Delta II - filtr paliwa
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Imię: Wiesław
- Kontakt:
Delta II - filtr paliwa
Mam pytanie, czy ktoś wie, gdzie znajduje się filtr paliwa w Delcie II. W Gdyni przy wymianie oleju silnikowego powiedieli mi, że w ogóle nie występuje.
Ale bardzo wierzyć w to mi się nie chce.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
filtr paliwa DELTA II
Już kiedyś był poruszany temat filtra w delcie II, sam nie pamiętam w końcu czy jest, czy też nie. Jeśli nie ma go gdzieś na "widoku" to może pod plastikiem, pod spodem w okolicy prawego tylnego koła. Eper podaje dla silnika 1.6 16v układ z filtrem, ale może.....
filtr paliwa DELTA II
Napewno tam jest"makek" pisze:Już kiedyś był poruszany temat filtra w delcie II, sam nie pamiętam w końcu czy jest, czy też nie. Jeśli nie ma go gdzieś na "widoku" to może pod plastikiem, pod spodem w okolicy prawego tylnego koła. Eper podaje dla silnika 1.6 16v układ z filtrem, ale może.....

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
filtr paliwa DELTA II
U mnie też nie ma (Delta z 99). Myślę że jest jak w Lybrze
link - wypowiedzi Kubi2 i Mesjasz
tzn. filtr razem z pompą paliwa. Pewnie dotyczy to Delt z ostatnich miesięcy produkcji (moja jest z maja), podobnie jest z filtrem kabinowym, u mnie pasuje z Lybry.
tzn. filtr razem z pompą paliwa. Pewnie dotyczy to Delt z ostatnich miesięcy produkcji (moja jest z maja), podobnie jest z filtrem kabinowym, u mnie pasuje z Lybry.
filtr paliwa DELTA II
Ile macie przewodów paliwowych od listwy wtryskiwaczy do zbiornika paliwa? Czy regulator ciśnienia paliwa też jest w pompie?"GRZ" pisze:U mnie też nie ma (Delta z 99). Myślę że jest jak w Lybrze
filtr paliwa DELTA II
U mnie 1.8 16v vvt napewno jest i widziałem jak go wymieniali 

Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Re: filtr paliwa DELTA II
W turbo dieslu jest pod maską, przy ścianie czołowej, w benzyniakach przed bakiem"Prometeo" pisze:Mam pytanie, czy ktoś wie, gdzie znajduje się filtr paliwa w Delcie II. W Gdyni przy wymianie oleju silnikowego powiedieli mi, że w ogóle nie występuje.
Pozdrawiam.

Strang Delta 1,9td

- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
filtr paliwa DELTA II
Ponieważ wielu pyta o filtr paliwa na forum, to pofatykowałem się do sprzedawcy markowych cześci do fiata i lanci i okazuje się, że istotnie lancia delta nie posiada jako takiego wymienialnego filtra paliwa tylko w zbiorniku jest filtr niewymienialny w postaci kratki.
pozdrawiam wszyskich.
pozdrawiam wszyskich.
filtr paliwa DELTA II
W takim razie to co widziałem i miałem w rękach co to było...? I skąd sie u mnie wziął!?"Prometeo" pisze:Ponieważ wielu pyta o filtr paliwa na forum, to pofatykowałem się do sprzedawcy markowych cześci do fiata i lanci i okazuje się, że istotnie lancia delta nie posiada jako takiego wymienialnego filtra paliwa tylko w zbiorniku jest filtr niewymienialny w postaci kratki.
pozdrawiam wszyskich.
Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
filtr paliwa DELTA II
Nie wiem, może jest to kwestia roku produkcji i modelu. Na podstawie numero silnika u mnie tak stwierdzono. Moja delta jest z końcowej fazy produkcji.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
filtr paliwa DELTA II
Z moja jest podobnie??? Dziwne,ale widocznie tak musi być!?"Prometeo" pisze:Nie wiem, może jest to kwestia roku produkcji i modelu. Na podstawie numero silnika u mnie tak stwierdzono. Moja delta jest z końcowej fazy produkcji.
Pozdrawiam
Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.