Nuova Delta - pasowanie elementów z różnych wersji
Nuova Delta - pasowanie elementów z różnych wersji
mam nastepujace pytanko, czy czesci z wymienionych modeli sa wymienne? Chodzi mi glownie o takie rzeczy jak zderzaki i ich dokladki, elementy wnetrza itp. Czy np fotele z delty HPE lub dedry bez problemow daja sie przelozyc do ubogiej 1.6?
podobnie pytanie mam odnosnie pzednich blotnikow i przednich zderzakow z delty 1.6 i delty hpe. Da sie je bez problemu podmienic?
Sa jeszcze jakies inne czesci dajace sie bez problemow podmieniac?
podobnie pytanie mam odnosnie pzednich blotnikow i przednich zderzakow z delty 1.6 i delty hpe. Da sie je bez problemu podmienic?
Sa jeszcze jakies inne czesci dajace sie bez problemow podmieniac?
N.Delta /N.Delta HPE /Dedra a wymiennosc czesci
do delty pasuje bardzo duzo czesci jezeli chodzi o mechaniczne np fiat tipo, bravo itp. jak np o blotniki to pasuja tylko ze HPE ma z przodu blotniki poszerzane. ale zderzaki itp czesci wnetrza pasuja. z dedry fotele przod pasuja bo z tylu nie ma dzielonej kanapy. poszperaj na forum jest tego troche
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Wlasnie czy aby zderzaki pasują ?? juz poruszalem ten temat na forum"TADEO" pisze:do delty pasuje bardzo duzo czesci jezeli chodzi o mechaniczne np fiat tipo, bravo itp. jak np o blotniki to pasuja tylko ze HPE ma z przodu blotniki poszerzane. ale zderzaki itp czesci wnetrza pasuja. z dedry fotele przod pasuja bo z tylu nie ma dzielonej kanapy. poszperaj na forum jest tego troche
Była
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
Ja kiedys dowiadywalem sie troche i zderzaki pasuja o, blotniki te szersze tez da sie zalozyc bo w hpe sa te same co byly w poprzednich GT z silnikiem 2.0, siedzenia nie ma problemu o ile mowa o przekladce z 5d do 5d , dedra to to co tipo tempra wiec tez powinno pasowac, zreszta prawie cala mechanika i inne wynalazki to fiat 

Iza GT TDi 130HP kle kle kle 
Byla Nuova Delta 1.6i.e. - Prawie jak HF
PP
Gary Fisher Tassajara Disc ... 4Cross

no i dzis jade odebrac foteliki obite jedynym sluszynm materialem w kolorze brazowym
naturalnie podlokietnik, regulacja wysokosci itd
szkoda, ze nie stac mnie na wszystko wraz z boczkami i tylna kanapa
kolejna sprawa-jak byl montowany dokladany przez fabryke tylny spojler?

naturalnie podlokietnik, regulacja wysokosci itd

szkoda, ze nie stac mnie na wszystko wraz z boczkami i tylna kanapa

Na srubach bo jak inaczej"dawidson" pisze:no i dzis jade odebrac foteliki obite jedynym sluszynm materialem w kolorze brazowym![]()
naturalnie podlokietnik, regulacja wysokosci itd![]()
szkoda, ze nie stac mnie na wszystko wraz z boczkami i tylna kanapa![]()
![]()
PP

Spoiler powinien być razem ze wzmocnieniami, po rozebraniu plastików z klapy montuje się wzmocnienia i wyznaczają ci one miejsce na wiercenia. Montuje sie na dwóch śrubach wtopionych w spoiler."dawidson" pisze: kolejna sprawa-jak byl montowany dokladany przez fabryke tylny spojler?

P.S. A tak przy okazji mam od groma części z Delty o śmiesznym przebiegu-jeśli ktoś z Was jest potrzebujący, to mogę wźiąść na zlot.
Strang Delta 1,9td

szybka 6 srubek z zewnatrz i sciagasz"strang" pisze:Puszcze Ci w dobrej cenie cały licznik-szkoda rozbierać."Neronq" pisze:Ja potrzebuje w dobrej cenie szybke od licznika poniewaz mi pekla przy zmianie zarowki .... Jezeli masz cos takiego to powiedz ile kasy szykowac

PP

uwaga, wazne info dla wszystkich planujacych wymiane foteli
Fizycznie fotele pasuja jak ulal, ale jesli wyjelismy fotel z samochodu bez poduche a mamy poduche w swoim to musimy jakos przelozyc pirotchniczny napinacz pasa bezpieczenstwa
cala operacja wydaje sie byc wykonalna, ale przypomina rzezbe w go...e bez dlutka

Fizycznie fotele pasuja jak ulal, ale jesli wyjelismy fotel z samochodu bez poduche a mamy poduche w swoim to musimy jakos przelozyc pirotchniczny napinacz pasa bezpieczenstwa

cala operacja wydaje sie byc wykonalna, ale przypomina rzezbe w go...e bez dlutka

To napewno swoja droga ale przypomnialo mi sie, ze kolega kiedys przelozyl do zwyklej 106 fotele z s16, mimo, ze wszystko wygladalo dobrze i fotele napewno byly sprawne to juz nigdy nie dzialaly tak jak powinny, nie siedzialy tak idealnie jak trzeba ."dawidson" pisze:uwaga, wazne info dla wszystkich planujacych wymiane foteli![]()
![]()
![]()
Fizycznie fotele pasuja jak ulal, ale jesli wyjelismy fotel z samochodu bez poduche a mamy poduche w swoim to musimy jakos przelozyc pirotchniczny napinacz pasa bezpieczenstwa![]()
![]()
![]()
PP

w tym wypadku fotele pasuja idealnie, mocowania sa identyczne. poprostu nie ma mocowac na ladunki do napinacza i to jest cala roznica.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
A te ładunki, to są tylko w fotelu kierowcy, czy równiez w fotelu pasażera?
sa w obu fotelach, znajduja sie od strony drzwi pod plastikowa zaslepka (dwa wkrety).
zewnetrznie widac roznice po zapince pasa. ta z napinaczem pirotechnicznym jest o wiele dluzsza i mocno wystaje ponad fotel. dodatkowo ma charakterystyczna harmonijke.
zewnetrznie widac roznice po zapince pasa. ta z napinaczem pirotechnicznym jest o wiele dluzsza i mocno wystaje ponad fotel. dodatkowo ma charakterystyczna harmonijke.