Kappa- jak zdjac podlokietnik kierowcy
Kto mo pomoże i podpowie jak zdjąc podlokietnik z fotela kierowcy w Kappie. Model starszy bez schowka.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 1:23 przez Kmicic, łącznie zmieniany 1 raz.
Kmicic
Z tego co kiedyś gdzies tu na forum wyczytałem, to trzeba go na siłe ciągnąc - tak mi sie zdaje., ale nie jestem na 100% pewny.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Jestem tym też zainteresowany.
Pozdrawiam
leszcz
Pozdrawiam
leszcz
Prawdziwy gentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł.
Wujek mi na zlocie tłumaczył . Pamiętam ,że tam jest jakaś zawleczka .
Jurek odszedł od nas na zawsze...
...jak dobrze naciągniesz obicie fotela -zobaczysz dwie śruby /chyba 8' /- wykręć nasadowym kluczem i już ."sloneczna" pisze:Wujek mi na zlocie tłumaczył . Pamiętam ,że tam jest jakaś zawleczka .
Proszę bardzo .

Mam drugi fotel z badzo ladną alcantarą. Bede jutro przeszczepiał poduszki, kotre juz zdjąlem (a to dlatego, że kupilem fotel bez elektryki a u mnie na prąd).Przy rozbiórce nowego zauważyłem, że podlokietnik jest przykręcony na 3 sruby do ramy fotela. Jedna z nich jest nie do dostania kluczem"marco" pisze:...jak dobrze naciągniesz obicie fotela -zobaczysz dwie śruby /chyba 8' /- wykręć nasadowym kluczem i już ."sloneczna" pisze:Wujek mi na zlocie tłumaczył . Pamiętam ,że tam jest jakaś zawleczka .
Proszę bardzo .
Mi zalezy na zsunieciu podlokietnika z osi. Czyli szukam zawleczki.
Dam znać po zakończonej pracy.
Artur
Kmicic
...Kmicic - wejdż w ePERA i dojdziesz do tego, co jest grane z Twoim podlokietnikiem.
Eper nie zdradza jak zdjac. Po dzisiejszych probach odpuszczeam i czekam az ktos mi pomoże;-)"marco" pisze:...Kmicic - wejdż w ePERA i dojdziesz do tego, co jest grane z Twoim podlokietnikiem.
Kmicic
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
No to jak zdjąć ten podłokietnik?
pozdrawiam
leszcz
pozdrawiam
leszcz
Prawdziwy gentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł.
Re: Kappa- jak zdjac podlokietnik kierowcy
troche dobrego swiatla i imbus.sprawa prosta trzy sruby i po krzyku.pozdrawiam romo"Kmicic" pisze:Kto mo pomoże i podpowie jak zdjąc podlokietnik z fotela kierowcy w Kappie. Model starszy bez schowka.
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)
ok, tylko imbusem można przetrzeć, uszkodzić tapicerkę.
A nie da się go jakoś zdjąć naciskając w odpowiednim miejscu? Nie może ktoś poświęcić swojego na rozpoznanie problemu?;-)
A nie da się go jakoś zdjąć naciskając w odpowiednim miejscu? Nie może ktoś poświęcić swojego na rozpoznanie problemu?;-)
Kmicic
Podjedż do Filutka na Targowek i sprawę zalatwicie !"Kmicic" pisze:ok, tylko imbusem można przetrzeć, uszkodzić tapicerkę.
ok, na pytanie sobie sam odpowiem bo pocialem podlokitnik, ktory mialem i na nim eksperymentowalem.
Zeby zdjac zgodnie z zasadami to nalezy wybić kołek, który blokuje podłokietnik na osi. Jest on przelotowy tzn. wbity od góry, przechodzi przez oś i nieco widać go od dołu .
Należy go własnie z tej strony, od dołu potraktować młotkiem. Jest z bardzo grubej stali i naprawdę cięzko to idzie.
Jak go wyciągniemy to pozostaje zsunięcie podłokietnika i odkręcenie trzech śrub imbusem. Kolejność montażu odwrotna
Można odkręcać imbusem podważając tapicerkę ale bardzo latwo zniszczyć obicie. Ja tak probowałem odkręcic stary.
Zeby zdjac zgodnie z zasadami to nalezy wybić kołek, który blokuje podłokietnik na osi. Jest on przelotowy tzn. wbity od góry, przechodzi przez oś i nieco widać go od dołu .
Należy go własnie z tej strony, od dołu potraktować młotkiem. Jest z bardzo grubej stali i naprawdę cięzko to idzie.
Jak go wyciągniemy to pozostaje zsunięcie podłokietnika i odkręcenie trzech śrub imbusem. Kolejność montażu odwrotna

Można odkręcać imbusem podważając tapicerkę ale bardzo latwo zniszczyć obicie. Ja tak probowałem odkręcic stary.
Kmicic