Partacz mechanik

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów

Jeśli mechanik naprawiając naszą Lucynkę spieprzył robotę to:

Czas głosowania minie 02 maja 2046, 11:30

kazać gościowi remontowac auto tak długo, aż nie naprawi swoich błędów...
10
17%
Jesli zapłacilismy- wyegzekwować zwrot dodatkowych kosztów poprawek gdzie indziej
35
60%
najlepiej brać auto, wiać stamtąd i więcej nie widzieć gostka na oczy, mniejsza o straty finansowe...
13
22%
ryzyko wkalkulowane w zycie, czasem tak bywa. Zapomnieć o incydencie czym prędzej.
0
Brak głosów

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Partacz mechanik

Post autor: maciej_ignys » 28 lut 2008, 23:04

Wujek, przyłożyłeś tu tak solidnie i rzeczowo, że zacząłem się obawiać, że to ostatni post w tym temacie :D

Znając branżę rozumiem (nieco) Filipka i jego sposób postrzegania sprawy.

Po prostu malarzowi pokojowemu nie zlecajmy zrobienia kopii Mona Lisy.

Ja nie chwaląc się, ale walcząc z moimi zabytakmi spotkałem wszystkie już chyba sposoby i metody usprawiedliwienia swojego autyzmu.

Filipie ! Nie pluję na Ciebie, po prostu biorąc tą robotę strzeliłeś sobie w kolano, bo albo robisz chałturę wg. ogólnodostępnych ksiązek serwisowych, albo bawisz się w magię ! Ale na to trzeba mieć czas i kasę, bo nikt Ci więcej nie zapłaci za niecodzienne umiejętności (jeszcze, w Polsce)

Nacie ! Mam u mnie na wsi, dobrego, młodego szczuna który startuje w zawodach driftingowych i przejął pieczę nad moim czrnym maleństwem.

Jego opinia na temat tego auta; "Ja bzykam Kate Moss, to jest B.B" :D

Nie skreślajcie chłopa, może po prostu go to przerosło a nie chce się przyznać..........jak każdy..........

Pzdr

Maciej

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Partacz mechanik

Post autor: wujekp » 28 lut 2008, 23:47

"maciej_ignys" pisze:Filipie ! Nie pluję na Ciebie[...]
Nie skreślajcie chłopa, może po prostu go to przerosło a nie chce się przyznać..........jak każdy..........
Nie plujęna Filipa, anii nie przekreślam. Szczególnie, że nie mam z nim żadnych osobistych doświadczeń. A było na forum wcześniej trochę wypowiedzi chwalących go. Więc pewnie nie jest taki zły.

Ale po przeczytaniu postu Nata, a potem odpowiedzi Filipa nie mogłem się powstrzymać. A że logika to mój konik i poniekąd zboczenie zawodowe to musiałem wypunktować te fragmenty gdzie Filip dał ... ciała, a zamiast załatwić to jakoś z Natem polubownie i po cichu to pisze takie farmazony że nóż się w kieszeni otwiera.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Partacz mechanik

Post autor: Nat » 29 lut 2008, 7:39

Jedna drobna uwaga. Krzywdzące mnie jest pisanie o tym, że cokolwiek koloryzuję. Jakieś konkrety? Nawet Filipek ich nie podał. Normalne, że w nadzei, że ocenicie, że "prawda leży pośrodku" partacz będzie podawał najbardziej skrajne interpretacje faktów oraz przekręcał je tak, by ten srodek przesunąć w swoją stronę. Rozumiem, wujkup, że chciałes jakoś zrównoważyć swoją wypowiedź, ale tu nie ma co równoważyć, niestety. I tryb przypuszczający (a la Palikot) niewiele tu pomaga. Masz zamiar pisać cokolwiek o podkolorowywaniu- użyj implikacji, nie insynuacji. :lol:

Maciek_Ignys: pozdrów szczuna :D - trochę daleko do Leszna, a wbrew wymowie tego posta są tu w Warszawie również całkiem nieźli szpece z zakresu mechaniki.

BTW Czy szczun uznaje Twoją Inti za BB z epoki, czy BB aktualną? Bo ta aktualna to chyba ma permanentnego checka z uwagi na awarię jednostki centralnej komputera?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Partacz mechanik

Post autor: wujekp » 29 lut 2008, 21:23

"Nat" pisze:Jedna drobna uwaga. Krzywdzące mnie jest pisanie o tym, że cokolwiek koloryzuję.
Nat,
Nigdzie nie napisałem że koloryzujesz. Nie znam sprawy z rzeczywistości tylko z relacji Twojej i Filipa i nie wiem które stwierdzenia obu stron są prawdziwe, prawie prawdziwe :wink: albo fałszywe. A jak nie wiem to nie piszę i nie oceniam.

Napisałem natomiast, że nawet gdybyś koloryzował (jest zawsze prawdopodobieństwo, w emocjach ludzie lubią trochę dodać smaczku, ale podkreślam, nie mówię że tak jest w Twoim przypadku bo nie wiem) to w tym co napisał Filip, i w tym co napisałeś a on pominął było parę istotnych kwestii, które kazały mi zająć wyraźne stanowisko, dość jednoznacznie ocenić całość i odnieść się do konkretnych słów Filipa.
Dlatego nie uważam żeby Cię skrzywdził, jeśli tak uważasz to przepraszam, nie miałem zamiaru nikogo krzywdzić (ani Ciebie, ani Filipa) a starałem się obiektywnie ocenić to co w sposób w miarę ewidentny można było ocenić.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

emil
Dopiero zaczyna na naszym forum

integrale

Post autor: emil » 02 mar 2008, 19:12

witam.To właśnie dlatego sprzedałem Natowi moją maszynke (pozdrawiam) PONIEWAż NIE MOGłEM ZNALEżć UCZCIWEGO I KONKRETNEGO MECHANIKA DO OPIEKI NAD MOJą INTEGRALKą PODCZAS MOJEJ NIEOBECNOśCI W POLSCE.Raz ją dałem do naprawy w warszawie do pewnego goscia(napewno to czyta i wszyscy go znają) na wymiane uszczelki na wydechowym i sworznia zawieszenia -a on sworznia nie wymienił (mówił ,że ok ) to jeszcze zalał mi nowe petrygo za 175 z.!!!! (wymieniałem 3 miesiące przed) i litr oleju za 70 zl. mimo tego ,że przed oddaniem do naprawy poziom oleju był na 100 % ok. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 18:15 przez emil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Partacz mechanik

Post autor: Nat » 03 mar 2008, 16:19

Nie martw się Emil, Integralka powoli zaczyna być doprowadzana do stanu kwitnącego. Szkoda, że dopiero za "drugim strzałem".

W każdym razie dmuchawa już działa :lol:

P.S. podeślesz mi te wykresy z hamowni :?:
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

emil

delta

Post autor: emil » 03 mar 2008, 18:11

Wierze ,że w końcu ją dosiądziesz i poczujesz tego kopa podczas przyśpieszania :D .
Pamiętam o wykresach .Zapomniałem natomiast ci powiedzieć,że mam jeszcze cewke zapłonową ,którą kiedyś kupiłem w razie czego na allegro :) :) pozdrawiam.
ps. co było nie tak z dmuchawą? : brawo :

marco
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Re: delta

Post autor: marco » 03 mar 2008, 18:38

"emil" pisze:...
ps. co było nie tak z dmuchawą? : brawo :
- Ja , wiem ! : yesyes :
- nie dmuchała ! :D

Awatar użytkownika
Jazon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Partacz mechanik

Post autor: Jazon » 03 mar 2008, 18:48

Ewentualnie przestrzelic kolanka i samochód ma byc zrobiony do ranka.jak można sobie odpuścic kasioke kiepsko wydaną. :twisted:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 18:52 przez Jazon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kappa tds o yes

Awatar użytkownika
Jazon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Partacz mechanik

Post autor: Jazon » 03 mar 2008, 18:51

Nat nieprościej było kupic nowy samochód,ja bym nieodpuścił
Kappa tds o yes

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Partacz mechanik

Post autor: darkobo » 03 mar 2008, 19:28

"Jazon" pisze:Nat nieprościej było kupic nowy samochód,ja bym nieodpuścił
No to znajdź nową Integralkę w przystępnej cenie :P
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

Awatar użytkownika
Jazon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Partacz mechanik

Post autor: Jazon » 03 mar 2008, 20:30

: cenzura : takiego : cenzura : za jaja,a jak niema to tym bardziej dusic hama nie oddaje lub do skutku naprawia,a tak wogóle niemożesz podjechac z jakimiś absami zaraz by mu rura zmiękła P.S to była przenośnia jak zobaczyłem jago skromny rachunek. :wink:
Kappa tds o yes

Awatar użytkownika
Jazon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Partacz mechanik

Post autor: Jazon » 03 mar 2008, 20:41

Zapraszam do mechaników w policach wszelkiego typu informacje dotyczące napraw są konsultowane z klijentem czyli znami.co i ile będzie kosztowac wymieniac niewymieniac decyzja jest naszą sprawą.i tak powinno byc a nie buraki sami powymieniają części co tylko 1/2 się zgadza a chcą żeby płacic jak zazboże,i jeszcze do tego walą lipe że wszystko się w człowieku gotuje.współczuje wam panowie takich warsztatów pseudo naprawczych.
Kappa tds o yes

Awatar użytkownika
dunin
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Partacz mechanik

Post autor: dunin » 03 mar 2008, 20:51

to ja zapraszam do siebie :) powered by "garaż pana mietka", ale z gwarancją jakości i pewności :wink:
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek_Lu
Klubowicz
Klubowicz

Partacz mechanik

Post autor: Jarek_Lu » 03 mar 2008, 21:48

"Jazon" pisze:Zapraszam do mechaników w policach wszelkiego typu informacje dotyczące napraw są konsultowane z klijentem czyli znami.co i ile będzie kosztowac wymieniac niewymieniac decyzja jest naszą sprawą.i tak powinno byc a nie buraki sami powymieniają części co tylko 1/2 się zgadza a chcą żeby płacic jak zazboże,i jeszcze do tego walą lipe że wszystko się w człowieku gotuje.współczuje wam panowie takich warsztatów pseudo naprawczych.
Przykro mi ale mam złe doświadczenie ze Szczecina (Ustowo ? już nie pamiętam) zostałem "zrobiony" sposobem na Nata i na zdecydowanie mniejszą kasę ok 1000zł ( w 2000r.) i Jaśnie Pan Mechanik Elektronik jak się okazało nie zrobił n i c , no przesadzam , cofnął zablokowanego "krokowca" (sil.krok.) a lista wymienionych rzeczy oooo... , rozkraczyłem się na dobre za Wa-wą , a Wielmożny Fachowiec przez telefon oznajmił , niech się od niego : cenzura : . I jak wyobrażacie sobie "egzekucję" czegokolwiek ?
Nat współczuję Ci , niestety uczymy się przez całe życie i nic z tego nie wynika. Nie można popaśc' w paranoję nieufności i tak to się kończy , no nie zawsze.
Generalny dystrybutor własnego czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”