Mechanior potrzebny - Wrocław
Moderator: MiroMiglia
- amajek
- Dopiero zaczyna na naszym forum
A ile skasował Cię za ten wysprzęglik ?? bo chce do niego podjechać, ale najpierw porównac chce ceny w moich rejonanach gosciu wzial 50 zl
Lancia Kappa 2.4 LX `98
Ząbkowice Śląskie
Ząbkowice Śląskie
- lukasz22i
- Klubowicz
niestety ten który zakupilem nie pasuje do mojej kappy"amajek" pisze:A ile skasował Cię za ten wysprzęglik ?? bo chce do niego podjechać, ale najpierw porównac chce ceny w moich rejonanach gosciu wzial 50 zl

aukcja nr 1
a powinien wyglądac tak:
aukcja nr 2
Bolesławiec Lancia Fan!
- amajek
A czy jest jakis mechanik zaufany znany przez ktoregos klubowicza/forumowicza, ktory wymieni uszczelke pod glowica. Bo ten Pan mowi, ze jest sam i nie da rady tego zrobic
a szkoda bo po rozmowie wydaje sie byc dobry

Lancia Kappa 2.4 LX `98
Ząbkowice Śląskie
Ząbkowice Śląskie
Ja mam jeszcze jednego w Legnicy. Jak Cie rajcuje ta lokalizacja to mogę wygrzebać gdzieś namiary na niego. Tzn. sam miałem z nim mało do czynienia - naprawiał mi tylko... fotel w Bravo ( nie wziął za to ani grosza ). Ale to gość polecony mi przez świetnego mechanika, który do nie dawna pracował w ASO i serwisował całą włoszczyznę w mojej rodzinie ( niestety zmienił branżę )."amajek" pisze:A czy jest jakis mechanik zaufany znany przez ktoregos klubowicza/forumowicza, ktory wymieni uszczelke pod glowica. Bo ten Pan mowi, ze jest sam i nie da rady tego zrobica szkoda bo po rozmowie wydaje sie byc dobry
lukasz: jak się skonczyła ta historia ze sprzęgłem? skonczyła się w ogole już?
- amajek
Legnica to troche daleko chyba bede musial jechac w swoje strony d Ziębic tam jest dobry mechanior. To sie wstrzymuje
Kappa bedzie musiala postac

Lancia Kappa 2.4 LX `98
Ząbkowice Śląskie
Ząbkowice Śląskie
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Pragnę zakomunikowac że dobrego i konkretnego mechanika mamy w Wołowie - 40 km od Wrocławia - od dnia dzisiejszego ma blokady wałków do kappy 3.0 tak wiec jakby ktos chciał wymienić rozrząd i nie płacić jak za złoto w serwisie to zapraszamy 
Ja z reguły u niego robię wszelakie naprawy - gość konkretny, z wystarczającą wiedzą, stosunkowo tani.
Obecnie robi Kappe Robert-Wroc - rozrząd dlatego tez nabył blokady

Ja z reguły u niego robię wszelakie naprawy - gość konkretny, z wystarczającą wiedzą, stosunkowo tani.
Obecnie robi Kappe Robert-Wroc - rozrząd dlatego tez nabył blokady

-
- Forumowicz/ka
dołączam się do opini norbiwolow.
Mechanik naprawdę nie drogi ,a przy tym solidny i konkretny. A przede wszystkim ma cierpliwośc i wiedzę potrzebną do naszych samochodów. jest przygotowany na rózne niespodzianki,
Z innnych zalet tych bardziej praktycznych. Nie podnosi ceny ,nawet jezeli pojawią się kłopoty, czy naprawa okaże się trudniejsza niz się wydawało.
Nie nalega i nie wymusza wymiany części ktorych wymieniać nie trzeba, nie wpędza w niespodziewane i dodatkowe koszty.
norbert nie pisze tego i co poniektórym moze się wydawać że jeżeli jest tani to mówimy o jakimś małym wwarsztaciku w garażu,
Nic bardziej mylnego.Warsztat z prawdziwego zdarzenia,trzy stanowiska,pełne wyposażenie, włącznie ze sprzętem do komputerowej analizy,komputrem diagnostycznym (również Lancia)
tak więc można pojechać nawet z air bagiem czy ABSem.
Z Wrocławia nie jest daleko , droga w zasadzie prosta.
O tym ze jest to naprawdę solidny człowiek może świadczyć mój przykład.
Pojechałem na standardową regulację rozrządu( nie wymianę-poprostu przeskoczył pasek)
Cenę ustaliliśmy ok 50% nizszą niż we Wrocławiu.
w międzyczasie wpadłem na to że jak juz się do niego dobieramy to robimy wymianę.
Znów cena bez zmian!!!
W trakcie okazało się że jednak nie da sie tego zrobić bez blokad,jednak nie usłysałem, "nie mam blokad-wypad z baru"
Pan Józef kupił blokady.Zapłacił za nie ok 70% kwoty na jaką się umówiliśmy.Ale ceny raz ustalonej nie podniósł.
Podiął się zrobienia i chociaż przestało mu się to opłacać nie zrezygnował.
mało tego-dziś miałem odebrać samochód ale z przyczyn niezależnych od niego nie udało się więc ODWIÓZŁ mnie do do Wrocławia. Inny by poprostu stwierdzł nie moja wina-nie mój problem.
tak więc śmiało mogę polecić .
Ale przynajmniej spotkałem się z Norbertem (chmmm.. Norbi moze jednak pomyślisz o ty felach?)
Mechanik naprawdę nie drogi ,a przy tym solidny i konkretny. A przede wszystkim ma cierpliwośc i wiedzę potrzebną do naszych samochodów. jest przygotowany na rózne niespodzianki,
Z innnych zalet tych bardziej praktycznych. Nie podnosi ceny ,nawet jezeli pojawią się kłopoty, czy naprawa okaże się trudniejsza niz się wydawało.
Nie nalega i nie wymusza wymiany części ktorych wymieniać nie trzeba, nie wpędza w niespodziewane i dodatkowe koszty.
norbert nie pisze tego i co poniektórym moze się wydawać że jeżeli jest tani to mówimy o jakimś małym wwarsztaciku w garażu,
Nic bardziej mylnego.Warsztat z prawdziwego zdarzenia,trzy stanowiska,pełne wyposażenie, włącznie ze sprzętem do komputerowej analizy,komputrem diagnostycznym (również Lancia)
tak więc można pojechać nawet z air bagiem czy ABSem.
Z Wrocławia nie jest daleko , droga w zasadzie prosta.
O tym ze jest to naprawdę solidny człowiek może świadczyć mój przykład.
Pojechałem na standardową regulację rozrządu( nie wymianę-poprostu przeskoczył pasek)
Cenę ustaliliśmy ok 50% nizszą niż we Wrocławiu.
w międzyczasie wpadłem na to że jak juz się do niego dobieramy to robimy wymianę.
Znów cena bez zmian!!!
W trakcie okazało się że jednak nie da sie tego zrobić bez blokad,jednak nie usłysałem, "nie mam blokad-wypad z baru"
Pan Józef kupił blokady.Zapłacił za nie ok 70% kwoty na jaką się umówiliśmy.Ale ceny raz ustalonej nie podniósł.
Podiął się zrobienia i chociaż przestało mu się to opłacać nie zrezygnował.
mało tego-dziś miałem odebrać samochód ale z przyczyn niezależnych od niego nie udało się więc ODWIÓZŁ mnie do do Wrocławia. Inny by poprostu stwierdzł nie moja wina-nie mój problem.
tak więc śmiało mogę polecić .
Ale przynajmniej spotkałem się z Norbertem (chmmm.. Norbi moze jednak pomyślisz o ty felach?)
Lancia Kappa 3.0 V6 24v
są silniki, i jest V....
są silniki, i jest V....
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
fele są w pakiecie z moim kapiszonkiem 
a co do p. Józefa to napisałeś 100% prawdy !!! aż sam jestem zaskoczony jego życzliwym podejściem do obcej osoby - rozumiem że do znajomych jest spox ale że do wrocka Cie podrzucił
anioł nie człowiek 
pozdro i do zobaczenia gdzieś na trasie lub wrocku

a co do p. Józefa to napisałeś 100% prawdy !!! aż sam jestem zaskoczony jego życzliwym podejściem do obcej osoby - rozumiem że do znajomych jest spox ale że do wrocka Cie podrzucił

pozdro i do zobaczenia gdzieś na trasie lub wrocku
-
- Forumowicz/ka
ok dzisiaj odebrałem samochód od p. Józefa.
I jestem pod wrażeniem .Chodzi jak zegareczek.
Oprócz tego podczas demontażu zbiornika z płynem do wspomagania-płyn ten rozlał się.Pan Józef wymienił mi cały płyn-GRATIS. I to na Elfa.
Poza tym-silnik wymyty,wyczyszczony,lśniący ,śliczniutki( tak kolego Nat-ZA DARMO)
Cena jaka ustalona na początku.Żadnych doliczeń bo coś tam .....
Więc poprostu nie ma co szukać -warto podjechać nawet kilkadziesiat kilometrów.
I jestem pod wrażeniem .Chodzi jak zegareczek.
Oprócz tego podczas demontażu zbiornika z płynem do wspomagania-płyn ten rozlał się.Pan Józef wymienił mi cały płyn-GRATIS. I to na Elfa.
Poza tym-silnik wymyty,wyczyszczony,lśniący ,śliczniutki( tak kolego Nat-ZA DARMO)
Cena jaka ustalona na początku.Żadnych doliczeń bo coś tam .....
Więc poprostu nie ma co szukać -warto podjechać nawet kilkadziesiat kilometrów.
Lancia Kappa 3.0 V6 24v
są silniki, i jest V....
są silniki, i jest V....
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
nie mam więcej pytań !!!!!!!!!!!!!!!! p.Józek RESPECT

- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
p.s. Robert - mijałem Cie na trasie Wrocław - Wołów dziś jak wracałeś
Od razu za telefon do P. Józefa jak poszło z Twoja Kappa - podobno jeszcze gumy na dolocie miałeś popękane
z tego co usłyszałem to chodzi jak zegarek
szerokiej drogi

- lukasz22i
- Klubowicz
dzisiaj odbieram samochod, kosztowalo mnei to 80zł (wymiana silownika + dolewka płynu)...jestem bardzo zadowolony, gosciu bardzo ok"Simon" pisze:"amajek" pisze:A czy jest jakis mechanik zaufany znany przez ktoregos klubowicza/forumowicza, ktory wymieni uszczelke pod glowica. Bo ten Pan mowi, ze jest sam i nie da rady tego zrobica szkoda bo po rozmowie wydaje sie byc dobry
lukasz: jak się skonczyła ta historia ze sprzęgłem? skonczyła się w ogole już?

Bolesławiec Lancia Fan!
witam
a kto dzisiaj pod cmentarzem na kielczowie wetknal mojemu tacie kalendarzyk LKP za szybe ( w lancie Phedre) ??
a kto dzisiaj pod cmentarzem na kielczowie wetknal mojemu tacie kalendarzyk LKP za szybe ( w lancie Phedre) ??

widzialem juz pare Phedr we Wroclawiu...czy jest ktoras na forum?w klubie? 
pozdrawiam

pozdrawiam