Kappa - podswietlenie deski nie swieci
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - podswietlenie deski nie swieci
Witam
Dzisiaj padlo mi calkowicie podswietlenie tablicy wskaznikow, przyciskow na infocenter oraz podswietlenie przelacznikow. Sam wyswietlacz swieci na bursztynowo pomimo wlaczonych swiatel, nie mam tez sciemnionego wyswietlacza. Czy ktos spotkal sie juz z taka sytuacja? W bezpieczniki jeszcze nie zagladalem, za ciemno i zimno na to, ale ponoc nie ma dedykowanego bezpiecznika. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Dzisiaj padlo mi calkowicie podswietlenie tablicy wskaznikow, przyciskow na infocenter oraz podswietlenie przelacznikow. Sam wyswietlacz swieci na bursztynowo pomimo wlaczonych swiatel, nie mam tez sciemnionego wyswietlacza. Czy ktos spotkal sie juz z taka sytuacja? W bezpieczniki jeszcze nie zagladalem, za ciemno i zimno na to, ale ponoc nie ma dedykowanego bezpiecznika. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Kappa: Podswietlenie tablicy wskaznikow i infocenter
prawdopodobnie problem tkwi w zasilaniu oświetlenia wskaźników.
zasilanie poprowadzone jest przez przełącznik świateł (prawdopodobnie niebiesko-żółty kabel, ale nie jestem pewien, prosze mnie poprawić jeśli sie myle).
najlepiej wyjmij cały przelącznik świateł ten z kratką nawiewu i podaj napięcie na ten kabel, powinn, sie wtedy zaświecic tablica i zmienic podswietlanie infocenter na zielono.
zasilanie poprowadzone jest przez przełącznik świateł (prawdopodobnie niebiesko-żółty kabel, ale nie jestem pewien, prosze mnie poprawić jeśli sie myle).
najlepiej wyjmij cały przelącznik świateł ten z kratką nawiewu i podaj napięcie na ten kabel, powinn, sie wtedy zaświecic tablica i zmienic podswietlanie infocenter na zielono.
Też tak myślę. Zobacz tutaj - temat opisany przez prezesajm"robert199" pisze:prawdopodobnie problem tkwi w zasilaniu oświetlenia wskaźników.
"Dzisiaj padlo mi calkowicie podswietlenie tablicy wskaznikow, przyciskow na infocenter oraz podswietlenie przelacznikow. Sam wyswietlacz swieci na bursztynowo pomimo wlaczonych swiatel, nie mam tez sciemnionego wyswietlacza. "
oraz nie działa lusterko wewnętrzne i składanie lusterek?
Bezpiecznik
oraz nie działa lusterko wewnętrzne i składanie lusterek?
Bezpiecznik
k 2.4 (LPG)
delta integrale
delta integrale
nie wiem dokladnie który to bedzie bezpiecznik ale może on byc na podszybiu, sprawdź czy działa ci zapalniczka
jeżeli nie to szukaj na podszybiu jeśli dziala to pod kierownicą szukaj przepalonego bezpiecznika
jeżeli nie to szukaj na podszybiu jeśli dziala to pod kierownicą szukaj przepalonego bezpiecznika
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Sprawdź na początek bezpiecznik serwis nr 2, w kabinie pod kierownicą.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Swiatlosc powrocila
Winny okazal sie bezpiecznik nr 2, dziekuje wszystkim za szybkie i tresciwe odpowiedzi
Pozdrawiam

Winny okazal sie bezpiecznik nr 2, dziekuje wszystkim za szybkie i tresciwe odpowiedzi

Pozdrawiam