CZE ...
Woda nie może się dostać do wnętrza auta przez wentylator / kratkę wentylatora. Możesz sobie wiaderko wody wlać bezpośrednio przez kratki do wentylatora i kanałem powietrznym woda musi się przelać do przestrzeni parownika klimatyzacji i nagrzewnicy ... dalej powinna się wylać pod autem przez odprowadzenie skroplin klimatyzacji ... takie bardzo mocne uproszczenie opisowe
Nowa szyba też może się odkleić ( u mnie tak było) ... i nie są do duże odklejone szczeliny. Wymianę szyby czołowej robiłem w NORDGLASS - dobra firma wg mnie, bo dają bezterminową gwarancję na prawidłowy montaż ... pojechałem z gwarancją po dwóch latach od wymiany NOWEJ szyby ... zrobili test szczelności wklejenia szyby (roztwór chyba płynu do naczyń na zewnątrz miejsca klejenia szyby oraz sprężone powietrze z pistoletu od wnętrza kabiny z cieniutką końcówką w rejon klejenia do nadwozia) ... i wyszło że szyba jest w dwóch miejscach odklejona po obydwu pionowych brzegach szyby (były bąbelki po zewnętrznej stronie szyby) ... Byli bardzo zdziwieni ... ale wycieli szybę bez strat i ponownie wkleili w ramach gwarancji (i dalej mam aktualną / ważną gwarancję

)... ten specjalny klej / silikon "odparzył" od uszczelki szyby ... także udaj się do dobrego / sprawdzonego zakładu montującego szyby ... np. NORDGLASS w twoim rejonie ...
celem sprawdzenia szczelności wklejenia szyby
A może w Twoim przypadku po wymianie szyby auto stało zbyt krótko na związanie kleju / silikonu ... i/lub auto stało na nierównej powierzchni po wklejeniu

... i powstały naprężenia powodujące miejscowe "odklejenie" się szyby