czy wydajnosc reduktora ma wpływ na spalanie?
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
jak w temacie, interesuje mnie czy wydajność reduktora ma jakiś wpływ na spalanie? to znaczy, czy jak będzie za mały do będzie więcej palic? bo w swojej delcie mam moc 92 KM, a reduktor jest na 100Km i korci mnie wymiana na większy, da to coś?
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
przy tak malej roznicy -92 a 100 to nie wiem ogolnie to nie wiem ale wiem jedno ja mam 175 km gazownik pizda zmienil mi reduktor ktory uciaga 130 km i pali mi okolo 20 litrow jutro jade do zje
bac ma wymienic taki do 200 km i wtedy zobacze ale w twoim przypadku to mysle ze wiekszy ci niepotrzebny ten wystarcza a czy za duzy znowu nie powiekszy spalania? zarzuc pytanko larremu 123 pewnie bedzie znal odpowiedz 

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Volvo xc 90- wół roboczy
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
niestety spalanie jest uwarunkowane od.
- stanu technicznego silnika.
- regulacji
- tzn gratów w instalacji - reduktor powinien mieć 20 - 30 % zapasu w stosunku do mocy silnika, inną sprawą są spadku ciśnienia i reakcja reduktora na podciśnienie w kolektorze za przepustnicą, mniejszy reduktor równa sie większe spalanie oraz możliwość uszkodzenia głowicy i silnika.
tzn. mówi się w żargonie warsztatowym że "głowica spłynęła"
Reduktor mam zmodyfikowany na wersje, bez żadnych spadków ciśnienia, tzn, posiadam leszy reduktor niż w instalacji PRINS !! do ok. 250 KM, możliwe że jestem w stanie wystartować z podobnym autem posiadającym sekwencje na 400m i zwyciężyć
Od trzech miesięcy nie miałem żadnego błędu silnika na instalacji KME.
- stanu technicznego silnika.
- regulacji
- tzn gratów w instalacji - reduktor powinien mieć 20 - 30 % zapasu w stosunku do mocy silnika, inną sprawą są spadku ciśnienia i reakcja reduktora na podciśnienie w kolektorze za przepustnicą, mniejszy reduktor równa sie większe spalanie oraz możliwość uszkodzenia głowicy i silnika.
tzn. mówi się w żargonie warsztatowym że "głowica spłynęła"
Reduktor mam zmodyfikowany na wersje, bez żadnych spadków ciśnienia, tzn, posiadam leszy reduktor niż w instalacji PRINS !! do ok. 250 KM, możliwe że jestem w stanie wystartować z podobnym autem posiadającym sekwencje na 400m i zwyciężyć
Ja mam reduktor na 250 KM spalanie dzisiaj sprawdzone 220km 21litrów gazu.100 km przejechane z prędkościami do 110 km/h z żoneksem na prawym fotelu 100 km sam z prędkościami do 130 150 km/h .Ze spalania gazu jestem bardzo rad.Oby tak dalej.
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
częstym błędem sekwencji spowodowanym
- nie wydajnym reduktorem
- za małą średnicą węzyka biegnoącego ze zbiornika do reduktora
- spadkami cisninia w reduktorze
- za mało wydajnym wtryskiwaczem
- za małą średnicą dyszy wtryskiwacza
jest błąd "błąd "wtryskiwacze ciągle otwarte"
następuje zapętlanie się wtrysku, w jedym cyklu wtrysku nie starcza czasu na dostrczenie energii potrzebnej do działania silnika w jedym cyklu pracy.
Jeden zaufany gazownik widzial przy pelnym bucie, (nie wiem czy to jest możliwe) minusową lambde !!!, przy ekstremanie ubogiej miesakce na wysokich obrotach. Co się dzieje wtedy z silnikeim, nawet nie chcę wiedzieć. ....
- nie wydajnym reduktorem
- za małą średnicą węzyka biegnoącego ze zbiornika do reduktora
- spadkami cisninia w reduktorze
- za mało wydajnym wtryskiwaczem
- za małą średnicą dyszy wtryskiwacza
jest błąd "błąd "wtryskiwacze ciągle otwarte"
następuje zapętlanie się wtrysku, w jedym cyklu wtrysku nie starcza czasu na dostrczenie energii potrzebnej do działania silnika w jedym cyklu pracy.
Jeden zaufany gazownik widzial przy pelnym bucie, (nie wiem czy to jest możliwe) minusową lambde !!!, przy ekstremanie ubogiej miesakce na wysokich obrotach. Co się dzieje wtedy z silnikeim, nawet nie chcę wiedzieć. ....
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
o takim czymś to ja mogę pomarzyć"Dziadek" pisze:Ja mam reduktor na 250 KM spalanie dzisiaj sprawdzone 220km 21litrów gazu.100 km przejechane z prędkościami do 110 km/h z żoneksem na prawym fotelu 100 km sam z prędkościami do 130 150 km/h .Ze spalania gazu jestem bardzo rad.Oby tak dalej.

a co do reduktorów to ja pytałem o 2 generację, ale raczej go podmienie, ponieważ od 5tys ma problemy żeby sie wkręcać wyżej.
biorę pod uwagę te dwa, co o tym sądzicie?
lovtec
tomasetto
a jeszcze jedno pytanie do Dziadka, wiesz moze jaką masz średnice zwężki w mikserze?
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Nie nie wiem jak podjadę na przegląd gwarancyjny to się dowiem.O reduktor to pytałem dlatego wiem jaki jest.Powoli zaczyna się Delta gaśnie przy zapalaniu na benzynie jak jest zimna!oho
Pozdrawiam Dziadek
Re: ...
A co to za reduktor (producent, model, parametry...) Prosze"larry123" pisze: Reduktor mam zmodyfikowany na wersje, bez żadnych spadków ciśnienia, tzn, posiadam leszy reduktor niż w instalacji PRINS !! do ok. 250 KM, możliwe że jestem w stanie wystartować z podobnym autem posiadającym sekwencje na 400m i zwyciężyć

Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
Re: ...
KME SILVER po tuningu, ktorego autorem jest Nikodem Wariat"LukaszN" pisze:A co to za reduktor (producent, model, parametry...) Prosze"larry123" pisze: Reduktor mam zmodyfikowany na wersje, bez żadnych spadków ciśnienia, tzn, posiadam leszy reduktor niż w instalacji PRINS !! do ok. 250 KM, możliwe że jestem w stanie wystartować z podobnym autem posiadającym sekwencje na 400m i zwyciężyć

Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
tomasseto ja mam w kapie i dzieki tobie jutro bedzie jednego gazownika mniej
tak to jest jak sie komus zaufa ja mam model 100HP- ten
gazownik wcisnal mi ze to jest 100 kw wiec jakies 137 KM
**** go jutro jak mi nie wsadzi wersji super i jak tu auto ma nie zrec jak smok gdy reduktor dwa razy za maly no az mi cisnienie podskoczylo
a ogulnie to reduktor chyba jest ok jesli chdzi o firme cena tez nieduza bo muj gazownik to zaspiewal mi tyle ze bania mala szkoda gadac ale jutro to ja mu jajca przxetrace

tak to jest jak sie komus zaufa ja mam model 100HP- ten

a ogulnie to reduktor chyba jest ok jesli chdzi o firme cena tez nieduza bo muj gazownik to zaspiewal mi tyle ze bania mala szkoda gadac ale jutro to ja mu jajca przxetrace

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Przemas, nakop mu
ale szczerze, to z gazolami sa niezłe jaja, pojechałem kiedyś na regulacje bo mi auto gasło i paliło jak smok (przyczną były wypalone zawory ale to szczegół) no i facet podpiął pod komputer, niby wyregulował i miało chodzić, później sie okazało że sonda była uszkodzona. a jaksie spytałem od czego jest regulacja Bypassu (przepływ gazu bez udziału membrany) to mi odpowiedział ze nie wie i żebym tego nie ruszał i najlepiej zostawić nastaw fabryczny. wziął za to 35pln.
no i od tej pory czytam pytam i sam działam przy swojej instalacji. sama zasada działania jest prosta, tylko kwestia dbałości wykonania.
a gazownicy na kursach mają pokazane jak mają spiąć wszystko do kupy zeby jeździło i tyle. i nieraz robią to byle jak.
więc wymienie parownik na większy, pewno zdecduje sie na tomasetto 140HP bo mam u siebie 100hp i ich budowa sie nie różni i wszystko będzie pasowac. moze jescze kiedyś wymienie rurke na 8mm. ale to czas pokaże.
moze delta wreszcie odżyje, bo około 150 na gazie dostaje zadyszki, nie mówiąc że od 0 do 100 schodzi jej ponad 20s.

no i od tej pory czytam pytam i sam działam przy swojej instalacji. sama zasada działania jest prosta, tylko kwestia dbałości wykonania.
a gazownicy na kursach mają pokazane jak mają spiąć wszystko do kupy zeby jeździło i tyle. i nieraz robią to byle jak.
więc wymienie parownik na większy, pewno zdecduje sie na tomasetto 140HP bo mam u siebie 100hp i ich budowa sie nie różni i wszystko będzie pasowac. moze jescze kiedyś wymienie rurke na 8mm. ale to czas pokaże.
moze delta wreszcie odżyje, bo około 150 na gazie dostaje zadyszki, nie mówiąc że od 0 do 100 schodzi jej ponad 20s.
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Dziadku, spróbuj resetu komputera i samoadaptacji na benzynie. myśle ze pomoże."Dziadek" pisze:Nie nie wiem jak podjadę na przegląd gwarancyjny to się dowiem.O reduktor to pytałem dlatego wiem jaki jest.Powoli zaczyna się Delta gaśnie przy zapalaniu na benzynie jak jest zimna!oho
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Już próbowałem nic nie daje odpalam na gazie chodzi jak zegarek na benzynie dostaje 1200 obrotów szybko w dół i koniec po 3 razie ok.Nie mam czasu sprawdzić dokładnie więc jest przestawiona na LPG i pali.
Pozdrawiam Dziadek
- zoom
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dodam od siebie ze mam reduktor tomasetto 2 letni i gazownik mi powiedzial ze nawet do poldka by go nie zalozyl. A co do wieku to powiedzial ze tyle taki reduktor wytrzymuje. Polecal mi lovato i chyba tak zrobie bo lucyna pali mi dosc duzo, na zimnym potrafi zgasnac i ciezko pozniej odpalic 
pozdr.

pozdr.