Delta II - układ chłodzenia
Delta II - układ chłodzenia
Mam duży kłopot z układem chłodzenia
Niedawno kupiłem sobie lancie delte 1.6 1994r.była uszkodzona maska obudowa filtra powietrza i lampa wybita naprawiłme.
Ale teraz mam inne kłopot mianowicie układ chłodzenia ciągle mi sie zapowietrza i ubywa woda z zbiorniczka niewiem czego tak sie dzieje żadnych wycieków niema oleju nie przybywa a wody ubywa co sie z nią dzieje pomurzcie gdzie ona wchodzi
Niedawno kupiłem sobie lancie delte 1.6 1994r.była uszkodzona maska obudowa filtra powietrza i lampa wybita naprawiłme.
Ale teraz mam inne kłopot mianowicie układ chłodzenia ciągle mi sie zapowietrza i ubywa woda z zbiorniczka niewiem czego tak sie dzieje żadnych wycieków niema oleju nie przybywa a wody ubywa co sie z nią dzieje pomurzcie gdzie ona wchodzi
Nuova Delta - układ chłodzenia
Jak długo masz to autko. Sprawdź olej, jaka konsystencja. Jaka temperatura przy określonych okolicznościach-tj. przy szybkiej jeździe, w korku itp..
Strang Delta 1,9td

samochud mam z miesiąc zanim go kupiłem stał 3 miesiące poruczam sie nim z 3 tygodnie olej jest ok niejest spieniony normalny gdy stoji i jest włączony silnik tempratura rośnie dosyć szybko kilka razy zagotowała sie nawet ale to była wina wentylatora a gdy jezdze to temperatura normalna nic złego zie niedzieje
Odpal go przy odkręconym korku układu chłodzenia, sprawdź czy pojawiają się bąbelki powietrza. Skoro wentylator Ci się nie włączał, mogło dojść do przegrzania i poszła Ci uszczelka pod głowicą.
Strang Delta 1,9td

Dobra sprawdze ale jest tak gdy daje mu sie sporo gazu gdy obroty prawie zamykają licznik to widać jak w zbiorniczku wyruwnawczym wchodzi powietrze do układu chłodzenia
Odpowiedziałem Ci na pw."Kazik90" pisze:Dobra sprawdze ale jest tak gdy daje mu sie sporo gazu gdy obroty prawie zamykają licznik to widać jak w zbiorniczku wyruwnawczym wchodzi powietrze do układu chłodzenia
Strang Delta 1,9td

No dobra na 90% poszła uszczelka pod głowicą ale co dzieje sie s tą wodą
Jeśli poszła uszczelka pod głowicą, to woda może"Kazik90" pisze:No dobra na 90% poszła uszczelka pod głowicą ale co dzieje sie s tą wodą
a) - przedsotawać się do miski olejowej - ale wtedy obserwowałbyś wzrost poziomu oleju,
b) - przedostaje się do spalin - czasem możesz to zaobserwować po większej ilości białego dymu za samochodem
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

To chybato drugie bo gdy doleje wody to białego dymu jest sporo a jak wody jest mało to i dymu prawie niema.
Dobra ile morze kosztować wymiana uszczelki gdzie taką dostać w przyzwoitej cenie. A jeżeli pękła głowica lub tulaja co w tedy jaki koszty gdzie takie coś jest???? jak wiecie napiszcie
Dobra ile morze kosztować wymiana uszczelki gdzie taką dostać w przyzwoitej cenie. A jeżeli pękła głowica lub tulaja co w tedy jaki koszty gdzie takie coś jest???? jak wiecie napiszcie
Witam,
Jest jeszcze jedna możliwość - utrata szczelności pompy wody. Może nie zostawić sladów płynu pod autem. Trzeba dokładnie przypatrzeć się, czy nie ma sladów na bloku, wokół pompy.
Pozdrawiam
Jest jeszcze jedna możliwość - utrata szczelności pompy wody. Może nie zostawić sladów płynu pod autem. Trzeba dokładnie przypatrzeć się, czy nie ma sladów na bloku, wokół pompy.
Pozdrawiam
I aby Cię bardziej nie straszyć jest jeszcze kolejna możliwość, np. pęknięta głowica 

homo homini Lancia (est)
)

Lepiej żeby niebyła pęknienta bo głowice chyba ciężko dostać
najpierw dostać a potem wymienić 

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Niemoge wysłać wiadomości prywatnej do wujka to pisze tu
silnik1.6 V8 LPG jeden wałek rozrządu wtrysk jednopunktowy a SPI to niewiem co to jest ale jest komputer pokładowy
silnik1.6 V8 LPG jeden wałek rozrządu wtrysk jednopunktowy a SPI to niewiem co to jest ale jest komputer pokładowy
naprawiłem ją była do wymiany uszczelka pod głowicą i musiałem szlifować głowice za uszczelke dałem 65zł a za szlifowanie 40zł