Lybra - problem z airbag kontrolka czasem się zaświeca
Witam. Mam problem z kontrolką airbag. Prawdopodobnie nie łączy dobrze jedna ze złączek. Kontrolka zaświeca się i sporadycznie sama gaśnie. Na examinerze wyszedł błąd - Kurtyna po stronie pasażera zbyt wysoki sygnał. Czy ktoś może wie i podzieli się informacją jak są poprowadzone przewody do tej kurtyny i gdzie są ewentualnie złącza.
Sprawdź pod fotelem pasażera, tam idą przewody. (mogą być w takim schowku pod fotelem)
Problem rozwiązany. Wadliwa wtyczka była pod prawym słupkiem przy tylnej szybie, wystarczyło wyczyścić i kontrolka zgasła, błąd zapisany w pamięci wykasowałem Euroscanem.
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
A co to jest euroskan i skąd wziąć ??????????
Lancia Thesis Emblema 2.4 JTD
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
Dzięki za oświecenie.
Pozdrówka
Pozdrówka
Lancia Thesis Emblema 2.4 JTD
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam, podepnę się pod temat. Podczas jazdy po wybojach, zaświeciła mi się kontrolką poduszek. Pojechałem na komputer i wyskoczył błąd "Ładunek napinacza pasażera. Zbyt wysoka wartość", sprawdziłem kostki pod siedzeniem pasażera, potraktowałem je kontakt-sprayem i złączyłem ponownie i nic. Błąd jest cały czas aktywny i nie można go skasować. Jakieś sugestie? Gdzie jest w ogóle napinacz, czy tam też jest jakaś kostka?
Sowa może obracać głowę o 180 stopni, i raz w życiu o 360
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
Mercedes 230 Coupe W123 '79 (do sprzedania)
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
Napinacze są w słupkach bocznych(między drzwiami przednimi i tylnymi). Błąd poduszek do wykasowania tylko po podpięciu komputera.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Właśnie pojawił mi się ten sam problem. Podczas jazdy na wybojach zapaliła mi się kontrolka poduchy. W przyszłym tygodniu jadę podpiąć się pod kompa, zobaczymy co to będzie."Dowgird" pisze:Witam, podepnę się pod temat. Podczas jazdy po wybojach, zaświeciła mi się kontrolką poduszek. Pojechałem na komputer i wyskoczył błąd "Ładunek napinacza pasażera. Zbyt wysoka wartość", sprawdziłem kostki pod siedzeniem pasażera, potraktowałem je kontakt-sprayem i złączyłem ponownie i nic. Błąd jest cały czas aktywny i nie można go skasować. Jakieś sugestie? Gdzie jest w ogóle napinacz, czy tam też jest jakaś kostka?
-
Dobrałem się dzisiaj do napinacza i okazuje się, że wszystko jest na swoim miejscu. Rozłączyłem kostkę, sprawdziłem wizualnie i wpiąłem ponownie. Kontrolka niestety świeci nadal. Jakieś pomysły?
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Samo wypięcie i ponowne wpięcie nie wystarczy. Błąd poduszki możesz skasować tylko po podłączeniu do kompa."Dowgird" pisze:Dobrałem się dzisiaj do napinacza i okazuje się, że wszystko jest na swoim miejscu. Rozłączyłem kostkę, sprawdziłem wizualnie i wpiąłem ponownie. Kontrolka niestety świeci nadal. Jakieś pomysły?
-
Rozumiem ale pisałem już, że po podłączeniu do kompa okazuje się, że błąd jest cały czas aktywny i nie można go skasować. Chyba, że chcesz mi powiedzieć że po moich zabiegach mogło się coś naprawić, a kontrolka i tak będzie się świeciła i teraz trzeba ją wykasować i jest szansa, że błąd nie będzie już aktywny?
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
No mniej więcej coś tym stylu."Dowgird" pisze:Rozumiem ale pisałem już, że po podłączeniu do kompa okazuje się, że błąd jest cały czas aktywny i nie można go skasować. Chyba, że chcesz mi powiedzieć że po moich zabiegach mogło się coś naprawić, a kontrolka i tak będzie się świeciła i teraz trzeba ją wykasować i jest szansa, że błąd nie będzie już aktywny?
Dokładnie o to chodzi, usunięcie usterki nie usuwa błędu zapisanego w kompie - trzeba teraz podjechać na serwis i wykasować bład i kontrolka zgaśnie (no chyba że okaże się że Twoje zabiegi nic nie dały - oby nie).
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
-
No i niestety lipa. Na kompie wychodzi, że błąd jest nadal aktywny i nie można go wykasować. I teraz mam zgryz, bo na czwartek umówiłem się z jakimiś specjalistami, co mają mi sprawdzić co dokładnie jest zepsute, koszt ok 100zł. Czy nie lepiej od razu zainwestować w nowy napinacz? Przecież kabelki same się nie przetarły, a kostka wyglądała jak nowa więc pewnie powiedzą mi, że to napinacz...
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126
Lybra 2.4 JTD SW LX
Mercedes 420 SE LPG W126