Tak jak podejrzewałem zepsuł się silniczek. Należało w nim wymienić jeden z czterech tranzystorków który wbudowany jest w płytkę a następnie przewinąć. Koszt tranzystorka 18 zł, koszt przewinięcia 150. Razem naprawa silniczka 168 zł. Jeżeli chodzi o wymianę, praca ta nie należy do najłatwiejszych. Udało mi się go wyjąć przy drugim podejściu. Pomagał mi przy tym kumpel, również polecam robić to w grupie

. W przypadku TDS'a należy odkręcić jak najwięcej elementów w podszybiu. tak żeby można było odsunąć minimalnie parownik. Silniczek znajduje się w czarnej skrzynce, żeby go wyjąć należy wyjąć całą skrzynkę. Składa się ona z dwóch części. Należy zdjąć część górną, odkręcić wszystkie blaszki mocujące skrzynkę, a następnie wyjąć część dolną. Trzeba troszkę się przy tym namęczyć.
Dlaczego zrobiłem to sam. Przede wszystkim nie chciałem narażać się na spore koszty, a poza tym nie wieżę że chciałoby się mechanikom wyjmować silniczek bez rozszczelniania klimy. A w przypadku TDS'a na pewno się to da zrobić.
Życzę powodzenia.