Lybra - niedogrzany silnik
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Czy Wasze silniki w lybrach w czasie zimy również nie osiągają temperatur w granicach 90stopni?Nawet po dłuższej jeździe silnik w mojej lybrze grzeje się do około 70stopni i to wszystko.Może jest jakieś przestawienie czegoś na okres zima/lato?Zasłoniłem już chłodnicę ale efekt żaden.A temperatury jakie są na dworze każdy widzi.Przy czym samochód wcale nie pali więcej - o co w tym chodzi ?
Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń.
Speterek
lybra sw 1,9jtd
Speterek
lybra sw 1,9jtd
witam! temat wielokrotnie poruszany... użyj opcji szukaj ponizej loga klubu.
P.S. pewnie do wymiany termostat... Pozdrawiam
P.S. pewnie do wymiany termostat... Pozdrawiam
mam tak samo w mojej themie i jestem na 99% pewien ze to termostat... tak samo zaslonilem chlodnice
Koszt groszowy ale puki co nie chce mi sie robic...

Koszt groszowy ale puki co nie chce mi sie robic...

Lancia Thema III 2.5td 09.92r
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Warto zrobic jak najszybciej, bo niedogrzany silnik konsumuje więcej paliwa i (chyba) szybciej sie zuzywa.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Re: Lybra - niedogrzany silnik
miałem, wymieniłem termostat, pomogło, polecam"speterek" pisze:Czy Wasze silniki w lybrach w czasie zimy również nie osiągają temperatur w granicach 90stopni?Nawet po dłuższej jeździe silnik w mojej lybrze grzeje się do około 70stopni i to wszystko.Może jest jakieś przestawienie czegoś na okres zima/lato?Zasłoniłem już chłodnicę ale efekt żaden.A temperatury jakie są na dworze każdy widzi.Przy czym samochód wcale nie pali więcej - o co w tym chodzi ?
Speterek
lybra sw 1,9jtd
Dokladnie, nie wiem jak w dieslu ale ja do benzyny placilem 103zl i mam teraz zawsze 90C.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Ja za swój zapłaciłem ok 160 zł w ASO życzą sobie 320zł. Wymieniałem sam. Nie ma z tym problemu.
Lancia Lybra 2,4 JTD