Dedra-kopci przy rozruchu
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Kolego Cygar - jakim masz przebieg w swojej dedrze td.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
50 tkm. po kapitalce silnika na oryginalnych częściach. Wtryski 40 tkm.Obawiam się, że to może być pompa, której jeszcze nie ruszałem i napewno nie jest oryginalna.Zużycie paliwa jest cały czas na niezmiennym poziomie.Pozdrawiam !
Dedra 1.9 tds / 93 - tel.0691442611
-
- Kontakt:
Witam, do tego wszystkiego jeszcze dodam, że po podłączeniu dopływu paliwa bezpośrednio z bańki na pompę wtryskową, w wężyku powstaje smuga drobniutkich pęcherzyków powietrza-czy to już jest padnięta pompa wtryskowa. Pozdrawiam forumowiczów !
-
- Kontakt:
Ponownie witam,nadal walczę z moimi problemami, niemniej mam prośbę do posiadaczy mojego modelu by zerknęli na zegarek przy porannym odpalaniu i napisali mi:-po ilu sek. gaśnie kontrolka grzania świec i czy samochód od razu pali po I przekr.kluczyka.Dziękuje i pozdrawiam wszystkich!
kontrolka gaśnie wtedy przekręcasz kluczyk i powinno autko palić - tobie chodzi o czas świecenia kontrolki - otóż to jest tak gdy kontrolka gaśnie auto zapalasz ale świece jeszcze przez ok 10sek.grzeją mimo,że silnik pracuje to jest normalne.
możesz po zgaśnięciu kontrolki poczekać ok 10 sek powinieneś usłyszeć wyraźne pśtyknięcie stycznika on puszcza i świece nie grzeją i wtedy przekręcić kluczykiem-z reszta jak tego nie usłyszysz to powinno wyraźnie wzrosnąć ładowanie,
możesz po zgaśnięciu kontrolki poczekać ok 10 sek powinieneś usłyszeć wyraźne pśtyknięcie stycznika on puszcza i świece nie grzeją i wtedy przekręcić kluczykiem-z reszta jak tego nie usłyszysz to powinno wyraźnie wzrosnąć ładowanie,
Kopcenie przy rozruchu
Na twoim miejscu po pierwsze sprawdził bym wtryskiwacze,a po drugie zdecydowanie polecam olej silnikowy mineralny.
Witam, mam ten sam problem, przy odpaleniu po dluższym postoju kopci na bialo :/ , aha nie mam żadnych kabelkow podlaczonych do filtra paliwa 9ktos mądry poucinal) do czego one byly?? moze temu kopci?? Co doświec żarowych moje dość dlugo grzeją, ale musze pogrzać ze d razy zeby odpalić bo inaczej odrazu zdycha iprzerywa... :/
Delta TURBO diesel
by madman 

-
- Kontakt:
Witam i b.dz. za zaint. tematem. W uzupełnieniu dodaję, że dałem wtryski do ustawienia / przed pokazywały 2x120, 140 i 150 atm./ teraz wszystkie po 150,dałem jej też więcej paliwa na pompie lecz w dalszym ciągu to nie jest to. Nie mam tego przek. grzania świec /pod akumulatorem/, tylko grzanie na krótko- bezpośrednio z liczeniem w pamięci???, a w instrukcji Fiata Tempra, którą jedynie dysponuję ,napisano dla tego samego silnika czas nagrzewania świec: 80s. przy temp -30; 53s. przy 0;48s. przy+20;46s. przy+40;45s. przy +70 st.C.Uwzględniając pow. zwróciłem się z prośbą do posiadaczy tego samego modelu o zmierzenie stoperem czasu świecenia kontrolki i dalej do puszczenia przekazn.Liczę na zaint. tematem i dalszą pomoc. Pozdrawiam !
cygar
zmierzyłem ten czas grzania tak jak prosiłeś -
od momentu przekręcenia kluczyka do momentu zgaśnięcia kontrolki 7.65sek.czyli ok.8 sek.
od momentu zgaśnięcia kontrolki do momentu puszczenia stycznika i wyłączenia grzania świec czas 11.09 sek.
czas był mierzony stoperem telefonicznym nokia
od momentu zgaśnięcia kontrolki do momentu puszczenia stycznika i wyłączenia grzania świec czas 11.09 sek.
czas był mierzony stoperem telefonicznym nokia
w twoim przypadku to wielokrotne podgrzewanie i szarpanie silnikiem jest chyba awarią świec - któraś nie grzeje no i szarpie............wymień świeczki
lancia dedra 19td 1995
-
- Kontakt:
dzięki za te czasy, świece żarowe nowe /od tego zacząłem/ i 4 dobre zastąpiłem 4-ma nowymi.Wymienione wszystkie przewody paliwowe,filtry,olej w silniku-jak pisałem półsyntetyk, na którym jeżdżę od kapitalnego remontu silnika,wyregulowane wtryski,w najbliższych dniach robię pomiar ciśnienia w cylindrach , a potem-nie mam pomysłu,ale pewnie wymienię pompę wtryskową.Pozdrawiam !
pisałeś w jednym z postów,że robiłeś wtryski i dodałeś paliwa na pompie - mi się wydaje ,że powinieneś ująć paliwa na pompie wtedy będzie lub może zniknie dymienie - bo jak dymi na czarno to za dużo paliwa,,,,
- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
-
- Kontakt:
Dzięki i jakbyś jeszcze mógł przesłać schematy pompy wtryskowej to będę niezmiernie wdzięczny.Pozdrawiam !
- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 11:52 przez Patryklancia, łącznie zmieniany 1 raz.