczewka ma luzy.
I teraz pytanie - bo np. mój egzemplarz posiada skrętne reflektory, może to w tym tkwi przyczyna? Może ze względu na to, że soczewki skręcają to nie można ich zamocować na całkiem sztywno?
Ja generalnie przestałem już na to zwracać uwagę na co dzień, ale pamiętam, że zaraz po kupnie strasznie mnie to denerwowało.
Próbowałem pomacać co i jak i wygląda na grubszą sprawę, bo to cała soczewka ma luzy.
I teraz pytanie - bo np. mój egzemplarz posiada skrętne reflektory, może to w tym tkwi przyczyna? Może ze względu na to, że soczewki skręcają to nie można ich zamocować na całkiem sztywno?
Ja generalnie przestałem już na to zwracać uwagę na co dzień, ale pamiętam, że zaraz po kupnie strasznie mnie to denerwowało.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- cuoreventi
- Forumowicz/ka
- Tomzik
- Klubowicz
Możliwe, ale kolega powyżej ma zwykłe lampy i mogą nie być skrętne a drgają...
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
-
No własnie. Zwykła żarówka i też sie telepie. Macałem lampe wewnatrz i wyglada jakby cały moduł (razem z soczewką) sie ruszał. Na razie odpusciłem temat, ale pewnie do niego wróce. Moze trzebe wyjac lampe i obejrzec mocowania wewnatrz.
- Tomzik
- Klubowicz
A skrętne światła masz?
-
Nie. Normalne zwykłe soczewki. U mnie zapalaja sie halogeny w zderzaku zeby doswietlic w zakrecie.
- cuoreventi
- Forumowicz/ka
- Tomzik
- Klubowicz
To moja teoria upadła.
-
- Imię: Jarek
Długo się nie odzywałem bo walczyłem z fiatem.
Wygrałem... połowicznie.
Otóż ja mam ksenony(bi) skrętne.
Jak delikatnie "puknę" w reflektor na postoju (obojętnie który) to również drgają.
Fiat stwierdził, że Ten Typ Tak Ma.
Upierałem się, no to wyznaczyli mi spotkanie z jakąś szychą od fiata, odpowiedzialną za serwis.
I mądry Pan stwierdził, że tak ma być, ale skoro się upieram to:
Wymontują ksenony, dadzą je jakiemuś magikowi we Wrocławiu, który się specjalizuje w naprawie ksenonów/elektroniki.
Ten magik ma rozebrać reflektor i coś zrobić, aby nie latało.
Nawet dadzą auto zastępcze. Tyle, że się boję, że więcej popsują niż naprawią.
Co myślicie?
Wygrałem... połowicznie.
Otóż ja mam ksenony(bi) skrętne.
Jak delikatnie "puknę" w reflektor na postoju (obojętnie który) to również drgają.
Fiat stwierdził, że Ten Typ Tak Ma.
Upierałem się, no to wyznaczyli mi spotkanie z jakąś szychą od fiata, odpowiedzialną za serwis.
I mądry Pan stwierdził, że tak ma być, ale skoro się upieram to:
Wymontują ksenony, dadzą je jakiemuś magikowi we Wrocławiu, który się specjalizuje w naprawie ksenonów/elektroniki.
Ten magik ma rozebrać reflektor i coś zrobić, aby nie latało.
Nawet dadzą auto zastępcze. Tyle, że się boję, że więcej popsują niż naprawią.
Co myślicie?
- cuoreventi
- Forumowicz/ka
Nagra ktoś wreszcie filmik jak to drga?
Mogę się założyć, że jednak nie wszystkie typy tak mają.
Mogę się założyć, że jednak nie wszystkie typy tak mają.