Lybra - 2.4 JTD brak mocy! ?
Moje 2,4 jtd uważam za zdrowe i robi 205 km/h. Tyle ile mówi instrukcja (200) bo te 5 to błąd pomiaru jak sądze.
- casio
- Dopiero zaczyna na naszym forum
ostatnio poszperalem na temat braku mocy i tu u nas nie wiele znalazlem . nie bardzo wiem co mam o tym myslec . niby na niskich biegach jest ok . odpalam 5 obroty maks 3500 v max 180 i to wymeczone. i te wyraznie wyczuwalne zaniki w zakresie przy 2500 i okolice 3000 . co myslicie - przeplywomierz. wyrazne pogorszenie przy klimie. nie bardzo wiem o co sie zapytac ? i nie bardzo wiem gdzie jechac w bydgoszczy z lucja . tak na luzie. jak by kogos olsnilo to ja chetnie poczytam .
- marcin_cz15
- Forumowicz/ka
U mnie jest dokładnie tak samo jak pisze wyżej kolega.!!! A wiec pozostało wolanie POMOCY"casio" pisze:ostatnio poszperalem na temat braku mocy i tu u nas nie wiele znalazlem . nie bardzo wiem co mam o tym myslec . niby na niskich biegach jest ok . odpalam 5 obroty maks 3500 v max 180 i to wymeczone. i te wyraznie wyczuwalne zaniki w zakresie przy 2500 i okolice 3000 . co myslicie - przeplywomierz. wyrazne pogorszenie przy klimie. nie bardzo wiem o co sie zapytac ? i nie bardzo wiem gdzie jechac w bydgoszczy z lucja . tak na luzie. jak by kogos olsnilo to ja chetnie poczytam .

Lancia Lybra 2.4 JTD KOMBI 2000r.
- casio
i jak po wizycie w aso ?
- casio
Dzisiaj wypielem przeplywomierz. Moc wrocila , zadnych dziur. trzeba bedzie zakupic nowy
- marcin_cz15
- Forumowicz/ka
ja nie bylem jednak w ASO bo sam doszedlem do tego ze zawor od turbiny sie zastal i nie chodzilo tak jak trzeba. ale juz jest wszystko ok
gdzie jest ten zawór? łatwo go naprawić?? mam takie same zaniki od 2500 do 3000 obr/min
Była Kappa 2,4 jtd
jest Audi A6 C5 2.5TDI / ale spoko docelowo THESIS powrót musi być
- marcin_cz15
- Forumowicz/ka
dokladnie tez w tym przedziale mialem zaniki!! zrobie zdjecie i wstawie to bedziesz widizal ten zawor
o spoko to czekam z utęsknieniem 

Była Kappa 2,4 jtd
ja mialem na kazdym wpieciu do komputera blad taki: "wcisniety pedał sprzegła" elektryk w ASO wyjasnil ze wtedy komputer zmniejsza moc albo dawke paliwa o 15% wymienilem czujnik i poczulem spora roznice, a takz eja zauwazylem, teraz jak docisne buta do konca to widze za soba przez momencik czarna chmurk e ;P
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii
nie doczekam się?"marcin_cz15" pisze:dokladnie tez w tym przedziale mialem zaniki!! zrobie zdjecie i wstawie to bedziesz widizal ten zawor

Była Kappa 2,4 jtd
- teemka
- Forumowicz/ka
ja u siebie mam wrazenie ze jest słąba na starcie (1.9JTD) pozniej idzie dobrze ale na niskim biegu kiepskawo- nie wiem czy ten typ tak ma bo inna nie jezdzilem... Ale generalnie to nawet ciezko ruszyc z "piskiem" A wiec "ten typ tak ma" czy cos nalezy sprawdzic?? POZDR
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)
Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)
Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!
- marcin_cz15
- Forumowicz/ka
Wybaczcie ale wyjechalem za granice i nie mam mozliwosci zrobic zdjec !! Bardzo tesknie za moja Lybra
POZDRAWIAM