Kappa - wyświetlacz info center
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam
Ostatnio zauważyłem, że wyświetlacz info center po zapaleniu świateł czyli wtedy kiedy świeci na zielono, coś jakby za słabo świecił po lewej stronie czyli w miejscu pokazującym kierunek włączonego nawiewu. Wtedy kiedy światła są wyłączone i wyświetlacz świeci na pomarańczowo, wszystko jest o'k.
W związku z powyższym mam pytanie co może być tego powodem? Zakładam, że przecież jest to wyświetlacz ciekłokrystaliczny i nie ma to związku z jakąś przepaloną żarówką pod spodem. A może jestem w błędzie? Proszę o Wasze sugestie.
Ostatnio zauważyłem, że wyświetlacz info center po zapaleniu świateł czyli wtedy kiedy świeci na zielono, coś jakby za słabo świecił po lewej stronie czyli w miejscu pokazującym kierunek włączonego nawiewu. Wtedy kiedy światła są wyłączone i wyświetlacz świeci na pomarańczowo, wszystko jest o'k.
W związku z powyższym mam pytanie co może być tego powodem? Zakładam, że przecież jest to wyświetlacz ciekłokrystaliczny i nie ma to związku z jakąś przepaloną żarówką pod spodem. A może jestem w błędzie? Proszę o Wasze sugestie.
"Włoszczyzna" jest piękna!
jesli dobrze pamietam za wysciwtlaczem jest 7 zarowek - 3 od koloru bodjarze pomaranczowego a 4 zielonego czy na odwrot. powodem jest przepalona zarowka - do kupienia w normalnym sklepie motoryzacyjnym
Marcinek 
... Miasto Zasypia ... Ja Wtedy Nie Śpię ... Wtedy Przed Komputerem Wiele Godzin Ślęcze ... Nocne Rozmowy W Toku ...
... A Kiedy Miasto Zasypia Nikt Wtedy Nie Śpi ...
:D:D

... Miasto Zasypia ... Ja Wtedy Nie Śpię ... Wtedy Przed Komputerem Wiele Godzin Ślęcze ... Nocne Rozmowy W Toku ...

-
- Klubowicz
Pamiętasz jakie tam są żarówki?W5W? U mnie nic się wprawdzie nie przepaliło ale może da się wsadzić takie co jaśniej swiecą?"marcinek" pisze:jesli dobrze pamietam za wysciwtlaczem jest 7 zarowek - 3 od koloru bodjarze pomaranczowego a 4 zielonego czy na odwrot. powodem jest przepalona zarowka - do kupienia w normalnym sklepie motoryzacyjnym
ja wrzucałem ŻARÓWKI LED R5/T5 diodowe - zmieniałem kolor na biały oraz czerwony(nocny) Czerwny ładnei było widac w nocy bo był taki soczysty ale przez dzien prawie nic nie było widac.
Marcinek 

A jak się to wymienia? Trzeba rozbebeszyć pół deski, czy da się wyjąć mały kawałek?"marcinek" pisze:jesli dobrze pamietam za wysciwtlaczem jest 7 zarowek - 3 od koloru bodjarze pomaranczowego a 4 zielonego czy na odwrot. powodem jest przepalona zarowka - do kupienia w normalnym sklepie motoryzacyjnym
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

witam to ci powinno pomuc http://lanciakappa.extra.hu/szerviz/inf ... enter.html
wcześniej
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna
Świetna jest ta strona - wiele opisów w pdf oraz relacji zdjęciowych - np. diagnozowanie problemów z airbagiem. Szkoda, że większość po węgiersku."radek79" pisze:witam to ci powinno pomuc http://lanciakappa.extra.hu/szerviz/inf ... enter.html
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
marcinek a masz moze foto jak to w nocy wygląda po podswietleniu na czerwono ?????
ja kupiłem zielone diody i tez chcę tam wstawic - nie ma problemu jeżeli zastosuję ledy ??????
ja kupiłem zielone diody i tez chcę tam wstawic - nie ma problemu jeżeli zastosuję ledy ??????
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dzieki za pomoc. dokumentacja fotograficzna na tej węgierskiej stronce jest super. Nawet mały dzieciak może sobie poradzić.
"Włoszczyzna" jest piękna!
norbiwolow nie ma zadnego problemu aby zastosowac diody siweca ladnie i bez jakich kolwiek plam.postaram sie zrobic foto gdyz to było w moim starym aucie - ale mam do niego dostep
:):) wiec tylko chwila cierpliwosci 

Marcinek 

Czyli w wypadku zmiany koloru diodek na czerwony, takim kolorem bedziemy się cieszyć cały czas, gdyż jeżdzimy na światłach? Dobrze myslę? Faktycznie to nie głupi pomysł, u mnie też bede musiał to zrobić bo informacja o awarii sterowania silnikiem troche przygasa z lewej strony już 

Rodzinnie:
Były: Thema 3.0 V6/ Thema 2.0 Turbo 16v/Thema 2.0 8v/Kappa 2.4 TDS
Są: Y Elefantino 1.2 16v Super-Fire/ Lybra SW 2.4 JTD
Lybra SW 2.4 JTD 00`
Suzuki Swift 1.3 97`
Y Elefantino 1.2 16v 02`
Były: Thema 3.0 V6/ Thema 2.0 Turbo 16v/Thema 2.0 8v/Kappa 2.4 TDS
Są: Y Elefantino 1.2 16v Super-Fire/ Lybra SW 2.4 JTD

tak wygląda na czerwono
http://lanciakappa.extra.hu/szerviz/pol ... szuro.html
wcześniej
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna
Witam! wydaje mi się że to jest normalny kolor podświetlenia tylko zrobiony w nocy z wyłączonymi światłami, albo zmienionym ręcznie kolorem na zwykły (nie nocny). Pozdrawiam"radek79" pisze:tak wygląda na czerwono