Regulacja

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
wojtas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Regulacja

Post autor: wojtas » 17 wrz 2007, 16:11

Witam.
Niedawno udalem sie na wymiane filterka gazu i przy okazji regulacje instalacji w mojej Kappie 2.0 20v.
Jakiez bylo moje zdumienie kiedy po wyregulowaniu wsiadlem do autka i jakbym dostal inne auto z co najmniej 30% wzrostem mocy az mi usmiech nie chcial z twazy zejsc przez dlugi czas.Auto przyspieszalo i ruszalo jak rakieta.Ale radosc trwala zaledwie 2 dni.Potem wszystko wrocilo do starych norm.Czyli przy ruszaniu jest jakby dziura (podobnie jak w turbo) no i nie jest taka zwawa.
Czy ktos wie moze w czym moze tkwic problem?
Milo bylo by caly czas cieszyc sie taka moca jak mi moja lucynka pokazala a potem zabrala jak kokietka :)
Wspomne rowniez ze moja insalacja to jakies ustrojstwo chyba 1 generacji.Dokladnie nie wiem bo poprzedni wlasciciel ja zakladal.No i pali 17l/100km gazu i 15l/100km etyliny.

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Regulacja

Post autor: aro » 23 wrz 2007, 12:50

Instalka 1 generacji to już prehistoria :D A swoją drogą to taką instalke ładuje się do aut starych, przeważnie gaźnikowych, sprawia troche kłopotów, ale jest tania w montażu. Do twojej Kappy powinna byc instalka 4 generacji. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Napisz, co to masz za silnik. 145, 155, a może więcej koników? Jakoś dużo PB ci łyka :wink:

tao-88

Regulacja

Post autor: tao-88 » 23 wrz 2007, 21:42

Watpie żeby byla to instalacja pierwszej generacji. Max jest to instalacja 3 generacji. Własnie założyłem nową instalacje 4 generacji (na pełnym 4 punktowym wtrysku gazu) ale i tak są spadki mocy z tym związane. A najlepiej jakbyś udał się do innego fachowca i zapytał a przyczyne. Zawsze mozesz spróbować innych rzeczy, jak np. wymiana świec na specjalnie przystosowane do gazu, lub oleju, kiedyś słyszałem że to poprawia prace silnika.

wojtas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Regulacja

Post autor: wojtas » 23 wrz 2007, 21:52

Silniczek ma 155 KM.Co do swiec przystosowanych do gazu to wlasnie takie mam zalozone.Instalacje gazowa zakladal poprzedni wlasciciel.Z tego co widze w silniku to gaz jest rozpylany do rury ktora silnik zasysa powietrze z filtra powietrza.Czyli zasysa powietrze razem z gazem.Czyli to chyba najprostrze rozwiazanie i instalka 1 generacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”