Kappa - głośniki
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Głośniki LANCIA KAPPA 3.0 V6 24
drogie ale podobno najlepsze w swojej klasie tylko - zeczywiscie k... drogie
mój ojciec dostal odemnie w prezenicie sony gt cos tam x plood i gra elegancko i chyba to jets realna oferta ale zobaczymy bo jeszcze totka nie sprawdzalem he he
sprawdzilem i w jednej maskownicy wogule blaszek nie ma a wdrugiej jedna ...
mój ojciec dostal odemnie w prezenicie sony gt cos tam x plood i gra elegancko i chyba to jets realna oferta ale zobaczymy bo jeszcze totka nie sprawdzalem he he
sprawdzilem i w jednej maskownicy wogule blaszek nie ma a wdrugiej jedna ...
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
nad nakamichi cd 300 się nie ma co zastanawiać , a można kupić za 600 stówek , ale sony czy jvc mu nie podskoczy
Landrynka -Y 1,2 16V
zamiast Pasikonika srebrna Santarita:)
zamiast Pasikonika srebrna Santarita:)
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
"norbiwolow" pisze:ja bym spróbował matami - maskownice trzeszczą od naprężeń - jak dobrze obkleisz to wytłumisz to - oblukaj też te blaszki zatrzaski jak beda zle zaskakiwać to bedzie maskownica latać i trzeszczeć - jak najwiecej gumy lub mat powinno załatwić sprawę - a jakie masz głośniki ??
ja osobiście nie chciałbym wstawiać jakiś wypasionych bo w poprzednim aucie maiłem super audio a przy sprzedaży to jest się w plecy na audio bo rzadko tym można podbić cenę - mysle o jakiś nowych np. Boschmannach lub voice kraft - dają radę pod radio JVC a ewentualnie pod wznacniacz jakis porządny zakupie i już
zastanawiam się czy wywalac gwizdki fabryczne z tyłu czy je zostawić i podpiać po nowe głośniki - nawet jak beda dwudrożne - gwizdków nigdy za wielechyba że zaburzy się wtedy scena akustyczna - może jakiś fachowiec się wypowie ???
no i wrócilem z garazu
wykleilem cale maskownice od srodka - oprócz miejsca na siatke metalową i zaczelo calkiem niezle dzialac pomimo braku blaszek w wciskach i nad tym musze popracowac jutro jescze dodatkowo wyglusze kazdy cm2 plastiku wokolo glosników
a tak to nakamichi jest zajebiste i nie ma co dyskutowac
kolega mial w lanosie - troche porazka
radyjko za 2500 a wygladalo jak safari z malucha ale gralo elegancko
maja taki lekki retro design
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ja tez obkleje z tyłu co sie da jak nowe grajki zaloze - teraz czekam na nowe sprezyny tylne i amortyzator nowy
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
po ile da sie sprezyny kupic na tyl nowe
bo wydaje mi sie ze lekko siedzi jak prawdzic sprezyny ???
bo wydaje mi sie ze lekko siedzi jak prawdzic sprezyny ???
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
wizualnie jak są popekane to do wymiany - ogólnie podobnow kappach tyl siedzi ale u mnie jak na wylanym amorku wsiadlo na tył 2 chłopa to masakra tak nisko siadla - nowe sprezyny powinny zalatwic sprawe - z nowymi amorami - tylko na te wymiany troche kasy idzie - 50 za sztuke wymiany 
koszt amorów to jakies 350-450 zł para - mnie udalo sie kupic za 220 z przesyłka
za pare - kupione nowe w BILEX'ie lecz nie zakladane - auto sprzedane - sprezyny zostaly - tak wiec na allegro - a tam juz norbiwolow czatował
po negocjacjach tyle wyszło - wilekie pozdro dla Dariusza z Łodzi - "są[/url]

koszt amorów to jakies 350-450 zł para - mnie udalo sie kupic za 220 z przesyłka

- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
"sąsiada" - który chyba wie o Kappach wiecej niż LT
jak zaloze to napisze czy jest lepiej !!!! dzis powinny dojsc - termin reklamacji jutro sie konczy tak wiec moze w tym tygodniu powalcze - choc chce zrobic kompleksowo jeszcze klocki tyl i rozrzad - tak wiec moze jednak przyszły tydzień

jak zaloze to napisze czy jest lepiej !!!! dzis powinny dojsc - termin reklamacji jutro sie konczy tak wiec moze w tym tygodniu powalcze - choc chce zrobic kompleksowo jeszcze klocki tyl i rozrzad - tak wiec moze jednak przyszły tydzień
ja się też za audio wziąłem
kupiłem głośniki na tył hertz dsk165, podłączyłem do sony 4x35
niestety nie mają prawa grać dobrze bez poduszki powietrznej, więc muszę wygłuszyć, co do radia, jest już noowe w drodze
:
http://www.allegro.pl/item178426636_cla ... zaczy.html
czuć, że te głośniki kryją w sobie konkret pier......cie, nie wiem tylko czy po wygłuszeniu nie będą miały za mało miejsca :/, no ale się okaże
i tu pojawia się pytanko, proszę o instrukcję jak to wszystko rozebrać żeby dobrać się do tego plastiku , który trzeba wygłuszyć, i ogólnie do blachy otaczającej to wszystko
pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi
kupiłem głośniki na tył hertz dsk165, podłączyłem do sony 4x35
niestety nie mają prawa grać dobrze bez poduszki powietrznej, więc muszę wygłuszyć, co do radia, jest już noowe w drodze

http://www.allegro.pl/item178426636_cla ... zaczy.html
czuć, że te głośniki kryją w sobie konkret pier......cie, nie wiem tylko czy po wygłuszeniu nie będą miały za mało miejsca :/, no ale się okaże
i tu pojawia się pytanko, proszę o instrukcję jak to wszystko rozebrać żeby dobrać się do tego plastiku , który trzeba wygłuszyć, i ogólnie do blachy otaczającej to wszystko
pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi

Była Kappa 2,4 jtd
jest Audi A6 C5 2.5TDI / ale spoko docelowo THESIS powrót musi być
norbiwolow,
z tego co pisałeś to masz rozkładanie tyłu w jednym paluszku, napisz proszę jak to wszystko zrobić, gdzie są śrubki, zatrzaski itp., jak się za to wezmę bez instrukcji zajmie mi to 2 razy dłużej :/
z tego co pisałeś to masz rozkładanie tyłu w jednym paluszku, napisz proszę jak to wszystko zrobić, gdzie są śrubki, zatrzaski itp., jak się za to wezmę bez instrukcji zajmie mi to 2 razy dłużej :/
Była Kappa 2,4 jtd
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ok jak wieczorem bede w domu to napisze - teraz jestem w pracy - pozdro
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ok mam chwile czasu
tak wiec:
1. podnosisz siedzenie tylne - z boku na dwa zatrzaski - ciagniesz je do góry z prawej a potem z lewej strony - zorientujesz się o co chodzi
2. odkręcasz 2 sruby 13 trzymające oparcie na dole
3. unosisz troche do góry oparcie i ciągniesz do siebie - powinno zeskoczyć
4. teraz czas na głośniki - demontujesz maskownice - są na dwa zatrzaski od wewnętrznej stronie maskownicy - podważasz od strony wewn.
5. teraz czas odkręcić mocowanie głośnika - jedna śrubka na krzyżaka z tyłu pod szybą - zobaczysz ja jak wyjdziesz z auta i popatrzysz od góry - musi być krótki śrubokręt bo szyba przeszkadza troche
6. odkręcasz 2 sruby w przedniej czesci panela pod pasami - krzyżak
6. teraz juz wystarczy podnieść panel delikatnie wysuwając go do siebie - odłączyć kabel głośnikowy i przepleść pas przez szczeline
i to wszystko !!!!!
jakbyś chciał amory wymieniać to jeszcze trzeba odkręcić pasy od góry - 3 śruby 13 i zdjąc panel zwijania pasa
pod spodem jest gąbka - wyciągasz ją i masz dostęp do amora od góry.
ogólnie cięzko tam zrobić poduszkę powietrzną nawet uszczelniając gąbką i matami efekt jest mizerny - ja wygłuszyłem całą półkę matami - dodatkowo całe oparcie i zabieram się za siedzisko - w planach jeszcze bagażnik cały bo butla trochę rezonansuje
bez cięcia tyłu nie ma szans na bass z półki ale podejrzewam że może miec to wpływ na sztywnośc nadwozia z tyłu - wysokie mocowanie amorów - tak wiec jedyne co mozna zrobić to skrzynie w bagażnik
pozdrawiam i życze powodzenia - mam ndzieje że troche pomogłem

1. podnosisz siedzenie tylne - z boku na dwa zatrzaski - ciagniesz je do góry z prawej a potem z lewej strony - zorientujesz się o co chodzi
2. odkręcasz 2 sruby 13 trzymające oparcie na dole
3. unosisz troche do góry oparcie i ciągniesz do siebie - powinno zeskoczyć
4. teraz czas na głośniki - demontujesz maskownice - są na dwa zatrzaski od wewnętrznej stronie maskownicy - podważasz od strony wewn.
5. teraz czas odkręcić mocowanie głośnika - jedna śrubka na krzyżaka z tyłu pod szybą - zobaczysz ja jak wyjdziesz z auta i popatrzysz od góry - musi być krótki śrubokręt bo szyba przeszkadza troche
6. odkręcasz 2 sruby w przedniej czesci panela pod pasami - krzyżak
6. teraz juz wystarczy podnieść panel delikatnie wysuwając go do siebie - odłączyć kabel głośnikowy i przepleść pas przez szczeline
i to wszystko !!!!!
jakbyś chciał amory wymieniać to jeszcze trzeba odkręcić pasy od góry - 3 śruby 13 i zdjąc panel zwijania pasa
pod spodem jest gąbka - wyciągasz ją i masz dostęp do amora od góry.
ogólnie cięzko tam zrobić poduszkę powietrzną nawet uszczelniając gąbką i matami efekt jest mizerny - ja wygłuszyłem całą półkę matami - dodatkowo całe oparcie i zabieram się za siedzisko - w planach jeszcze bagażnik cały bo butla trochę rezonansuje
bez cięcia tyłu nie ma szans na bass z półki ale podejrzewam że może miec to wpływ na sztywnośc nadwozia z tyłu - wysokie mocowanie amorów - tak wiec jedyne co mozna zrobić to skrzynie w bagażnik
pozdrawiam i życze powodzenia - mam ndzieje że troche pomogłem

u siebie mam pocieta blache polki i nie ma problemu ze sztywnoscia,takze bez obaw.Basik z tylu gra swietnie.
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
to moze jakies foto !!!!! - jak co i czy zrobić - jestes pierwszy od którego słyszę pozytywy na temat tylnej półki
prosze zdradź jak to zrobic !!!!! czy modyfikowałeś fabryczna półkę z roleta i maskownice ????

graja ladnie poniewaz glosniki zamiast w tylnej polce sa zabudowane w skrzyni pod polka w bagazniku a dziury pelnia role bassreflexu.Dzwiek jest slyszalny w srodku a nie tylko dudnienie w bagazniku.Od srodka polka wyglada jak oryginal-maskownice nie ruszane.Jest troche zabawy z tym ale sie oplaca.Bagaznik nie traci prawie nic na swojej uzytecznosci.
http://images20.fotosik.pl/171/f063befe8fdf677a.jpg[/img]
http://images20.fotosik.pl/171/f063befe8fdf677a.jpg[/img]