Nuova Delta - szumy powietrza ?
Pytanie do posiadaczy Delty czy też powyżej 100 km/h macie takie szumy powietrza ? bo u mnie wyraźnie słychać zaczyna mnie to wkurzać, narazie przesmarowałem uszczelki specjalnym płynem, ale to nie wiele pomogło czy to nie przypadkiem nie przez te wielkie lusterka ? jakieś rady wogule wyciszenie tego auta jest troszke lipne ;(
pozdrawiam.
pozdrawiam.
W mojej Delcie bez szumu wiatru za to silnik słyszę przy 140km/h.Lewe drzwi trochę skrzypią ale to pikuś.Nawiew słychać wyraźnie od 4-5 kreski,pozatym żadnych stuków .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2007, 17:01 przez Dziadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Mnie bardziej niż szumy zewnętrzne denerwują odgłosy nawiewów. Musi być praktycznie nadmuch na 0, żeby go nie słyszeć 

Delta Nuova HF LS
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Imię: Wiesław
- Kontakt:
U mnie żadnych szum powietrza nie obserwuję ale za to skrzypienie plastyków doskwiera trochę ale nie do przesady.
U mnie jakiś denerwujących szumów powietrza też nie zauważyłem
co do nawiewów to słychać dopiero od trzech kresek na klimatroniku
z plastikami tez mam spokój
za to tarabani mi ostatnio na wertepach tylna klapa i ni jak nie moge jej wyrególować 

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
- p_r_z_e_m_k_o
- Forumowicz/ka
Z tym tez mam problem i jak ktos zna jakas zlota metode jak to wyregulowac to prosze o instrukcje"Endrju" pisze:za to tarabani mi ostatnio na wertepach tylna klapa i ni jak nie moge jej wyrególować

Alfa Romeo 155 2.0 8v TS - była
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm - była
Alfa Romeo 164 3.0 V6 - jest
Lancia Delta III 1.8t - jest
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm - była
Alfa Romeo 164 3.0 V6 - jest
Lancia Delta III 1.8t - jest
tez mam problem z szumami, badalem temat dokladniej juz jakis czas temu i sie okazalo ze w prawych drzwiach rama okna troche za slabo dociska do uszczelki, jedyne lekarstwo to podgiac lekko ta ramke. do dzis tego nie zrobilem bo boje sie jej zepsuc takim gieciem, blacharze tez nie sa na ta chetni. ponoc latwo taka operacja ja zlamac...
Nuova Delta 1,9 TD - mniam mniam 
Fiat Fiorino 1,7 D - ble
VW T4 1,9 D - ble
0 880 490 660

Fiat Fiorino 1,7 D - ble
VW T4 1,9 D - ble
0 880 490 660
mi kiedys w tipo szymiała antena dachowa a naszukałem się tego z miesiąc czasu , wystrczyło zmieni długośc bata i problem znikł
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
U mnie też szumi, także powyżej (+/-) 100km/h. Szczególnie od strony kierowcy, jeszcze się za to nie zabrałem bo mam jeszcze kilka innych elementów, które mnie strasznie denerwują - tylna półka, masakrycznie skrzypi, lewe, przednie drzwi oraz przednia lampka oświetlająca kabinę także skrzypią czy też wydają inne niezidentyfikowane dźwięki niezbyt przjemne dla ucha 

na półke jest sposób:
zrobiłem tak, że na tych prowadnicach co na nich leży półka dałem po dwa takie grube filce przyklejone na kropelke i nic nie słychać, a robota na 5 minut
, tylko muszą być naprawde grube tak ok 0.5 cm każdy, a dawałem dwa przyklejone do siebie na strone, wcześniej dałem cieńsze to po miesiącu sie wgniotły i dalej tłukło.
zrobiłem tak, że na tych prowadnicach co na nich leży półka dałem po dwa takie grube filce przyklejone na kropelke i nic nie słychać, a robota na 5 minut