Blos

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
bassman
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Szymon

Blos

Post autor: bassman » 25 lis 2007, 21:32

Pomińmy przeznaczenie konstruktora, ale czy dobrze główkuję, że z zasady powinno to działać?

Jeśli działa to na zasadzie podciśnienia w przewodzie dolotowym powietrza, to wydaje mi się, że dobrze myślę.

Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.

Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

: yesyes : Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Blos

Post autor: makek » 26 lis 2007, 7:38

Brakuje czegoś do "oszukiwania" ECU.

Awatar użytkownika
viruskill
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Blos

Post autor: viruskill » 26 lis 2007, 8:57

sprzedam blosa uzywanego miesiac. prosze o kontakt na pw
DEDRA INTEGRALE
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska :D
STAG 300
661315659

tommi
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Blos

Post autor: tommi » 03 sty 2008, 22:09

mam blosa w kappie i sprawuje sie bardzo dobrze spalanie w granicy 12 litrow w trybie mieszanym na trasie 10 z małym kawałkiem jestem bardzo zadowolony wczesniej na zwyklym mikserze nie chciał mi chodzic na wolnych obrotach z włączoną klimą poprostu gasł po zamontowaniu blosa problem znikł a co do silnika krokoweg to najlepiej go nie sciagac tylko od spodu wkrecic wkret taki od regipsow i nie bedzie krokowy działać będzie cały czas otwarty a dla klienta z przeglądu to wustarczy

Awatar użytkownika
Egon
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Blos

Post autor: Egon » 23 sty 2008, 19:47

jaki emulator sondy jest najlepszy do kappy 2.0 bo ja juz powoli myśle nad blosem do swojej :D
Lancia Klub Polska - Łódź

Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Odp: Blos

Post autor: paśny » 28 maja 2009, 10:37

psadow pisze:Koledzy,wprawdzie nie w Lancii ale w moim obecnym (póki co) aucie czyli Passacie (2,0 8V) wystrzelił mi gaz na BLOSIE :evil: :evil: A miało już tego nie być (założyłem bo mi rozwalało przepływomierze). Czyli kolejny przepływomierz do wymiany.
Chciałbym podsumować dwuletnie użytkowanie blosa. Po tym wystrzale, o którym pisałem powyżej podregulowałem instalację w kierunku bogatszej mieszanki i problem z wystrzałem ustąpił. Zdarzył się potem jeszcze raz ale było to na wysokich obrotach przy kończącym się gazie - czyli przy zbyt ubogiej mieszance (nawet nie zepsuło przepływomierza a tylko spadł dolot). Spalanie 2-3 litry wyższe niż na mikserze. Po dwóch latach blos zaczął się zacinać i trzeba było go posmarować (tam gdzie pracuje) - jakbym odkopał instrukcję, to pewnie tam piszą żeby smarować co jakiś czas.Oprócz tego żadnych problemów. Osoby postronne twierdzą, że auto idzie jak na benzynie, również ja nie czuję różnicy.
Ogólnie: gdybym miał wybierać między blosem a sekwencją wybrałbym sekwencję (mniejsze spalanie na sekwencji). Natomiast jako sposób poprawienia istniejącej instalacji mieszalnikowej - jak najbardziej OK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”