Kappa - problem z elektryką

quattro87

Kappa - problem z elektryką

Post autor: quattro87 » 19 gru 2007, 23:26

Witam.

2 dni temu kupiłem radio samochodowe firmy pioneer które od razu założyłem do mojej lanci kappy. Radio chodziło nie nagannie aż do momentu w którym samo się wyłączyło... teraz wogóle nie ma napięcia na kostkach iso, pomyślałem że moze wystarczy sciagnąć i założyć ponownie klemy na akumulatorze i będzie w porządku i po tym zabiegu zrobiło się jeszcze gorzej. Teraz po przekręceniu kluczyka na zapłon włączają się światła awaryjne i zaczyna pracować (chyba) silniczek krokowy.

Panowie proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję

pozdrawiam

P.S jeszcze jedno dolny licznik po skasowaniu i ponownym przełączeniu na zapłon pokazuje wartość przed skasowaniem :(

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

Problem z elektryką w Kappie :(

Post autor: prezesjm » 20 gru 2007, 7:45

A kolega to informatyk. ? Auto to nie windows że po resecie samo się naprawia :D . To że radio nie działa i licznik dziwnie działa to pewnie spalił się bezpiecznik serwis 17. Można jeszcze sprawdzić bezpiecznik serwis nr 7. Sprawdź pono0wnie te klemy bo pewnie tam coś źle poskręcałeś. Często w Kappie szwankuje połączenie nitki masowej od aku do karoserii. Trzeba wymienić klemę minus, poprawić połączenie kabelka do karoserii ( za akumulatorem) lub dołożyć dodatkowy kabelek masowy do karoserii.

quattro87

re

Post autor: quattro87 » 21 gru 2007, 14:06

no super wreszcie ktoś mi pomaga :) jeszcze mam pytanko gdzie mogę znaleźć te bezpieczniki ?

Awatar użytkownika
dzik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: dzik » 21 gru 2007, 14:14

pod kieronica i na zderzaku koło aku....
Nowo upieczony użytkownika Kappy TDS. Narazie zadowolony zobaczymy za pół roku.....

quattro87

Post autor: quattro87 » 21 gru 2007, 19:13

dziękuje panom bardzo wymieniłem bezpiecznik 5A pod kierownicą i cały problem minął jeszcze raz bardzo dziękuje :D

A temat zamykam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”