Pytanie do kogoś z Lancia Team...
- gural881
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam, mam pytanie ile kosztowalo by przerobienie drzwi w Kappie pod głośniki 16cm Pioneera. Posiadam takie glosniki po srzedaży samochodu i chcialbym je zamontować w drzwiach bo wiem ze z 13 nawet dobrej nie uzyskam dobrego efektu dźwiękowego.
Oto głośnikczki które chciałbym zamontować
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/13 ... index.html
Oto głośnikczki które chciałbym zamontować
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/13 ... index.html
Lancia Lybra 1.8VVT ben. NO LPG
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
A ty masz Kappe (jak w tekscie) czy Lybre (jak w avatarze) 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- gural881
- Dopiero zaczyna na naszym forum
moj brat ma kappe i chcial zebym sie spytal w jego imieniu.
Lancia Lybra 1.8VVT ben. NO LPG
to proste, ZADZWOŃ !!! a otrzymasz odpowiedź na dręczące cię pytanie
pozdrawiam
ASSOLUTO
była Kappa Coupe 2,4 V.I.S. 1997r.
była ZETA 2,0JTD 2001r.
jest Kappa 3.0LX automat 1999r.
ASSOLUTO
była Kappa Coupe 2,4 V.I.S. 1997r.
była ZETA 2,0JTD 2001r.
jest Kappa 3.0LX automat 1999r.
jak pytalem u mnie w Rzeszowie ile by kosztowalo zamieszczenie 2 glosnikow w drzwiach to uslyszalem okolo 500 zl +glosniki oczywiscie...ale byloby to ladnie wkomponowane, obszyte skora, czy czym tam bym chcial... pelna profeska
wiec zrezygnowalem i mam zestaw 4+1... jak beda pieniadze jakies "wolne" pieniadze to bedzie 6+1
pozdrawiam
wiec zrezygnowalem i mam zestaw 4+1... jak beda pieniadze jakies "wolne" pieniadze to bedzie 6+1

pozdrawiam
- DJMordziak
- Forumowicz/ka
też bym chciał wygłuszyć drzwi i zalozyc tam 16stki ale zeby to wygladalo i gralo jak nalezy, a nie tylko tyle zeby były tam wieksze glosniki
hehe
też o tym myślałem,ja chciałem zamontować do przodu i do tyłu w drzwi głośniczki ale jak narazie to odpada. Sam sie nawet za to nie zabieram bo nie chce sobie zepsuc tapicerki,a tak jak pisał wyżej maki to profeska kosztuje
Te orginalne głośniczki w Themie kiepsko graja,nie ma się co oszukiwać
na szczęscie mam tube w bagażniku 

Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____
501579950
_____Thema_____
- DJMordziak
- Forumowicz/ka
ja jeszcze myslalem o jakims miejscu w tylnej polce bo w kappie tez nie sa za ciekawie zamontowane, trzeba czekac na cos tanszego
Jeśli chodzi do przodu to zdecydowanie za duże"maki" pisze:z checia bym kupil takie same do przodu ale sa troszke za duze

Na tylnia półke jak najbardziej

Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
501579950
_____Thema_____
501579950
_____Thema_____
- Wujek_2000
- Klubowicz
a czy nie lepiej raczej coś z JBLa albo Mac Audio lub poprostu przerobić trochę tylną pułkę io założyć prawdziwy zestaw 2 drożny czyli oddzielnie bas i oddzielnie tweeter a nie pseudo wielodrożne
Lancia Kappa 3.0 V6 24V 1995 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.
Jeśli chodzi o tylnią półkę to zupełnie niepotrzebne. Nic nie wnosi, poza skomplikowaniem montażu i podniesieniem ceny."Wujek_2000" pisze:a czy nie lepiej raczej coś z JBLa albo Mac Audio lub poprostu przerobić trochę tylną pułkę io założyć prawdziwy zestaw 2 drożny czyli oddzielnie bas i oddzielnie tweeter a nie pseudo wielodrożne
Co do JBL'a to zdecydowanie polecam, dużo ciekawiej grające głośniki niż Blaupunkt.

owszem lepiej graja ale jesli chodzi o koszt JBL'a jest duzo wyzszy... oczywiscie nie mowie o starych glosnikach, ktore maja juz ze tak powiem "przechodzana" membrame i przy kazdym mocniejszym uderzeniu basu, skrzypi jakby miala sie rozsypac...choc ostatnio mam wielka ochote zmienic te blaupunkty na to"Kabar" pisze: Jeśli chodzi o tylnią półkę to zupełnie niepotrzebne. Nic nie wnosi, poza skomplikowaniem montażu i podniesieniem ceny.
Co do JBL'a to zdecydowanie polecam, dużo ciekawiej grające głośniki niż Blaupunkt.

u znajomego je uslyszalem i powiem ze rewelka... a co najlepsze nie ma ich podlaczonych ani do wzmacniacza, ani tym bardziej nie ma on zamontowanej tuby..
pozdrawiam