Zobacz, ile stracisz na swoim aucie
Strang Delta 1,9td

Bardzo mnie to cieszy, ponieważ następną zabawką będzie najprawdopodobniej Thesis 

...słuszna koncepcja."arkashka" pisze:Bardzo mnie to cieszy, ponieważ następną zabawką będzie najprawdopodobniej Thesis
-poprawny wybór !
Popieram .

Ja już nic nie sprawdzam
i nigdy ( no może jak trafię w lotto) nie kupię nowego auta w 2002 nowa Laguna 77tyś sprzedana w 2007 za 27tyś i na co to komu ? 

Generalny dystrybutor własnego czasu.
- EVAN CORTEZ
- Klubowicz
- Kontakt:
To cieszy 
Klasa wyższa:
BMW 530d kombi - cena 218 100 zł - utrata wartości 51 proc. (czyli 111 231 zł) - cena po utracie 106 869 zł.
Samochody luksusowe: BMW 730d - cena 303 300 zł - utrata wartości 56,6 proc. (czyli 171 668 zł) - cena po utracie 131 632 zł.

Klasa wyższa:
BMW 530d kombi - cena 218 100 zł - utrata wartości 51 proc. (czyli 111 231 zł) - cena po utracie 106 869 zł.
Samochody luksusowe: BMW 730d - cena 303 300 zł - utrata wartości 56,6 proc. (czyli 171 668 zł) - cena po utracie 131 632 zł.
moja historia
BMW E38 735iA 1998 236KM V8
BMW E38 735iA 1998 236KM V8
Pomijając pozycję 3 i 4 bo to nie samochodySamochody, które tracą najwięcej:
1. Lancia thesis - 77,54 proc.
2. Kia opirus - 76,4 proc.
3. FSO lanos - 76,3 proc.
4. FSO matiz - 75,9 proc.
5. Renault vel satis - 75,6 proc.
6. Volkswagen phaeton - 75,2 proc.
7. Chrysler 300C - 73,9 proc.
8. Jaguar S-Type - 73, 6 proc.
9. Chrysler crossfire - 73,3 proc.
10. Saab 9-5 - 72,5 proc.

Pozdrawiam Pablo
- maciej_ignys
- Klubowicz
Uno: Kia Oprius to wg. Ciebie samochód"Pablo" pisze:Pomijając pozycję 3 i 4 bo to nie samochodySamochody, które tracą najwięcej:
1. Lancia thesis - 77,54 proc.
2. Kia opirus - 76,4 proc.
3. FSO lanos - 76,3 proc.
4. FSO matiz - 75,9 proc.
5. Renault vel satis - 75,6 proc.
6. Volkswagen phaeton - 75,2 proc.
7. Chrysler 300C - 73,9 proc.
8. Jaguar S-Type - 73, 6 proc.
9. Chrysler crossfire - 73,3 proc.
10. Saab 9-5 - 72,5 proc.to pozostałe autka stanowią jednak doborowe towarzystwo. Jak dla mnie to jeszcze kiedyś zapoluję na S-Type

Secundo: Miałem kilka miesięcy S-typa z 3 litrową benzynką i na w zasadzie pełnej opcji, polecam jak skończysz sześćdziesiątke - delikatny łagodny, automat przełacza biegi jakby głaskał cię po jajkach, ale....... nie ma tam żadnego zwierzaka oprócz tego na masce

Mnie tak Kia nie przeszkadza w tym towarzystwie, czego nie mogę powiedzieć o Lanosie i Matizie"maciej_ignys" pisze:
Uno: Kia Oprius to wg. Ciebie samochód![]()
?
Secundo: Miałem kilka miesięcy S-typa z 3 litrową benzynką i na w zasadzie pełnej opcji, polecam jak skończysz sześćdziesiątke - delikatny łagodny, automat przełacza biegi jakby głaskał cię po jajkach, ale....... nie ma tam żadnego zwierzaka oprócz tego na masce

A co do S-typa, hmmm... mam jeszcze trochę czasu

Pozdrawiam Pablo
Czyżbyś miał zamiar się ustatkować (jeśli chodzi o zmiany samochodów)?"Pablo" pisze: Jak dla mnie to jeszcze kiedyś zapoluję na S-Type

homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

Kiedyś trzeba będzie Dareczku"darkobo" pisze:Czyżbyś miał zamiar się ustatkować (jeśli chodzi o zmiany samochodów)?"Pablo" pisze: Jak dla mnie to jeszcze kiedyś zapoluję na S-Type

Pozdrawiam Pablo
Bo wiesz, mówi się, że jak ktoś kupi sobie Jaguara to już z nim zostaje. I to nie dlatego, że go tak bardzo polubi - ponoć dlatego, że juz nie uda mu się go sprzedać 

homo homini Lancia (est)
)

- maciej_ignys
- Klubowicz
Na wyspiarskim rynku to ma jakąś logikę"darkobo" pisze:Bo wiesz, mówi się, że jak ktoś kupi sobie Jaguara to już z nim zostaje. I to nie dlatego, że go tak bardzo polubi - ponoć dlatego, że juz nie uda mu się go sprzedać

Xj w nowszym modelu tzn po 1995 można kupić bez bólu za 1500 funtów a S-typa za 4000. Ciągnie się za nim zła sława pieprzących się bez ustanku i kosztownych w obsłudze 12 cylindrowych silników, felernej elektryki i gnijących jak w nie przymierzając włochu blach
Opirus to brzydal, piękny jak pozagatunkowa podróbka markowych limuzyn, brak w zasadzie tylko napisu Made in PRC..."Pablo" pisze:Mnie tak Kia nie przeszkadza w tym towarzystwie, czego nie mogę powiedzieć o Lanosie i MatizieMiałem kiedyś służbowe Sorento i nie było tak źle
![]()
Sorento z pośród azjatyckich (ale nie japońskich) terenówek najlepiej prezentuje się.
Nadwozia dla Lanosa (zamówienie na zupełnie nowe auto jako następcę dla pogrobowcy Kadeta) i Matiza (odrzucony projekt na następcę Fiata CC czyli wizja Fiata SC gdyby ktoś nie wiedział) projektowano chociaż we Włoszech w rasowych studiach designerskich a nie przez plastyków od anime, mangi czy innej uproszczonej lub przerysowano-karykaturalnej formy.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Ja już rozpoczynam poszukiwania Thesis skoro taka tania ma być!!!!
ps. kurcze gdzie te tanie Thesis-y nigdzie ich nie ma może w siedzibie niemieckiego dziennika? a swoją drogą to normalne ze niemieckie pismo promuje niemiecki przemysł, włoskie pisma promuja włoszczyznę, a POLSKA nie ma swoich gazet a nawet jakby miała to nie ma czego promować ....
dziki kraj -dzikie obyczaje
ps. kurcze gdzie te tanie Thesis-y nigdzie ich nie ma może w siedzibie niemieckiego dziennika? a swoją drogą to normalne ze niemieckie pismo promuje niemiecki przemysł, włoskie pisma promuja włoszczyznę, a POLSKA nie ma swoich gazet a nawet jakby miała to nie ma czego promować ....
dziki kraj -dzikie obyczaje
Kupię Lancie Phedre