Dedra zmiana koloru deski
Może mółbyś zrobić jakieś fotki?"Młody" pisze:Raczej Grzesko.
NO to jest robota...
A gdzie kupiłeś te żaróweczki,na tej stronie na Allegro która wcześniej zamieszczałeś?
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Najlepiej to w sklepie motoryzacyjnym."pawcio1" pisze:Może mółbyś zrobić jakieś fotki?"Młody" pisze:Raczej Grzesko.
NO to jest robota...
A gdzie kupiłeś te żaróweczki,na tej stronie na Allegro która wcześniej zamieszczałeś?
Dedra 2.0 TDS
Dokladnie w kazdym takim sklepie beda, czasami moga sie skonczyc bo jest na nie spory popyt no ale takich sklepow w miescie jest kilka 

Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Najlepiej wyjmij jedną, podjedź do sklepu motoryzacyjnego, pokaż sprzedawcy i już będziesz wiedział, czy są, czy nie 

Pany?
W Dedrze w zestawie wskaźników są białe żarówki, są tam klosze zielone czy tarcze są malowane od spodu na zielono - jak w Fiacie?
Kiedyś w swoim maluchu miałem wszystkie przełączniki i licznik podświetlany na niebiesko, zabawy było od cholery z licznikiem, bo była tarcza niepodświetlana, musiałem nową wyprodukować.
W Cinquecento znowu były tarcze malowane na zielono od spodu i też zabawy było...
Co do wcześniejszych wypowiedzi, to da się diodę z rezystorem zamontować tak w tej najmniejszej oprawce, że nie poznacie na pierwszy rzut oka, że jest to dioda.
Na przerabiałem się tego trochę...
Jeśli chodzi o diody to LED średnicy 5mm są wąskokątne, najszersze są 3mm, ale jak chcecie efekt żarówki to najjaśniejszą 5 i drobny papier ścierny - zmatowić i będzie tak jak chcecie - nie trzeba ciąć.
Ja jestem za montowaniem diod LED, z dwóch powodów:
1. żywotność - 12 lat świecenia 24h/dobę.
2. termika - są zimne, nie niszczą światłowodów, tak jak żarówki o większej mocy, które wkładacie.
Pozdrawiam.
W Dedrze w zestawie wskaźników są białe żarówki, są tam klosze zielone czy tarcze są malowane od spodu na zielono - jak w Fiacie?
Kiedyś w swoim maluchu miałem wszystkie przełączniki i licznik podświetlany na niebiesko, zabawy było od cholery z licznikiem, bo była tarcza niepodświetlana, musiałem nową wyprodukować.
W Cinquecento znowu były tarcze malowane na zielono od spodu i też zabawy było...
Co do wcześniejszych wypowiedzi, to da się diodę z rezystorem zamontować tak w tej najmniejszej oprawce, że nie poznacie na pierwszy rzut oka, że jest to dioda.
Na przerabiałem się tego trochę...
Jeśli chodzi o diody to LED średnicy 5mm są wąskokątne, najszersze są 3mm, ale jak chcecie efekt żarówki to najjaśniejszą 5 i drobny papier ścierny - zmatowić i będzie tak jak chcecie - nie trzeba ciąć.
Ja jestem za montowaniem diod LED, z dwóch powodów:
1. żywotność - 12 lat świecenia 24h/dobę.
2. termika - są zimne, nie niszczą światłowodów, tak jak żarówki o większej mocy, które wkładacie.
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Żony:
Moje:

Pupowóz - Jeep Commander
skoro jest potrzeba dążenia do teog aby nie odróżniać diody od żarówki to po co zakładać diody ? Wiem wiem, świecą dłużej, mniejsze zużycie czy tam pobór pradu, ale ja jestem jednak za tym że fabryki się nie poprawia, najwyżej wyrzuca
( np. katalizator ;D )

Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Żony:
Moje:
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Żony:
Moje:

Pupowóz - Jeep Commander
klosze zielona a w niektorych miejsacach zielone gumki na zarowkach."bassman" pisze:Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?
Pozdrawiam.

To jak to jest? Bo jutro chcę żaróweczki kupić... wystrczą same żarówki czy kupić czerwone czepki...?
A może trzeba coś więcej kombinować??
Dedra 2.0 TDS
Kup Czerwone zarowki"Młody" pisze:To jak to jest? Bo jutro chcę żaróweczki kupić... wystrczą same żarówki czy kupić czerwone czepki...?

Co to są zielone klosze? Mówisz o tych czepkach na żarówce??
Dedra 2.0 TDS
Nie te zielone czepki na zarowke to sa takie gumowe a te klosze to takie plastiki wsadzone w deske przed zarowkami, jak sciagniesz to zobaczysz o co mi chodzilo, ale one nie sa wszedzie, tylko w niektorych miejscach"Młody" pisze:Co to są zielone klosze? Mówisz o tych czepkach na żarówce??

To jaki efekt będzie...? Ściągać te klosze zielone i zmienić żaróweczki?
Czy tylko zmienić żaróweczki a klosze zostawić?

Dedra 2.0 TDS
No raczej musisz je sciagnac, bo jak to bedzie ci potem swiecic czerwony w zielonym kloszu to Ci da jakis pomaranczowo ogorkowy kolor zamiast czerwonego"Młody" pisze:To jaki efekt będzie...? Ściągać te klosze zielone i zmienić żaróweczki?