...
Kappa 2.4 rozwazanie instalki
Znając życie temat był poruszany milion razy, ale mimo wszystko zapytam.
Czy po zainstalowaniu gazu w 2.4 20v róznicy pomiedzy ceną gazu a benzyny nie zostawie w serwisie? Jakos obawiam sie częstszych wizyt w wyżej wymienionym miejscu..
Pozdrawiam Marcin.
Czy po zainstalowaniu gazu w 2.4 20v róznicy pomiedzy ceną gazu a benzyny nie zostawie w serwisie? Jakos obawiam sie częstszych wizyt w wyżej wymienionym miejscu..
Pozdrawiam Marcin.
Była 2.4 jest 2.0
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: Kappa 2.4 rozwazanie instalki
Z jakiego powodu?"Marcin" pisze: Jakos obawiam sie częstszych wizyt w wyżej wymienionym miejscu.
jezeli wybierzesz dobry serwis LPG to nie bedzie zadnych problemow.
Larry123 walczyl ze STAG-300 bo mu kiepsko zainstalowali, a j mam aktualnie w BMW 528 od piatku Staga-200 + wtryski Valtek i wszystko dziala pieknie.
Podstawa to dobry i sprawdzony instalator!!!
Dzięki za podpowiedz i chyba sprawie sobie prezencik w postaci instalki, a miejsca gdzie warto ją założyc znajde na forum.
Pozdrawiam Marcin
Pozdrawiam Marcin

Była 2.4 jest 2.0
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
miałem staga 200 i teraz mam KME obydwie instalcje sie pitoliły równo dlatego że były założone błędnie.
polecam dwóch gazowników
www.egp.pl
http://www.auto-gaz.waw.pl/
jakośc usług jest porównywalna
czyli dobra.
O INNYCH ZAKŁADACH ZAPOMNIJ !!!
z instalcji polecam
KME - diego
STAG300 - metalowa obudowa
wtryski valtek.
Jezeli masz dużo kasy to polecam Prinsa .
polecam dwóch gazowników
www.egp.pl
http://www.auto-gaz.waw.pl/
jakośc usług jest porównywalna
czyli dobra.
O INNYCH ZAKŁADACH ZAPOMNIJ !!!
z instalcji polecam
KME - diego
STAG300 - metalowa obudowa
wtryski valtek.
Jezeli masz dużo kasy to polecam Prinsa .
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, 9:15 przez larry123, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Re: ...
Jezeli chcesz zaoszczedzic to Stag-200 rozni sie tylko wlasnie tym, ze nie m takiej hermetycznej obudowy a reszta jest to samo (oczywiscie inne okablowanie i 300 ma wejscie na 2 sonde lambda)."larry123" pisze: STAG300 - metalowa obudowa
wtryski valtek.
Ale wyborem jest przede wszystkim wybor warsztatu!!!
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
eech juz mi się nie chce mówić.
Trzymałeś w reku staga200 i 300 - jakie są wtyczki do kompa - do staga 300 zatrzaskowe - takie jak w prinsie i KME. STAG200 to płytka zamknięta w plastikowej obudowie podatnej na uszkodzenia, zalania płynami i kurz.
W AC polecają staga300- różnica cenowa miedzy 200 i 300 to około 100 zł.
Staga200 AC nie ma już nawet na swojej stronie
Trzymałeś w reku staga200 i 300 - jakie są wtyczki do kompa - do staga 300 zatrzaskowe - takie jak w prinsie i KME. STAG200 to płytka zamknięta w plastikowej obudowie podatnej na uszkodzenia, zalania płynami i kurz.
W AC polecają staga300- różnica cenowa miedzy 200 i 300 to około 100 zł.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, 9:03 przez larry123, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Re: ...
Oczywiscie, roznica jest w wykonaniu, ale tak naprawde w elektronice zadna."larry123" pisze: W AC polecaja staga300- róznica cenowa miedzy 200 i 300 to około 100 zł.
Jezeli jest cenowo 100 zl. to oczywiscie tylko stag-300.
Dziękuje za pomoc i w najblizszym czasie..udam sie do jednego z ww. zakladów bo mam dosc przyjaźni mojego kapiszonka ze stacjami paliwowymi 

Była 2.4 jest 2.0
- MaZuR
- Dopiero zaczyna na naszym forum
to ja się podepnę :)
a jaki jest koszt instalacji STAG do kappy 2,4?
Na stronach z linków brak cen z podziałem na f-my produkujące cuda - stąd chciałem się dopytać.
Na stronach z linków brak cen z podziałem na f-my produkujące cuda - stąd chciałem się dopytać.
Mazur
Pogromca makaronu
Pogromca makaronu

- Savi
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławek
- Kontakt:
W www.egp.pl instalacja Stag 300 tak jak mi proponowali to 3500zł do pięciocylindrówki.
Ja osobiście polecam Prinsa. Niestety koszt to 5400zł ale za to jakość i bezawaryjność oraz towar sprawdzony mówi za siebie.Chyba oprócz instalacji Vialle nie ma sobie równych.
Pozdrawiam
Savi
Ja osobiście polecam Prinsa. Niestety koszt to 5400zł ale za to jakość i bezawaryjność oraz towar sprawdzony mówi za siebie.Chyba oprócz instalacji Vialle nie ma sobie równych.
Pozdrawiam
Savi
-----------Savi---------------
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
- MaZuR
- Dopiero zaczyna na naszym forum
"Savi" pisze:W www.egp.pl instalacja Stag 300 tak jak mi proponowali to 3500zł do pięciocylindrówki.
Dzięki za info!
Narazie założyłem że pośmigam K przez ok miesiąca a potem będę rozważał instalowanie gazowni

Pozdrawiam!
Mazur
Pogromca makaronu
Pogromca makaronu

Ja mam założnoną instalkę STAG 300. Po drobnych regulacjach na poczatku instalka chodzi jak trzeba. Przejechałem na gazie 32 tys. i jedyne co do tej pory robiłem to wymiana filtrów (chyba jakieś 50 zł). Spalanie 13-15 litrów gazu.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Savi to u mnie 3200 do 6cio cylindrowki!"Savi" pisze:W www.egp.pl instalacja Stag 300 tak jak mi proponowali to 3500zł do pięciocylindrówki.
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
Tomek z całym szacunkiem ale cena montażu odgrywa drugorzędną rolę. + 300 czy -300 zł nie odczujesz w perspektywie dłuższego czasu. Spartoloną instalacje odczujesz od razu i uwierz że żałuje że nie założyłem Prinsa w EGP.