problem z grundig'iem mcd30 w Lybrze
Moderator: MiroMiglia
Kupiłem w allegro grundiga mcd30 , podłączyłem pod kabelek w kufrze i nic ... Czy jest taka opcja, aby Lybra miała kabel nie podpięty do radia?
W niedzielę/poniedziałek (9/10.03) będę w Środzie Śląskiej, może ktoś z okolicy znajdzie chwilkę wolnego czasu abym mógł podjechać i podpiął mcd30 do jego autka - chcę sprawdzić czy przypadkiem zmieniarka nie jest wadliwa.
W niedzielę/poniedziałek (9/10.03) będę w Środzie Śląskiej, może ktoś z okolicy znajdzie chwilkę wolnego czasu abym mógł podjechać i podpiął mcd30 do jego autka - chcę sprawdzić czy przypadkiem zmieniarka nie jest wadliwa.
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy
Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
jest - Scenic II 1.9 dCi

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Przycyzn moze byc wiele, ale zacznijmy od tej podstawowej- czy kupiłes właściwą zmieniarkę (czy masz radio bez navi)?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Jakby miał z navi to by chyba nie podłączył zmieniarki. Ta z navi ma unilink+2chinch a ta bez navi ma DIN8.
Evand: Ja mam sprawną MCD30 i mogę znaleźć chwilkę czasu w niedzielę, ale we Wrocławiu ( od strony Warszawy ). Do Środy Śląskiej raczej nie dam rady podjechać.
Kabel właściwie może być nie podłączony do radia, ale myślę, że dałoby się to sprawdzić jakimś miernikiem. Ewentualnie mógł się rozłączyć w okolicy skrzynki bezpiecznikowej ( tej koło lewego kolana kierowcy
). Tam ponoć część kabla idącego od radia łączy się z częścią idącą do bagażnika.
Evand: Ja mam sprawną MCD30 i mogę znaleźć chwilkę czasu w niedzielę, ale we Wrocławiu ( od strony Warszawy ). Do Środy Śląskiej raczej nie dam rady podjechać.
Kabel właściwie może być nie podłączony do radia, ale myślę, że dałoby się to sprawdzić jakimś miernikiem. Ewentualnie mógł się rozłączyć w okolicy skrzynki bezpiecznikowej ( tej koło lewego kolana kierowcy

Sprawdzę połączenie w skrzynce.
(po podłączeniu nie mam możliwości wybrania opcji CD na wyświetlaczu radia ani wysunięcia np magazynka cd - tak jakby nie było zasilania...)
Spróbuję zlokalizować przyczynę, w razie problemu skontaktuję się i skorzystam z pomocy
Radio bez NAVI a kabel DIN - 8 pin
Mam wrażenie, że zapas kabelka w kuferku jest krótki - zmieniarkę muszę postawić na czymś wyższym, bo na podłodze jest za krótko - CZY to normalne w kombi?
(po podłączeniu nie mam możliwości wybrania opcji CD na wyświetlaczu radia ani wysunięcia np magazynka cd - tak jakby nie było zasilania...)
Spróbuję zlokalizować przyczynę, w razie problemu skontaktuję się i skorzystam z pomocy
Mam wrażenie, że zapas kabelka w kuferku jest krótki - zmieniarkę muszę postawić na czymś wyższym, bo na podłodze jest za krótko - CZY to normalne w kombi?
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

Rzeczywiście wygląda jak problem ze z kablem. Kiedyś jak podłączyłem niesprawną zmieniarkę to nie było opcji CD tylko AUX na wyświetlaczu, ale magazynek dało się wysunąć."evand" pisze:Sprawdzę połączenie w skrzynce.
Gdzieś w dziale "Literatura" były linki do rozpiski złącz we wtyczce zmieniarki. Możesz tam obczaić do czego przyłożyć miernik, żeby sprawdzić czy jest zasilanie.
Z tego co wiem to w SW zmieniarka była fabrycznie umieszczona na jakimś stelażu więc to może być normalne, że kabla nie styka do podłogi.
znalazłem post Emczo , który wrzucił schematy złącz
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

od czego masz program do lanci wszystko jest rozpisane/radio nawi i bez
zapraszam do jel-caru cosik pomogę.A może płytka nie chodzi wypalimy drugą chociaż tą co dostałeś sprawdzona
zapraszam do jel-caru cosik pomogę.A może płytka nie chodzi wypalimy drugą chociaż tą co dostałeś sprawdzona
Program jest ok."jan123456" pisze:od czego masz program do lanci wszystko jest rozpisane/radio nawi i bez
Przysłali zamówioną kartę z kodem
Zadzwonię do Ciebie i umówimy się na przyjazd do jel-caru. Tylko na razie nie wiem kiedy, bo jestem z rodzinką na wyjeździe - nie znam terminów... i trudno mi prorokować...

była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

evand wal do jana12345 on najbliżej i na pewno będzie wiedział co i jak zrobić żeby ci zmieniarka ruszyła. 

Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog
fotoblog
jan12345 usunął problem.
zmieniarka działa.
dziękuję
zmieniarka działa.
dziękuję
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

dzwoniłem do gostka w sprawie stelaża za dużo chciał/250pln/
faktycznie, zawołał jak za zboże ...
jak nie znajdę, to w pracy mi dorobią na wymiar i będzie ok.
Dzięki
jak nie znajdę, to w pracy mi dorobią na wymiar i będzie ok.
Dzięki
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

masz racje zawsze moge sciagnac wymiary lub jakies zdjecie 

"evand" pisze:jan12345 usunął problem.
zmieniarka działa.
dziękuję
Jak to zrobiliscie panowie????? mam identyczny problem!!! tylko ze kabel nie fabryczny, sprawdzalem i na kablu jest zasilanie ale zmieniarka nie chodzi, tak jakby pradu nie bylo i radyjko nic nie wykrywa, nawet aux:(( prosze pomozcie!!
Seat Leon
u mnie były rozłączone kable pod skrzynką bezpieczników - ktoś je rozpiął w wcisnął głęboko pod deskę. Spróbuj skontaktować się na pw z jan123456
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi